Hüseyin SUNGUR

Tarih: 15.10.2012 13:30

2-2’ye şükür, ya 5-2 olsaydı

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz hafta derby maçta Adana Demirspor’a kaleci Zülküf’ün hatalarından dolayı yenilen Adanaspor dünde konuk ettiği  TKİ Tavşanlı Linyitspor’a puan kaptırdı. Önce 17. Dakikada Mbilla’nın golüyle 1-0 öne geçen Turuncu Beyazlı ekip 23. Dakikada Cem’in mükemmel golüyle skoru 2-0’a getiren Adanaspor’dan fark yapmasını beklerken bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Ligin en çok gol yiyen takımını saha ve seyircisi önünde konuk eden Adanaspor’un iki golü de her iki yarının uzatma dakikalarında yemesi bir  rehavetin habercisi olarak değerlendirilebilir. Turuncu Beyazlı ekibin ilk yarı soyunma odasına 2-0 önde gideceğini beklerken 45+1’de kalesinde gol görmesi moralleri bozarken, ikinci yarıda daha derli toplu bir futbol oynamasını bekledik.

Karşılaşmanın 45, dakikasında Adanaspor’un 2. Golünü atan Cem Özdemir’in yerine oyuna giren Emre Toraman ile 65, dakikada Chıbuzor’un yerine oyuna dahil olan Metin Akan’ın takıma katkı sağlamasını bekledik. Ancak, özellikle Metin Akan’ın ayağına gelen her topu rakip takım futbolcularına kaptırması bizleri hayal kırıklığına uğrattı. Bir futbolcu ayağına gelen her tpu kaptırır mı bunu da Metin’de gördük.

Dünkü karşılaşmada yediği gollerde Zülküf  her ne kadar hatalı olsada takımını fark yemekten kurtardı.

Eğer kaleci Zülküf,  Tavşanlı Linyitspor’un ataklarını önlemeseydi konuk ekip sahadan en az 5-2 galip ayrılırdı. Zülküf  3 net pozisyonda gole izin vermeyerek hezimeti önledi.

Maç 2-1 Adanaspor’un üstünlüğüyle devam ederken 4. Hakemin 5 dakika uzatma göstermesi Turuncu Beyazlı takım için bir dezavantaj teşkil ediyor. Nitekim konuk ekip 90+2. Dakikada Ferhat’ın golüyle skoru 2-2’ye getirdi.

Bu kadar hata yapan Adanaspor’un buna da şükür demesi lazım. Zira böylesine defans hatasıyla maç Tavşanlı’nın 5-2 galibiyetiyle sona erebilirdi..

Maçın sonunda teknik direktör Levent Eriş’in taraftarla tartışması hiç de hoş olmadı.. Beyefendi bir kişiliğe sahip olan Levent Eriş’e bu davranış yakışmadı..

 
Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —