ATATÜRK SAĞ OLSAYDI SİZLERİ HUZURUNA KABUL ETMEZDİ

Adana CHP açısından çok önemli. Anakent merkez ilçeler Çukurova, Seyhan'ı kaybetmek istemiyor. Yüreğir ve Sarıçam'ı kazanmak istiyor. Ancak bakıyorsunuz adaylara eşit mesafeyi koruyamadıkları dikkatlerden kaçmıyor. Seyhan Belediye Başkan Adayı Avukat Oya Tekin nerede ise il, ilçe örgütü ve milletvekilleri orada. Halka hitap ederek adaylarına oy vermelerini istiyor.

Yerel seçimlere saatler kala Adana'da adaylar propaganda çalışmalarını gündüz mahalle ve sokaklarda akşamları iftar sofralarında aralıksız sürdürüyor. Ülke bazında merkezi yönetim ise işini gücünü bırakmış Ankara'yı terk etmiş Dünyanın başkenti İstanbul'u mesken edinmiş. "Cumhur İttifakı'nın Anakent Belediye Murat Kurum icin oy istiyor. Bu da toplumun dikkatlerinden kaçmıyor. Anamuhalefet partisi CHP'nin kurmayları merkezi yonetimi yerden yere vuruyor. Orantısız bir seçimden bahsediyor. Ama Adana özelinde aynı hataya örgüt ve milletvekilleri düşüyor.

***

Örneğin güneyin metropolü Adana CHP açısından çok önemli. Anakent merkez ilçeler Çukurova, Seyhan'ı kaybetmek istemiyor. Yüreğir ve Sarıçam'ı kazanmak istiyor. Ancak bakıyorsunuz adaylara eşit mesafeyi koruyamadıkları dikkatlerden kaçmıyor. Seyhan Belediye Başkan Adayı Avukat Oya Tekin nerede ise il, ilçe örgütü ve milletvekilleri orada. Halka hitap ederek adaylarına oy vermelerini istiyor.

***

Oya Tekin Seyhan'ı karış karış dolaşıyor. Örgüt ve milletvekilleri gece gündüz yanından ayrılmıyor. Konuşmalar yaparken diğer adayları unutmuş görünüyor. Bu ayrıcalıklı propaganda Adanalının ve özellikle seçmenin gözünden kaçmıyor.

***

Avukat Oya Tekin dün Denizli ve Mithatpaşa Mahallelerinde seçmenle buluştu. Oya Tekin’den önce milletvekilleri Burhanetin Bulut , Orhan Sümer Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve İl Başkanı konuştu. Konuşmacılar "Adana'yı emin ellerde teslim etmek istiyor ve yerel seçimleri önemsiyorsunuz Oya Tekin'e oy verin. Seyhan o zaman emin ellerde olur" dediler. Kimsenin aklına Yüreğir ve Sarıçam gelmedi.

- Bu düpedüz ayrıcalık ve haksızlıktır-

CHP Adana ilçe ve İl örgütü, milletvekilleri tüm adaylara eşit mesafede olmaları gerekmez mı? Siz merkezi yönetimin İstanbul adayı Murat Kurum'a destek verdiğini eleştiriyorsunuz. Doğru da yapıyorsunuz o halde aynı hataya neden düşüyorsunuz.

***

Örnek vermek gerekirse Yüreğir Belediye Başkan Adayı Ali Demirçalı eski CHP Adana Milletvekilidir. Cümbür cemaat yanında saf tuttunuz mu hic? Toplantılarına sık sık katılarak destek verdiniz mi? Akşamları verdigi iftarda Demirçalı'nın ellerini kaldırarak " Yüreğir'in makus talihini ancak siyasette deneyim sahibi olan Ali Demirçalı yenebilir. Demirçalı için sizlerden destek istiyoruz" dediniz mi ya da kaç kez dediniz?

- Atatürk sağ olsaydı sizi makamına kabul etmezdi-

Sizler ki kurucu Lideriniz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine bağlı Cumhuriyet Halk Partisi’nin önden gelen isimlerisiniz. Bu kentti yönetmeye talipsiniz. İlham kaynağınız olarak Ulu Önder Atatürk’ü gösteriyorsunuz. Büyük Önder'in yolundan gittiginizi söylüyorsunuz. Köklü bir partinin mensuplarısınız. Atatürk bugün sağ olsaydıyaptiginiz ayrıcalık nedeniyle inanın sizleri huzuruna dahi kabul etmezdi bilesiniz.

