AK PARTİ ADANA'DA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ KAZANAMIYOR!

AK PARTİ ADANA'DA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ KAZANAMIYOR!

Ak Parti kurulduğu tarihten bu yana Adana’da Aytaç Durak dışında Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanamadı.

Yapılan milletvekili seçimlerinde hep birinci parti çıktı. Adana’da en fazla milletvekili çıkaran parti oldu. Ancak, Aytaç Durak dışında çıkardığı adaylardan hiçbirinin Büyükşehir Belediyesi koltuğuna oturmasını sağlayamadı.

Ak Parti’nin kurulduğu yıllara gidelim.

Adana seçimlerini özellikle belediye seçimlerini hatırlayalım

Ak Parti Adana’da İlk kez 2003 yılında Adana Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde aday çıkardı.  Ak Parti kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  kurucuları Abdullah Gül, Bülent Arınç gibi isimler Adana’ya Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirlemek için geldi. O dönem eski otogar karşısındaki Ak Parti’nin ilk İl binasında toplantılar yapıldı. Uzun arayışlar sonunda Aytaç Durak ismi üzerinde mutabık kalındı ve Ak Parti’nin Adana’daki ilk Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Aytaç Durak Ak Parti’nin bugüne kadar yapılan seçimlerde ilk ve son Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Adalet ve Kalkınma Partisi, daha sonraki seçimlere, Anavatan Partisi(ANAP)’nde 4 milletvekilliği yapan iş insanı Mehmet Ali Bilici’yi aday gösterdi. Bir önceki dönem Ak Parti Adayı olan Aytaç Durak bu kez MHP’den aday oldu ve Ak Parti Adayının koltuğa oturmasına izin vermedi. Ak Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Bilici, Aytaç Durak karşısında seçimi kaybetti. Bu seçimle Ak Parti Adana’da ilk kez yenilgiyle tanıştı.

Ak Parti 3. dönemde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Adana Milletvekilliği yapan Abdullah Torun’u aday gösterdi. Ak Parti Adayının rakibi, MHP’den 3 dönem Ceyhan Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sözlü oldu.  O dönemde Ak Parti ile MHP henüz Cumhur İttifakını kurmamıştı. 2 parti adayları rakip olarak seçime girdi. Ak Parti Adayı Abdullah Torun da seçimi kaybeden oldu. Ak Parti Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini 3’ncü kez kaybetti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna Hüseyin Sözlü oturdu.

Yıllar akıp geçti. Ak Parti 2019 seçimlerinde Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday çıkarmadı. Bir önceki seçimde birbirlerinin rakibi olan Ak Parti ile MHP Cumhur İttifakı çatısında seçime girdi. Ortak aday MHP’den Hüseyin Sözlü oldu. Ak Parti aday göstermedi ancak bu kez desteklediği aday bir önceki dönemin Başkanı Hüseyin Sözlü seçimi kaybetti. Bu kez, Cumhuriyet Halk Partisi adayı, bir önceki dönem Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Millet İttifakı adayı olarak Başkanlık koltuğuna oturdu. CHP Adana’da 1989’dan sonra ilk kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmış oldu.

31 Mart 2024’te Adanalılar yine sandık başına giderek belediye Başkanı ve meclis üyelerini seçecek. 2023 yılının son ayının bitmesine sayılı günler kaldı. Bugün 19 Aralık Salı. Ak Parti ve MHP seçime yine Cumhur İttifakı olarak girecek. Bu kez ittifakın adayı hangi partiden olacak? Ak Parti mi, yoksa yeniden MHP’den mi aday çıkacak? Cumhur İttifakının kararı henüz netleşmedi.

İhtimaller var. Kesinleşen parti de aday adı da yok. 31 Mart 2024 seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ak Parti’den mi, MHP’den mi olacak?

Cumhur İttifakı beklemede. CHP’nin de adayı henüz açıklanmadı. Seçime kendi adayı ile katılacağını açıklayan İyi Parti de Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıklamadı.

Sahiden partilerin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayları kimler olacak? Adanalı seçmen hangi partinin adayını bu kez Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtacak.

Bekleyelim… Görelim…

İsmail BAŞKAN

19.12.2023 01:59:39

YAZARLAR


DÜZGÜN COŞKUN-GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ/ PES EDEN HESAP ÖDER, AST, ÜST YOK GAZETECİYİZ

VOLKAN BÖKE BARO BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

GENİTAL ESTETİK SANILANIN AKSİNE BİR İHTİYAÇ OLABİLİR!

YEDİGÖZE İÇME SUYU ARITMA TESİSİNİN YAPIMI

EMRAH KOZAY’DAN İLK NİKAH

MEVSİMSEL DEPRESYONUN GÜNEŞ IŞIĞIYLA İLGİSİ VAR!

GÜRER: “İTHAL HAYVAN VE ET İLE KİMLER KAZANIYOR?”

TMMOB ADANA İKK: GEZİ DAVASI TUTUKLULARI SERBEST BIRAKILSIN

DAİMFED’TEN YÜREĞİR’E YATIRIM ATAĞI

YUMURTALIK’TA CHP İLÇE BAŞKANINA SALDIRIYA KINAMA

ZEYDAN KARALAR YÖRÜK OTAĞINDA

HİSARCIKLIOĞLU: BİZE İŞ YAPMAYI ADANA ÖĞRETTİ

YUMURTALIK SERBEST BÖLGESİ, YATIRIMCILARLA BULUŞACAK

AKŞENET GİTTİ, DERVİŞOĞLU SEÇİLDİ

SEYHAN İMAR A.Ş’DE YENİ YÖNETİM

“2024 YILI 1 KİLOGRAM BUĞDAY ÜRETİM MALİYETİ 10 LİRA 87 KURUŞ”

“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”