ADANA'DA SİYASİ RÜZGAR CHP'NİN ALEYHİNE Mİ?

CHP Adana, il ve ilçe örgütleri yerelde "iktidar olma" heyecanını yitirmişcesine bir izlenim veriyor. Sadece örgüt mü, tabanda da mitivasyon göstergesi "eksi"yi gösteriyor. CHP Adana cephesindeki siyasi rüzgârın olumsuz etkisi fırtınaya dönüşmüş görünüyor.

 

CHP Adana, il ve ilçe örgütleri yerelde "iktidar olma" heyecanını yitirmişcesine bir izlenim veriyor. Sadece örgüt mü, tabanda da mitivasyon göstergesi "eksi"yi gösteriyor. CHP Adana cephesindeki siyasi rüzgârın olumsuz etkisi fırtınaya dönüşmüş görünüyor. 

*** 

Söz konusu fırtına etkisini giderek artırıyor. Tayfuna dönüşecek gibi bir hızla esiyor. CHP bu motivasyon eksikliğiyle seçimlere gidecek olursa, elindeki kaleleri rakip siyasi partilere terk etmek zorunda kalabilir. 

***

CHP'nin aday belirlemede siyasi strateji hatası yapması sonucu derin bir kırgın kitle yarattı. "Temayül yoklaması"ndan vazgeçilmesi parti tabanında ciddi rahatsızlık yaratmakla kalmadı istifalar da yaşandı. Bu istifalar parti içerisinde derin bir sessizlik ve moral bozukluğuna yol açtı. Diğer bir ifadeyle CHP Seyhan, Çukurova hatta Yüreğir'de ciddi manada kan kaybetti.

***

Öte yandan, Adana sokaklarında seçim heyecanı da yok. Herkes işinde gücünde. Kahvehanelerde bile kimse seçimi konuşmuyor varsa yoksa işsizlik, yoksulluk ve geçim dille getiriliyor. 

***

Adayların mitinglerinde o eski seçim dönemlerindeki kalabalık da yok artık. Milletvekilleri selam veriyor, halkın büyük kesimi yüzünü çeviriyor. 

***

Vekillerle halk arasında sıcak diyalog yaşanmıyor. AKP'li Fatih Mehmet Kocaispir yarışı şimdilik CHP'li Zeydan Karalar'la "Başa baş" götürüyor. Merkezi yönetimin desteği "tam". Bakanların biri gelir öteki gidiyor. İftar sofralarında yoğunluk yaşanıyor. AKP ve MHP İl ve ilçe örgütleri iftarda ve propaganda çalışmalarında "tam kadro" hazır bulunuyor. Bu tablo Fatih Mehmet Kocaispir'in heyecanını bir kat artırıyor. Kocaispir halka hitap ederken verilen desteğin mutluluğunu yaşıyor. 

***

Nitekim Karalar ve Kocaispir, kısa süre önce görkemli törenlerle projelerini halka sundular. Adanalılar projeleri incelerken önceliklerini dile getirdiği söylenemez. 31 Mart’ta sandığa giderken ne düşündüğünü şimdiden kestirmek de pek mümkün görünmüyor. Sanki ciddi bir kararsız kitle var. Seçimin geleceğini bu kitle belirleyecek.

***

Adana'da özellikle şu günlerde gökyüzünü vaatler bulutu sarmış görünüyor. İcraat, vaatlerin gölgesinde kalmış sanki. CHP'li Zeydan Karalar açılışlarla halktan destek isterken "Cumhur İttifakı ve AKP Adana Anakent Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir ise getireceği "yenilikler"den bahsediyor.

***

Önümüzdeki hafta adayların virajı döndüğü hafta olacak. CHP örgütü kendine çekidüzen vererek sokakları şölene dönüştürmez ise anakent belediye başkanlığı koltuğunu AKP'li Fatih Mehmet Kocaispir'e bırakabilecek gibi bir atmosfer hakim.

