AT FİLOSUNA AT-SARAY

AT FİLOSUNA AT-SARAY

Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde, Tarım Bakanlığına ait TİGEM (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü) arazisinde, 2015 yılında bir saray yapılmış.
Bu öyle bildiğiniz saraylardan değil. Arazideki ahırlar yıkılmış, yerine bir at-saray yapılmış.
İşçiler, sarayı zamanında bitirmek için gece gündüz çalışmış. At-Saray ismini de işçiler koymuş zaten. Böyle bir saray inşasında görev aldıkları için çok mutlu ve gururlularmış.
At-Saray’ın açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Azim Turan, milletvekilleri ve bürokratlar katılmış. Açılışın startını ise, Beştepe’de düzenlenen “Arap Atı Tanıtımı, Hipoterapi Merkezi”adıyla bizzat Tayyip vermiş.
Nereden çıktı şimdi bu,” diyeceksiniz. Ben de dedim zaten. Meğer Katar Emiri Şeyh Tamim El Sani Cumhurbaşkanımıza 55 attan oluşan bir at filosu hediye etmiş. Biliyorsunuz, Katarlılar eli açık bir millet. Atlardan 10’u erkek, 45’i dişiymiş.Bizim (En azından benim) şimdi haberimiz olduğuna göre 55 atlık filo mutlaka daha da büyümüştür.
Osmanlılar Arap atı yetiştirirmiş.Eh, biz de Osmanlı torunları olduğumuza göre bu geleneği devam ettirmemiz gerekir elbette.
Eskişehir TİGEM Müdürü Zafer Öz, At-Saray’la ilgili sorulara, “Bu konuda bilgi veremem,” demekle yetiniyormuş.
HELAL OLSUN, ARTIK ATLARI BİLE SARAYDA YAŞAYAN BİR ÜLKENİN VATANDAŞIYIZ.
BİZİM GELENEĞİMİZDE HEDİYE KARŞILIKSIZ BIRAKILMAZ. ARAŞTIRDIM, BULAMADIM.
• GEREĞİNİ LAYIKIYLA YAPTIK MI, ACABA? ÇPK AYIP OLUR YOKSA.



İfral TURGUT

21.08.2019 21:18:10

YAZARLAR


ALZHEİMER HASTALIĞINI TETİKLEYEN MEKANİZMA ÇÖZÜLDÜ İDDİASI!

TÜRKTRAKTÖR’DEN ADANA’DA GELENEKSEL TARLA GÜNLERİ ETKİNLİĞİ

ÇUKUROVA’DA HAVUZLAR ÇOCUKLARLA ŞENLENDİ

DEMİRÇALI SOKAKTA ÜCRETSİZ KARPUZ DAĞITTI

LEZZET FESTİVALİNİN TEMASI “KUŞAKTAN KUŞAĞA”

TÜRKİYE’DEKİ VE DÜNYADAKİ EN BÜYÜK MAĞAZASINI ADANA’DA AÇTI

CHP’Lİ SÜMER: ÇUKUROVA HAVALİMANI ŞİRKETİNE NEDEN GARANTİ ÖDEMESİ YAPILDI?

İKİLİ İLİŞKİLERİ TÜKETEN 6 YAYGIN HATA!

VALİ KÖŞGER VE ABB BAŞKANI KARALAR'I ZİYARET ETTİ

HAKAN BÜLEN YARDIMCI VEFAT ETTİ

ÖYLE AĞIRIM Kİ KENMDİME

ADANA’NIN İHRACATINDA YÜZDE 25’LİK ARTIŞ

ADANA LEZZET FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

TGC 2025 SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ'NE BAŞVURULAR BAŞLADI

HPV TEK BİR CİNSEL TEMASLA BİLE BULAŞABİLİR

HER EVDE 6 KİLOLUK SÖNDÜRÜCÜ OLMALI!

CHP ADANA MİLLETVEKİLLERİ TARLADA!