KARALAR’DAN TOKİ İŞBİRLİĞİ İLE KENTSEL DÖNÜŞÜM
Manşet Haber 28.09.2018 23:51:03 0

KARALAR’DAN TOKİ İŞBİRLİĞİ İLE KENTSEL DÖNÜŞÜM

KARALAR’DAN TOKİ İŞBİRLİĞİ İLE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Adana’da Seyhan Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğinde uygulamaya konan kentsel dönüşüm projesinin 1. etabının 1’nci ve 2’nci kısım inşaatlarına başlandı. Toplam 4 bin 100 konutun yapılacağı projenin ilk etabında bin 550 konut ve 36 işyeri inşa edilecek.
Resmi temel atma töreni önümüzdeki günlerde TOKİ tarafından yapılacak inşaatın şantiye alanında medya temsilcileri ile bir araya gelen CHP’li Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, projenin ayrıntıları hakkında bilgi verdi. Projenin gerçekleşmesi için çok emek sarf edildiğini belirten Başkan Karalar, burada kendilerine önemli destek sunan Çevre ve Şehircilik eski Bakanı ve Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı’ya Vali Muhmut Demirtaş’a, Ak Parti İl Başkanı Fikret Yeni’ye TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’a teşekkür etti.
KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN YERİNDE İSE GÜZELDİR
Kentsel dönüşümün yerinde yapılmasının önemine vurgu yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu anlamda kentsel dönüşüme en çok ihtiyaç duyulan Barbaros ve Bey mahallerinde dönüşümün başlamasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Karalar, “Dönüşüm yerinde ise güzedir. Gerçek dönüşümde budur. Çıkmaz sokağın, yığma binaların olduğu en ufak bir afette ciddi can ve mal kaybının olacağı bölgelerde dönüşüm olmalıdır. O yüzden bu bölgelere ağırlığımızı verdik. Buradaki vatandaşlarla görüşüp projeyi öyle hazırladık. İlk etap inşaatımız başlıyor. Burası çok kısa sürede güzel ve örnek bir mahalle olacak. “dedi..
4 BİN 100 KONUT İNŞA EDİLECEK
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın açıklamasına gore, Barbaros ve Bey mahallerini kapsayan kentsel dönüşüm projesinde toplan 4 bin 100 konut inşa edilecek. İnşaatı başlayan ilk etabın 1. kısımda 627 konut, 22 dükkân ile altyapı ve çevre düzenlemesi, 2. kısımda ise 923 konut ile 14 dükkân yer alacak. Böylelikle “Kentsel Dönüşüm Projesi”nin ilk etabında bin 550 konut ile 36 hurdacı dükkân inşa edilmiş olacak. Barbaros ve Bey mahallerindeki gecekonduların ve çarpık yapılaşmanın bulunduğu alanın yerinde dönüşümü hedefleniyor. Modern mimari tarzda hazırlanan projede geniş pencereler ve balkonlar kullanıldı. Projeyle yerleşim alanı; dükkânları, parkı, peyzajı, oyun ve spor alanları ile nitelikli sosyal çevre imkânı sunan, güvenli, modern bir yaşam merkezi oluşturulması amaçlanıyor.
Yer teslimi tarihini takip eden 750 gün içerisinde proje tamamlanarak hak sahiplerine konut teslimatlarına başlanacak.

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

31° / 16.7°