"AYAĞINA KURŞUN SIKMAK" BUNA DENİR SANIRIM

Başkan Soner Çetin iki dönemdir Adana'nın Çankaya'sı olarak nitelendirilen Çukurova'yı yönetiyor. Şimdi de İYİ Parti’den belediye başkan adayı.

 

 

Başkan Soner Çetin iki dönemdir Adana'nın Çankaya'sı olarak nitelendirilen Çukurova'yı yönetiyor. Şimdi de İYİ Parti’den belediye başkan adayı.

***

Seçmenden "Ustalık dönemi" için destek istiyor. Belediyecilikte deneyim sahibi olduğu inkar götürmez. İmarlaşma ve modern kentleşme konusundaki hassasiyetini bilmeyen de yok!

***

Yönettigi ilçeyi sokak sokak biliyor. Halkın büyük kesimini de tanıyor. Nabız tutmakta da başarılı. İyi bir hukukçu..Her fırsatta halkla buluşan bir isim. Ekibiyle birlikte hesap vermeyi ilke edinen bir belediye başkanı. Partisi tarafından aday gösterilmediği için istifa ettigini iddia ediyor. Kendisine göre İstifasının birden fazla sebebi var!

***

Çukurova halkı alelacele istifasını anlamaya çalışırken, Soner Çetin yerel ve ulusal televizyon kanallarına çıkıp CHP'ye ve Genel Başkan Özgür Özel'i eleştiri yağmuruna tuttu. 

***

Değerli okuyucularım, siz Soner Çetin'in "CHP ve yönetimine verdi veriştirdi" de diyebilirsiniz. Oysa siyasi ikbali parlak bir isim idi. Çukurova halkı kendisine güven duyuyordu. 

***

Böyle bir karar almamış olsaydı gelecek yerel seçimlerde Adana Anakent Belediye Başkan adayı olacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Adana kamuoyu da bu görüşteydi. Hem de Adana'yı iyi yöneteceğine inanıyordu. Zaten hayalinde 2014 yılından bu yana Anakent Belediyesi vardı. 

***

Acele davrandı, duygusal karar alarak partisiyle yollarını ayırdı. Ardından ayrılma gerekçesini anlattı. İnanmayanlar oldu, inananlar da. Yüreği öyle darlanmıştı ki, Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etme gerekçesini Kurultay sürecine bağladı.

***

Şimdi sokakları dolaşarak halktan oy istiyor. CHP belediye başkan adayının aleyhine konuşuyor. Bu adayın seçimi kazanamayacağını iddia ediyor. "Koltuğa üçüncü kez oturacağım" demeye getiriyor. Bu sözüne katılan ve destek veren bir kesim yok değil.

***

Ancak filmi geriye sarmakta yarar var şöyle ki: Geçen 10 yılda binlerce kişiyi çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile özel işletmelerde istihdam ettiğini söylüyor. Bu bir belediye başkanı için büyük bir başarı.

***

O zaman kamuoyu adına birkaç soru sormak gerekmez mi sizce.

***

Gelin soruları peşpeşe soralım: Sayın Başkan, 10 yıllık dönemde belediyede kaç kişyi istihdam ettiniz? 

-Bu kişilerin işe alınmasına kim ya da kimler referans oldu ya da talimat verdi? 

-Hukuk dışı bir istihdam söz konusu olduğu iddia ediliyor. Bu iddialar doğru mu? -Belediye meclisi üyelerine kaç kontenjan verildi? İşe alımlarda başarı, liyakat gözetildi mi yoksa " ahbap-çavuş" ilişkileri ön planda tutuldu? 

-Geçen iki dönemde tabiri caiz ise kimseye imtiyaz sağladınız mı yoksa gerçek ihtiyaç sahiplerini mi belediyeye aldınız.

- Gittiğiniz mahalle toplantılarında bu konuyu fazla gündeme getirmemeniz hatta tek laf etmemeniz sizce de ilginç ve çarpıcı değil mi?

-Herkese eşit ve adil davranabildiniz mı- 

-Başarılı bir belediye başkanı olduğunuzu ifade ediyorsunuz, madem ki herkesin her kesimin belediye başkanıydınız, aynı soyadı taşıyan veya bir aileden birden fazla kişiyi istihdam ettiğiniz iddia ediliyor doğru mu?

-Hiç kimseye ayrıcalık tanımadığınızı göğsünüzü gere gere yüksek sesle dile getirebilir mısınız?

