Kişilik ve Karakter Oluşumu

Kişilik ve Karakter Oluşumu

Karakter; insanların kendilerine özgü ve değişmeyen kemik yapıları gibidir. Kişilikse; benzer niteliklerde olmasına rağmen, değişebilen yapılardır.


Psikolojik tanımları çoğunlukla insanlar üzerinden yapsak da bugün biliyoruz ki hayvanlar da insanlar gibi dış faktörlerden etkileniyorlar ve hastalanma-iyileşme süreçlerini yaşıyorlar. Örneklendirmeyi hayvanlardan yapacak olursak da... Bir kaplanın vahşi, parçalayıcı olması onun ana yapısı, değişmeyen yapısı, yani karakteridir. Bakıcısıyla ya da herhangi biriyle sevgi gösterisinde bulunmasıysa bir kişilik örneğidir! O an için öyle davranmış olsa da; biraz sonra özüne dönmesi ve bir vaka doğurması normal olacaktır. Dolayısıyla her şekli alabilecek niteliktedir. Bu nedenden ötürü, ilk tanışmalarımızda kişiler hakkında çabuk yargılarda bulunmamak lazım! Kişilik mi yoksa karakter midir görülen; onu zaman içerisinde sonuçlamak daha akıllıca!


Bir insanın karakter oluşumu ta anne rahminde, hatta daha bile öncesinde başlar! Kuantum bunu kuvvetlice destekliyor. Çünkü annenin yaşam biçimi, ruh hali; bebeğin yalnızca bedensel değil, ruhsal yapısını da birinci dereceden etkiliyor! Peki ya babalar? Babaların da eşlerini yüksek moralde tutmaları gibi bir sorumlulukları olmalı bu süreçte!


Anne adaylarının çocukları için yapabilecekleri inanın bilinenden çok faha fazla! Tavuk-yumurta ilişkisinde olduğu gibi; tavuğun mutlu bir yapıda olması, yumurtanın kalitesini belirler. Bu zaman zarfında anne ve baba adaylarının olabilecekleri en mükemmel durumda olması gerekir. Yoga, meditasyon, ibadet, astropsikoloji vb... Bu gibi insan hayatını düzenleyen faaliyetlerden yararlanılmalı, kısacası planlı bir gebelik olmalıdır!


Düşünelim... Verimsiz bir toprakta kaliteli bir tohum ya da verimli bir toprakta kalitesiz bir tohum yetişir mi? Hayır, yetişmez! Varsayalımki yetişti, diğerleri kadar sağlıklı olmaz! Bu safha hamilelikle devam ederken o da çocuğun doğumuna kadar gider! Sonra bebeğin kodlanan beyni 15 yaş civarına gelene kadar sürekli bilgi alır ve depolamayı geniş zamanda sürdürür. Bu yaşlara gelen çocuğun artık karakter yapısı oluşmuş, bir bedenin iskelet sistemi gibi kemikleşmiştir! Ve... Elbette yaşadığı çevre, sahip olduğu aile, içinde bulunduğu yaşam koşulları, aldığı eğitim ile de tamamlanmıştır!


Yavru beynini bir elektrikli süpürge olarak imgelersek... Öncelikle; makinanın oluşum aşamasında n'olur?  Programlar yapılır, ayarlar oluşturulur vb... Sonra da temiz-pis demeden her şeyi içine hapseder duruma getirilir! İşte çocuk beyni de tıpkı böyledir; her şeyi beynine depolar. Hayat rehberleri onun takipçisi olurlarsa da sadece iyi şeyleri tabiki... İnsan ve insana dair hiçbir şey tek boyutlu değerlendirilmemelidir. Çok farklı ve çok aşamalı olduğu unutulmamalıdır.


Doğada hemen her canlı birinin yavrusudur. Hayvan olsun, insan olsun değişmez... Yavrunun gelişimi anne-babanın rehberliğinde sürer.  Bu duygu kuşkusuz çok yücedir. Ancak bunu hafife almamalı, sevimlice de olsa onun bir can olsuğu ve kısa sürede gelişeceğinin bilincinde olunmalıdır.


10 çocuk yapıp hiçbirini yararlı bireyler haline dönüştürememektense... 1 çocuk yapıp onu olabileceğin en iyisi yapabilir, topluma kazandırabiliriz. Yani muhakkakki 1 kaliteli yumurta, 10 cılk yumurtadan daha makbuldür!

adanaulus

14.08.2012 18:47:09

YAZARLAR


KARNAVAL KOMİTESİNDEN MEKTUP VAR

ZEYDAN KARALAR’DAN MHP İL BAŞKANINA “SİNEK” CEVABI

YERLİ SUSAM İÇİN  YERLİ ÜRETİM HAMLESİ

ÇUKUROVA BELEDİYESİ TENİS TURNUVASI BAŞLADI

FATİH GÜLER GÜVEN TAZELEDİ

18 İLDEN 400 SATRANÇ SPORCUSU ADANA’DA YARIŞTI

CHP’Lİ BULUT: TASARRUFU SARAYDAN BAŞLATIN

SEYHAN NEHRİNDE GONDOLLA GEZDİLER

"YALANA VE ŞANTAJA ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

CHP GERÇEĞİ YAYINLADI

ADANA’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMASI

GÜNÜ FOTOĞRAFI:

RESMİ AÇILIŞISI HİSARCIKLIOĞLU YAPTI

CHP’DEN 23 NİSAN KUTLAMASI

“AYÇİÇEĞİNDE ÜRETİM TÜKETİM KADAR ARTMIYOR”

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ PAYDAŞ TOPLANTISI

KARALAR MAKAMINI ATA ERGÜL’E TESLİM ETTİ