YIRTIK AYAKKABIYLA MEZUNİYET KÜTÜĞÜNE İSMİNİ ÇAKTIRAN ÖĞRENCİ GÖRDÜNÜZ MÜ?

Adana, sanatta, edebiyatta, kültürde, tarıma dayalı sanayileşmede, istihdamda, tarımsal üretimde Türkiye’nin lokomotifi bir kenttir. Her ne kadar son yıllarda iktidarların hışmına uğrayıp " yerinde sayma" süreci yaşasa da!

 

 

Adana marka bir kenttir. Son 12 yıldır düzenlenen dünyada ilk olma onurunu yaşayan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Adana'yı dünya ile bütünleştirdiği gerçeğini de görmezden gelemeyiz. Bu şehir pek çok "İlk"lere imza atmakla bilinir. Bu bağlamda "öncü kent" olarak nitelendirilebilinir.

***

Bu değerlendirmelerde sonra asıl konuya gelmek istiyorum, şöyle ki: 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde seçmenin güvenini kazanarak ikinci dönem için çalışmalara başlayan Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar çok önemli bir çağrıda bulundu. Bu çağrıya kulak verilirse, günümüzde yoksul ve yardıma muhtaç özellikle üniversite öğrencilerinin yüzünü güldürerek, geleceklerine güvenle bakmayı sağlayacaktır. Öğrenci derslerine daha çok adapte olacaktır.

***

Adana Anakent Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar'ın sosyal medya × hesabindaki paylaşımında kendisine tebrik amaçlı çiçek göndermek isteyenlere Güney Eğitim Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı'na bağış yapılmasını istediğini belirtiyor.

***

Adana Anakent Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Zeydan Karalar, “Tebrik çiçekleriniz öğrencilere burs olsun. Yeni tomurcuklar açsın.” çağrısında bulunması ülkenin gelişerek kalkınması açısından da oldukça önemli ve anlamlıdır.

***

Türkiye'de 31 Mart 2024 Genel Mahalli İdareler seçimlerinde bazı belediye başkanları güven tazeledi, bazıları seçimi kaybederek yeni isimler bu koltuklara oturdu. 30 Anakent 51 il 935 ilçe 263 beldede seçimler yapıldı. Belediye başkanlarına "tebrik" amacıyla gönderilecek çiçeklerin tutarları milyonlarca liralık meblağı işaret ediyor.

***

Sorarım: Başkan Zeydan Karalar’ın bu çağrısı ülke bazında neden karşılık bulmasın? Diğer anaket il, ilçe ve belde belediye başkanları da böyle bir çağrıda neden bulunmasın. Neden yoksul yardıma muhtaç binlerce öğrencinin yüreğine dokunulmasın?.

***

Özellikle günümüzde eğitimini binbir güçlükle sürdüren genç üniversite öğrencileri var. Buna ortadereceli okullar da ilave edilirse rakam yüzbinlerle ifade edilir. Yine üniversiteyi kazanıp maddi olanaksızlık dolayısıyla kaydını donduran onbinlerce öğrenci var.

***

Eğer bu çağrıya Belediye Başkanları olumlu yanıt verecek olursa binlerce öğrenci eğitimini tamamlamış olacaktır. Bu öğrenciler geleceğin Türkiye'sinin yönetim kadrolarında yer alabilecektir. Kimi bilim insanı kimi sanatçı, kimi yazar, kimi hakim, savci ve avukat. Kimi ekonomist olacaktır. Ve ülkenin kalkınmasının ana sütununu oluşturacaktır.

-Mezuniyet kütüğüne yırtık ayakkabıyla ismini çaktı-

Ey saygın belediye başkanları siz Tıp Fakültesi birincisi olup törende yırtık ayakkabı ile mezuniyet kütüğüne ismini çakarken gözyaşlarına hakim olamayan genç bir doktoru gördünüz mü?

***

Itiraf etmeliyim ki gördüm. Sadece ben değil mülki idare amiri ve protokol da gördü. O anı hiç unutamıyorum. Yine Çukurova Üniversitesi Egitim Fakültesi ikinci sınıfta okuyan yoksul bir öğrencinin amfide fenalaşarak kaldırıldığı hastanenin acil servisinde doktor, muayene ettikten sonra, "Önemli bir şeyi yok. Açlıktan baygınlık geçirmiş" dediğine de tanık oldum. Yüreğimin nasıl sızladığıni ifade etmekte hala zorlanıyorum.

***

Bu nedenledir ki Adana Anakent Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar'ın çağrısını çok ama çok anlamlı buluyorum. Güven tazeleyen ve o makamlara yeni seçilmiş olan tüm belediye başkanlarının bu çağrıya kulak vermelerini ülkenin geleceği açısından umut verici bir gelişme olarak görüyorum.

***

Adana Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın bu hassasiyetinden dolayı kamuoyu adına içtenlikle kutluyorum. Yolu açık olsun.


Düzgün COŞKUN

17.04.2024 22:31:00

YAZARLAR


SATRANÇ TURNUVASINA 454 SPORCU KATILDI

ÇUKUROVA BELEDİYESİ CUP’TA KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU

CHP’Lİ ŞEVKİN EKONOMİDEKİ DİP NOKTAYI ANLATTI

ADANA TABİP ODASINDA YENİ YÖNETİM

450 PERSONEL VE 100 ARAÇ İLE HAŞEREYLE MÜCADELE

DÜZGÜN COŞKUN-GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ/ PES EDEN HESAP ÖDER, AST, ÜST YOK GAZETECİYİZ

VOLKAN BÖKE BARO BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

GENİTAL ESTETİK SANILANIN AKSİNE BİR İHTİYAÇ OLABİLİR!

YEDİGÖZE İÇME SUYU ARITMA TESİSİNİN YAPIMI

EMRAH KOZAY’DAN İLK NİKAH

MEVSİMSEL DEPRESYONUN GÜNEŞ IŞIĞIYLA İLGİSİ VAR!

GÜRER: “İTHAL HAYVAN VE ET İLE KİMLER KAZANIYOR?”

TMMOB ADANA İKK: GEZİ DAVASI TUTUKLULARI SERBEST BIRAKILSIN

DAİMFED’TEN YÜREĞİR’E YATIRIM ATAĞI

YUMURTALIK’TA CHP İLÇE BAŞKANINA SALDIRIYA KINAMA

ZEYDAN KARALAR YÖRÜK OTAĞINDA

HİSARCIKLIOĞLU: BİZE İŞ YAPMAYI ADANA ÖĞRETTİ