-Halk, sizlerden ayakları yere basan samimi bir açıklama bekliyor, hem de şimdi!

-Bu konuya sessiz kaldığınız sürece en büyük ayrımı siz yapmış olmuyor musunuz?

-CHP üst yönetiminin yanlış yaptığını ve haksızlık ettiğini farz edelim o yanlışa karşı siz de hemen yolunuzu ayırarak ayni yanlışa karşılık vermediniz mı, istifa etmeden bir süre bekleyemez mıydınız?

***

Neymiş efendim; istifasını CHP Parti Meclisi kararından önce açıklamış!

***

Mazerete bakar mısınız!?

***

Soner Çetin'in Kurultayda Kılıçdaroğlu'nu desteklediği için yeni yönetim tarafından yeniden aday gösterilmediğini söylemesi de birçok partiliye pek inandırıcı gelmiyor. Öyleyse Ankara’dan döner dönmez bu konuyu neden Adana kamuoyunun gündemine getirmedi?

***

Soner Çetin, "Bize Çukurova halkından büyük bir teveccüh var" diyor. Oysa gittiği her yerde kendisini çok az sayıda insan karşılıyor. Bunların çoğunluğunu sözümona "devşirme" kişiler oluşturuyor. 

***

Sayın Çetin, “Ben CHP'nin kurumsal kimliğine laf söylemem, söyletmem de” diyor, öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 31 Mart'ta Çukurova Belediye Başkanlığı seçimlerini kaybetmesini herkesten daha çok istiyor gibi görünüyor.

***

Elbette yeniden aday gösterileceği beklentisi yüksekti kabul fakat Soner Çetin bu işi kendisinden daha iyi yapabilecek kenti başarıyla yönetebilecek kimsenin olmadığını düşünmesi tepki çekiyor. Bu düşüncesi sosyal demokrat kimliğiyle de çelişiyor. 

***

Soner Çetin hem aday adaylıktan hem de çok sevdiğini ifade ettigi "kurumsal kimligi"ne halel getirmek istemediği CHP üyeliğinden istifa etmesini içine nasıl sığdırdığı da tartışılır. Velev ki seçimi kaybettiniz CHP de kazanamadı. Halk bunun müsebbibi olarak kimi görecek? Söyleyeyim elbette Soner Çetin'i.

***

Görünen o ki, Soner Çetin partisinden istifa etmekle yetinmedi. IYI Parti'den başkan adayı olup seçimi üçüncü kez kazanmayı yeğliyor. Bu bağlamda bir gerçeği gözardı ediyor. Kendi siyasi ikbaline gölge düşürerek ayağına kurşun sıktığını unutuyor.


Düzgün COŞKUN

20.03.2024 21:48:00

YAZARLAR


DÜZGÜN COŞKUN-GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ/ PES EDEN HESAP ÖDER, AST, ÜST YOK GAZETECİYİZ

VOLKAN BÖKE BARO BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

GENİTAL ESTETİK SANILANIN AKSİNE BİR İHTİYAÇ OLABİLİR!

YEDİGÖZE İÇME SUYU ARITMA TESİSİNİN YAPIMI

EMRAH KOZAY’DAN İLK NİKAH

MEVSİMSEL DEPRESYONUN GÜNEŞ IŞIĞIYLA İLGİSİ VAR!

GÜRER: “İTHAL HAYVAN VE ET İLE KİMLER KAZANIYOR?”

TMMOB ADANA İKK: GEZİ DAVASI TUTUKLULARI SERBEST BIRAKILSIN

DAİMFED’TEN YÜREĞİR’E YATIRIM ATAĞI

YUMURTALIK’TA CHP İLÇE BAŞKANINA SALDIRIYA KINAMA

ZEYDAN KARALAR YÖRÜK OTAĞINDA

HİSARCIKLIOĞLU: BİZE İŞ YAPMAYI ADANA ÖĞRETTİ

YUMURTALIK SERBEST BÖLGESİ, YATIRIMCILARLA BULUŞACAK

AKŞENET GİTTİ, DERVİŞOĞLU SEÇİLDİ

SEYHAN İMAR A.Ş’DE YENİ YÖNETİM

“2024 YILI 1 KİLOGRAM BUĞDAY ÜRETİM MALİYETİ 10 LİRA 87 KURUŞ”

“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”