***

Seyhan elbette önemli ama Yüreğir de biokadar önem arz ediyor. Bunu neden anlamak istemiyorsunuz?

Anımsanacağı üzere Yüreğir 35 yıl önce merkez ilçe statüsüne kavuştu. Seçilmişler Yüreğir'i hep Seyhan'ın dolayısıyla Adana'nın "arka bahçesi" olarak gördü. Seyhan gelişmişlikte yol kat ederken, Yüreğir işsizlik, yoksulluk, geri kalmışlığın gölgesinde kaldı.

***

Adana'nın en eski yerleşim birimi Sinanpaşa Mahallesi modern kent dokusuna kavuşacağı günü beklerken moloz yığınına dönüştü. "Kentsel Dönüşüm" dediler en eski yerleşim birimini yok ettiler. Dün kentin en işlek Kışla Caddesi'nde bugün eser yok.

***

Yüreğir günümüzde de "gecekondu" görünümünde. Köprüköy, Serinevler ve PTT Evleri çok katlı apartmanların yükselmesi de Yüreğir'in makus talihini değiştirmeye yetmedi. Yüreğir tek ve iki katlı evler, daracık sokakların girdabından kurtulacağı günü bekliyor.

***

Ali Demirçalı Yüreğir'in çocuğu. Sorunlarına vakıf bir siyasi figür. Geçmişte yaşadığı Yüreğir'i iyi bilen Demirçalı'nın ilçenin kaderini değiştirebilecek projelere imza atacağına yürekten inanan bir seçmen kitlesi var. Ali Demirçali ilçede kardeşlik hukukunu geliştireceğine inanıyorlar. Demirçalı, gittigi her mahalle ve sokakta toplumun kutuplaştığına dikkat çekerken, birlik ve beraberlik çağrısından bulunuyor. Diyor ki, "Kardeşçe birarada yaşayacağımız günler yakın". Birliği isteyen bu siyasetçi yalnız bırakılıyor. Bunu halk söylüyor.

***

Sosyal medya platformlarını da çok iyi kullanan Ali Demirçalı'nın iş dünyasından gelen pratiğiyle bu sorunların üstesinden gelebilecek bilgiye ve beceriye sahip olduğu da biliniyor. O halde CHP örgütü milletvekilleri taban bu insanın yanında neden yeterince yer almıyor?

*** Kamuoyu adına sormak istiyorum: Bu ayrıcalığı içinize nasıl sigdiriyorsunuz. Seyhan ve Çukurova sizin için ne işe Yüreğir de odur.

***

Neden kabullenmiyorsunuz?

 


 


Düzgün COŞKUN

30.03.2024 00:45:00

YAZARLAR


DÜZGÜN COŞKUN-GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ/ PES EDEN HESAP ÖDER, AST, ÜST YOK GAZETECİYİZ

VOLKAN BÖKE BARO BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

GENİTAL ESTETİK SANILANIN AKSİNE BİR İHTİYAÇ OLABİLİR!

YEDİGÖZE İÇME SUYU ARITMA TESİSİNİN YAPIMI

EMRAH KOZAY’DAN İLK NİKAH

MEVSİMSEL DEPRESYONUN GÜNEŞ IŞIĞIYLA İLGİSİ VAR!

GÜRER: “İTHAL HAYVAN VE ET İLE KİMLER KAZANIYOR?”

TMMOB ADANA İKK: GEZİ DAVASI TUTUKLULARI SERBEST BIRAKILSIN

DAİMFED’TEN YÜREĞİR’E YATIRIM ATAĞI

YUMURTALIK’TA CHP İLÇE BAŞKANINA SALDIRIYA KINAMA

ZEYDAN KARALAR YÖRÜK OTAĞINDA

HİSARCIKLIOĞLU: BİZE İŞ YAPMAYI ADANA ÖĞRETTİ

YUMURTALIK SERBEST BÖLGESİ, YATIRIMCILARLA BULUŞACAK

AKŞENET GİTTİ, DERVİŞOĞLU SEÇİLDİ

SEYHAN İMAR A.Ş’DE YENİ YÖNETİM

“2024 YILI 1 KİLOGRAM BUĞDAY ÜRETİM MALİYETİ 10 LİRA 87 KURUŞ”

“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”