Adanalılara Geçmiş Olsun..

Adanalılara Geçmiş Olsun..

Adana'da Partiler Belediye Başkan adaylarını ve Belediye Meclis üyelerini açıkladılar.
Tüm listeleri inceledikçe insan büyük şaşkınlık yaşıyor. Kavramlar, ideolojiler, değerler, hepsi birbirine girmiş durumda. Kimin eli kimi cebinde belli değil. Etik değerleri yerle bir edenler mevcut.
Parti farkı gözetmeksizin genel manzara şudur. Küçük çıkar birlikleri mevzi kazanma peşindeler. Kimileri ise yerel derebeylik yaratma sevdasında. İlkesizlikler ilke edinilmiş. Değerler yerini değersizliğe ve fırsatçılığa bırakılmış. Birbirinden farkı olmayan grup ve kişiler kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklar, eş dost , akraba kayırmacılığı, makam mevki için vazgeçilen geçmişler ve feda edilen gelecekler.
Ülke ve kent geleceği kaygısının yerini alan bireysel kaygılar ve beklentiler ve başlamadan yapılan rant hesapları. İnsanların çılgınca birbirini karalama içine girmesi, üretilen dedikodular. Cinsiyet ayırımcılığının zihinlerin gerisinde dillendirilemeyen halinin listelere yansımasını görüyoruz. Kadını, gencini , engellisini geniş kitlelerin ruhunu ve beklentisini yok sayan anlayışlar. Bir avuç kişinin, grubun, siyasi dinazor'un yön verdiği tepeden inmeci listeler, adaylar. Fikirlerin, insanların üretimlerinin paranın, beylerin, siyaset dinozorlarının ve aracılarının gölgesinde kaldığı bir anlayış hakim. Bu yapıdan fikri hür vicdanı hür yaşadığı kenti yüceltecek, büyütecek, geliştirecek kent parlamentosu çıkmaz. Bu siyaset anlayışı bir avuç iyi niyetli adayı un ufak edip eritirken, pek çok değeri de uzağında tutuyor. Adana'ya ve Adanalılara bir kez daha şimdiden geçmiş olsun. Umutları 5 yıl sonrasına ertelemeye hazırlıklı olsunlar.Çünkü göle piranalar salındı bir kere.

İsmail GÜNEŞ

19.02.2014 08:33:27

YAZARLAR


ENERJİSA’DAN KARATAŞ’TA SÜRDÜRÜLEBİLİR BALIKÇILIĞA TAM DESTEK

M1 ADANA AVM’DEKİ “İYİLİK” TEMALI KERMES ZİYARETÇİLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.

DİKKAT! FAZLA D VİTAMİNİ ZEHİRLEYEBİLİR!

“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ”

APARTMANDA İKLİMLENDİRME SİSTEMİY ÜRETMİŞLER!

“ÇUKUROVA’YI PARLAYAN BİR KENT HALİNE GETİRECEĞİZ”        

GÜRER: BORÇLU YAŞAMIN SONUNDA CEZAEVİ VAR

“YÜREĞİR’E YATIRIM YAPAN KAZANIR”

“MAVİ SULARDA ENGELSİZ MUTLULUK” PROJESİ

SEYHAN BELEDİYESİ’NİN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLDU

203 MİLYAR BATIK KREDİ VAR

KOZAY: DENİZLER’İN MÜCADELESİ BİTMEDİ

“KARATAŞ SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

TANBUROĞLU: KAZANAN ADANA OLDU

KOCAİSPİR’DEN DEMİRÇALI’NIN İDDİALARINA YANIT VAR

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS