İfral TURGUT

Tarih: 12.06.2021 16:00

AOKİGAHARA: İNTİHAR ORMANI

Facebook Twitter Linked-in


Japonya'da Fuji Dağı'nın hemen yanı başında, uzaktan bakıldığında yeşilin her tonuyla bir doğal güzellik. Turistler buraya Fuji Dağı'nı çeşitli açılardan görmek, fotoğraflarını çekmek ve hazırlanan parkurlarda doğayla iç içe yürüyüş yapmak için geliyor.
Burada belirlenen rotalardan şaşmamak gerekiyor. Çünkü inanılmaz sık olan bitki örtüsü kaybolduğunuz an yönünüzü bulmanızı veya sesinizi duyurmanızı imkansızlaştırıyor.
Ama bu rotalardan bilerek çıkan ve ormanın derinliklerine yürüyenler de var. Onlara bu cesareti veren ise oraya zaten intihar etmek için gitmiş olmaları.
Japon tarihinde mistik bir yeri olan ve ölü ruhlarla özdeşleşen Aokigahara, Seicho Matsumoto'nun iki karakterinin bu ormanda intihar ettiği romanı Kuroi Kaiju'dan sonra bir intihar merkezi haline gelmiş.

Aokigahara'nın girişine gelindiğinde rastlanan, son kez bu ormana gelmek için kullanılmış ve terk edilmiş arabalar zaten nasıl bir ortam olduğu hakkında ilk fikri veriyor.
Ormana girdiğinizde 'Ateş Yakmayın, Çöp Atmayın' gibi klasik uyarılar yerine 'Lütfen İntihar Etmeyin, Hayat Size Verilmiş Bir Hediye, Ailenizi Ve Arkadaşlarınızı Düşünün' gibi ifadeler yazılı.
Ormanın derinliklerine doğru gidildiğinde, ağaçlarda topluma ya da geride kalanlara sitem amaçlı, mesaj veren çivilenmiş objeler ve bırakılmış veda notları görülüyor. Sonra ise çoğunluğu kendini ağaçlara asarak bazıları ise ağaç diplerinde aşırı dozda ilaç alarak kendini öldürmüş insanların bedenleri. Ayrıca, bazılarının aldıkları kararı son bir kez düşünmek için bir kaç gün kaldığı bazen dolu bazen boş bulunan çadırlar görülüyor.
Ağaçlar o kadar sık ki, kimi bölgeler gündüz saatlerinde bile zifiri karanlık.
İntiharlar özendirici olmalı ki, ölümlerin sayısı yıldan yıla artıyor. Japonya bu ormandaki intiharların sayısını resmi olarak açıklamıyor ama sayının her yıl 50-100 arası olduğu tahmin ediliyor.
Sosyolog ve yazar Wataru Tsurumi'nin intihar edeceklere bir el kitabı bile yayınladı ve ormanı intihar etmek için çok uygun bir yer diye tanımladı. Kitap çok tartışılıyormuş ama kapış kapış da satılıyormuş.
GÖTÜRECEKSİN BİZİMKİLERİ ORMANIN TAM GÖBEĞİNE VE

“BAK BU KUPON ARSALAR HAZİNENİN, BURAYA NE AVMLER, OTELLER DİKİLİR, ÜSTELİK MÜŞTERİ GARANTİLİ,” DEYİP BIRAKIP KAÇACAKSIN.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —