KARALAR: KÖYÜMÜZE DERMAN PROJESİ UYGULANMAYA BAŞLADI
Manşet Haber 18.07.2020 15:27:20 0

KARALAR: KÖYÜMÜZE DERMAN PROJESİ UYGULANMAYA BAŞLADI

KARALAR: KÖYÜMÜZE DERMAN PROJESİ UYGULANMAYA BAŞLADI














Adana Büyükşehir Belediyesi Derman Ekibinin gerçekleştirmekte olduğu saha çalışmaları kapsamında halkın kamu kaynaklarına erişimini artırmak, talep, şikayet, öneri, ve hizmet koordinasyonunun sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla geliştirilen Köyümüze Derman Projesi uygulanmaya başladı. 





Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Köyümüze Derman Projesi kapsamında belediyenin hizmet birimlerinin koordinasyonu ile oluşturulan çalışma grubunun katkılarıyla kırsal alanlarda sağlık, yol bakımı, peyzaj düzenlemeleri, alt yapı çalışmaları, temizlik ve sosyokültürel konularda; sağlıklı hale getirme ve destek çalışmaları yürütülmeye başlandığını bildirdi. 









Büyükşehir belediyesinin farklı birimlerinden çok sayıda görevlinin oluşturduğu Köyümüze Derman Projesi ekibiyle buluşan Başkan Zeydan Karalar, gidilen her noktada halka şefkatli,  güler yüzlü ve çözüm odaklı yaklaşılması talimatını verdi.  





Derman ekibinin kırsalla buluşmada köprü görevi göreceğini kaydeden Başkan Zeydan Karalar, şöyle konuştu:









“Merkezde insanlar iyi kötü bize ulaşabiliyor ve onlara hizmet ediyoruz. Ama köydeki insanlara her an ulaşmak ve tam teşekküllü hizmet vermek, her şeyi anında yapmak, her zaman mümkün olamayabiliyor. Köylerde yer alan yeşil alanlarda ağaç budama, çim biçme ve çiçeklendirme çalışmaları, bozuk yolların tadilatı, iş planları kapsamında asfalt çalışmaları, cami, okul, ana arter gibi alanlarda temizlik, dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmaları, kanalizasyon, fosseptik çukuru gibi alt Yapı konularında sağlıklı hale getirme önlemleri, genel sağlık taraması, yaşlı hasta bakımı, veterinerlik hizmetleri, kuaför, kişisel bakım gibi sağlık konusunda çeşitli destekler, mezarlık temizliği, tel örgü, çit, otobüs durakları vs. tadilat işleri, kültürel faaliyetlere katılımı artıracak etkinlikler, spor ve eğitim konusunda destekler ve tanıtım faaliyetleri gibi bir çok hizmeti köylerde halkımıza ulaştıracağız. Bu işi seve seve yapmalısınız. Bu iş gönülsüz ve istemeyerek yapılmaz. Halka kibar ve iyi davranın”





Karalar şunları söyledi:





“Gördüğünüz gibi bir mahallede bir köyde ne eksik varsa onu tamamlayacak makine, alet, cihaz burada mevcut. Derman Ekibi Köyde projesini başlatıyoruz. Proje kapsamında her gün mümkün mertebe, en az 2 ya da 3 köye, ulaşabildiği kadar yerleşim merkezine gidilecek. Biz böylece köylerin tamamını 6 ayda dolaşmış, oradaki dertleri, sorunları çözmüş olacağız. Sonra yeniden ilk başladığımız köye dönüp, ihtiyaçları tespit edip, dertlere derman olacağız. Çalışma metodumuz böyle olacak. Ben şehrimizin dört bir yanındaki insanlarımızın tamamını çok seviyorum, onlara saygılarımı sunuyorum. Merak etmesinler burada Zeydan kardeşleri var.”





500 KÖYE ULAŞILACAK 





Adana genelindeki 500 köye 6 ay içerisinde ulaşmayı hedefleyen Derman Ekibi, ziyaretler sırasında ve hizmet esnasında vatandaşlarla birebir görüşmeler yaparak halkın sorunlarını da dinleyecek. Kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında muhtarlıklarla iş birliği sağlanarak her ay en az 50 köye belirlenen kriterler doğrultusunda temel ihtiyaçları kapsayan çeşitli konularda hizmetler götürülecek.



YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°