ADANA’NIN ŞEHİDİ Mİ VAR?

ADANA’NIN ŞEHİDİ Mİ VAR?






Öyle ya,





Soru şeklinde sorduğuma göre benim de haberim yok!





Pazar günü her hafta olduğu gibi köy seyahati yapıyorum. Ekilen Toprakları kontrol edip mutlu şekilde dönmek için. Üretim dediğimiz işte budur.





Dönüş yolu her daim Kabasakal mezarlığı önünden geçerim. Çok meraklı gözlerle oradaki kalabalığa dikkat kesilirim. Ülke son yıllarda insanların yaşam mücadelesi çok gergin ve stresli geçtiği için hastalanma ve ölümler çok fazla oluyor. Pazar günü Mezarlık dışına taşmış bir araba seli vardı. Önce Yılbaşı arifesi belki insanlar kaybettiklerini ziyaret ediyor diye düşündüm. Fakat sonrası öyle olmadığını arabalara dikkat kesilince bir kuşku girdi içime. Arabaların çoğu resmi plaka ve askeriye arabası. Hele bir tanesi Jandarma bölge komutanın arabası olunca eyvah dedim yine şehidimiz var dedim. Kamuoyunu şöyle bir araştırdım hiçbir haber görmedim Adana’da şehit haberi. Gerçi olsa ne yazar misali kimsenin artık bu konu üzerine duygu hali kalmamış. Ne demişti Cumhurbaşkanı? “Bu işin Fıtratında var ölmek”!





Yani bir şekilde “bunun için para alıyorlar” ve çok uzatmayın düşüncesidir bence. İnsanlar bu ülkede guruları çok kırılmaya başladı öyle evet para alıyorlar fakat onlar ülkeleri için canlarından oluyorlar ve daha çok gençler. Bazıları sıcak yataklarında o…rar ak yatsınlar ya da ülke kaynaklarını yetim garip, gurebanın hakkını yiyenler için mi şehit oldular?





Toplum o kadar çok bana ne şekline girdiği, kimsenin artık kimseden haberi yok, Militan gibi siyasi lider sevgisi almış başını gitmiş. Zaten artık bu şekilde şehit haberlerinde yer almıyor kamuoyunda. Hatırlayın, bundan 10 yıl önce bir tane şehit haberi gelse önce milliyetçiler sokağa çıkar “şehitler ölmez vatan bölünmez” derlerdi. Bırakın buna tepki göstermeyi Adam aynı apartmanda aynı katta evinde can vermiş kimsenin haberi yok, koku gelmese kimse bilmeyecek. Bu kadar mı vurdumduymaz olduk? Bu kadar mı bencil olduk, kim bizi bu hale getirdi? Düşünün ben bir medya mensubuyum ve size soruyorum. Adana’nın şehidi mi var? diye. Bakalım daha neler görecek bu ülke? gerçi benimkinde laf ha, bu ülkede Hükümet Türkiye Cumhuriyeti adına yemin etmiş.fakat, andımızı kaldırmaya kalktı, Türküm demeyi yasaklamaya kalktı. Bilen varsa bana da haber versin. Adana’nın Pazar günü şehidi mi vardı?



Süleyman YALÇIN

27.12.2022 16:23:53

YAZARLAR


203 MİLYAR BATIK KREDİ VAR

KOZAY: DENİZLER’İN MÜCADELESİ BİTMEDİ

“KARATAŞ SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

TANBUROĞLU: KAZANAN ADANA OLDU

KOCAİSPİR’DEN DEMİRÇALI’NIN İDDİALARINA YANIT VAR

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

DEMİRPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR

KENDİSİNİN VE EŞİNİN MALVARLIĞINI BELEDİYE BİNASINA ASTI

ARICILARDAN NARENCİYE BALI HASADI

KARATAŞ BELEDİYE HİZMET BİNASINA SALDIRI