***

Adana'da Sosyal Demokratlar güç birliği yapamaz, kırgın, dargın hatta küskün olanlar sandığa gitmezse il ve ilçe örgütlerindeki "moralsizlik" ve "nemelazımcılık" devam edecek olursa ki - şimdilik böyle bir hava estirilmek isteniyor- Cumhuriyet Halk Partisi Adana'daki kalelerini kaybedebilir. Bu kaleleri yeniden fethetmeye nereden bakarsanız bakın çeyrek veya yarım asırlık bir ömür alır.

***

Bu da Cumhuriyet Halk Partisi’nin Adana'da yerelde barajın altında kalacağı anlamına gelir. Bu ağır faturanın bedelini hem örgüt hem de Genel Merkez çok ağır ödemek zorunda kalabilir!

***

DEM parti de, Adana adaylarını tanıttı. Adana Anakent Belediyesi Eşbaşkan adayları Arife Çınar ve Mahfuz Güleryüz halka projelerini anlattı. Belediye Başkan Eşbaşkanları DEM'in kendi adaylarıyla seçime girmesinin halk tarafından coşkuyla karşılandığını dile getiriyorlar. DEM Eşbaşkan adayları Adana'da insanların yaşamlarına dokunacak projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini söylüyorlar. 

***

IYI Parti cephesinde durum nedir diye sormayın. IYI Parti'de de işler karışık. Ayyüce Türkeş Taş'ın getirdiği sıcak iklimin seçmen nezdinde beklenen karşılığı yeterince bulduğu söylenemez. Adanalılar kadın adaya yoğun sevgi ve sempati duyuyor. Ancak Ayyüce Türkeş Taş'ın seçilebilecek kadar oy alamayacağı şimdiden belli.

***

Özetle şunu demek istiyorum: Seçim AKP'li Fatih Mehmet Kocaispir ile CHP'li Zeydan Karalar arasında geçecek. Bugünden başlanarak önümüzdeki haftaya kadar CHP örgütü, milletvekilleri belediye başkan adayları belediye meclisi üyesi adayları ve taban ile ortak hareket edilerek seçmene iyi mesajlar verilmezse biraz önce dediğim gibi bu iş CHP açısından bitmiş demektir. 

***

Konuyu toparlayacak olursak, Türkiye'de 31 Mart 2024 pazar günü yapılacak yerel seçimlerde Adana'da Anakent Belediyesi'ne kadın eli yine değmeyecek. Adana'ya bahar geldi, havalar biraz soğuk ama kavurucu sıcaklar yolda. Anakent'e bu seçimde de kadın eli değmeyecek. Ancak İlçeler için aynı durum söz konusu olmayabilir


Düzgün COŞKUN

23.03.2024 21:17:00

YAZARLAR


DÜZGÜN COŞKUN-GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ/ PES EDEN HESAP ÖDER, AST, ÜST YOK GAZETECİYİZ

VOLKAN BÖKE BARO BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

GENİTAL ESTETİK SANILANIN AKSİNE BİR İHTİYAÇ OLABİLİR!

YEDİGÖZE İÇME SUYU ARITMA TESİSİNİN YAPIMI

EMRAH KOZAY’DAN İLK NİKAH

MEVSİMSEL DEPRESYONUN GÜNEŞ IŞIĞIYLA İLGİSİ VAR!

GÜRER: “İTHAL HAYVAN VE ET İLE KİMLER KAZANIYOR?”

TMMOB ADANA İKK: GEZİ DAVASI TUTUKLULARI SERBEST BIRAKILSIN

DAİMFED’TEN YÜREĞİR’E YATIRIM ATAĞI

YUMURTALIK’TA CHP İLÇE BAŞKANINA SALDIRIYA KINAMA

ZEYDAN KARALAR YÖRÜK OTAĞINDA

HİSARCIKLIOĞLU: BİZE İŞ YAPMAYI ADANA ÖĞRETTİ

YUMURTALIK SERBEST BÖLGESİ, YATIRIMCILARLA BULUŞACAK

AKŞENET GİTTİ, DERVİŞOĞLU SEÇİLDİ

SEYHAN İMAR A.Ş’DE YENİ YÖNETİM

“2024 YILI 1 KİLOGRAM BUĞDAY ÜRETİM MALİYETİ 10 LİRA 87 KURUŞ”

“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”