BAŞARI ÖYKÜSÜNÜ YAZAN ÜNİVERSİTE

Bir üniversite düşünün akademik kadrosu, bilimsel Ar-Ge çalışmalarıyla 49 yıldır başarıdan başarıya koşuyor.

Bir üniversite düşünün akademik kadrosu, bilimsel Ar-Ge çalışmalarıyla 49 yıldır başarıdan başarıya koşuyor. 

***

Yine bir üniversite düşünün, çağdaş ve özerk yapısıyla kendi bölgesinde birinciliği elinde tutmanın gayretini gösteriyor. 

***

Bir üniversitesi düşünün kurulduğu ve kapılarını öğrencilerine açtığı ilk günden bu yana her öğretim döneminde gelişerek büyüyor. 

***

Bir üniversite düşünün, geçen 49 yılda 45 bin 277 ön lisans, 116 bin 72 lisans ve 17 bin 255 lisansüstü mezun vermiş.

***

Yine bir üniversite düşünün oluşturduğu "Mezun Bilgi Sistemi" ile üniversitesinden mezun olan öğrencilerle etkili iletişim ağı kursun. Teknik ve İstihdam konusunda mezunlarına destek olsun, yol göstersin. Başarılı olmalarına ivme kazandırsın. 

***

Bir üniversite düşünün "TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı" sonuçlarına göre Türkiye’de en çok proje hazırlayan ve en çok projesi desteklenmeye hak kazanan üniversite olmayı başarsın. 

***

Yine bir üniversite düşünün, tarihi bir başarıya daha imza atarak projesi en fazla kabul edilen üniversite olsun. 

***

Bir üniversite düşünün en büyük yatırımını insana yapsın. 

***

Bir üniversite düşünün, Murat ve Karasu Nehirlerinin birleştiği Elazığ'da Fırat adını alsın. Türkiye, Suriye ve Irak'a hayat veren çok verimli toprakları suyla buluştursun.

***

Yine bir üniversite düşünün Türkiye’de 8, Irak'ta 4 Suriye'de ise 3 olmak üzere 15 kentin sınırlarını aşarak Orta Doğu'nun en uzun nehri Fırat'tan adını alsın. 

***

Bir üniversite düşünün adını aldığı nehir türkülere, romanlara, şiir, film ve dizilere konu olsun. Bir üniversite düşünün aynı zamanda Güneybatı Asya'nın da en uzun ırmağı ismiyle dünyada ünlensin.

***

Yine bir üniversite düşünün, geçtiği ülkelerin sosyal ve kültürel yönden olumlu yansımaları olan ırmaklar adını alsın. 

***

Değerli bilim insanı, kadim dost Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Kenan Köprücü Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım beni derinden etkiledi. Bu paylaşımda, Fırat Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri tarafından 2209-A programına sunulan proje sonuçlarına yönelik veriler yer alıyordu. 

***

Buna göre Fırat Üniversitesi 2022 yılında Türkiye’de 7’nci olurken, 2023 yılında 4’üncü sıraya yükseldi. Başarıya emin adımlarla ilerleyen Fırat Üniversitesi 22 Mart tarihinde açıklanan 2023/2 dönemi sonuçlarına göre başvurduğu 785 projeden 403’ünden destek almaya hak kazandı. Böylece Türkiye’de birinciliği de elde etmiş oldu.

-Devler liginde yer alan üniversite olmak-

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Fahrettin Göktaş’ın konuya ilişkin değerlendirmesi de oldukça çarpıcı ve gurur verici. Rektör Prof. Dr. Göktaş Fırat Üniversitesi'nin Türkiye’de önemli bir marka değeri taşıdığını belirtiyor. Devler liginde yer alan üniversitenin Türkiye’nin en iyileriyle yarışırken birçok alanda birinci olduğunu gururla ifade ediyor.

***

"Üniversitenin diğer akademik alanlarda olduğu gibi proje fikri oluşturma, hazırlama ve yürütme konusunda da büyük bir başarıya imza attığını" gururla dile getiriyor. Öğrencilere danışmanlık yapan akademik kadroya teşekkür etmeyi de ihmal etmiyor.

***

Demem o ki, günümüzde üniversiteler bir yandan özerk yapılarını korumaya özen gösterirken, diğer yandan ciddi manada bütçe açığı yaşıyor. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen başarı grafiğini yükseltmek için caba sarf ediyor. İşte bu üniversitelerden birisi de başarıdan başarıya emin adımlarla ilerleyen Fırat Üniversitesi'dir.

***

Kaldı ki köklü üniversite olmak başarı hikayesi yazan üniversite demektir.

***

Fırat Üniversitesi'nin güçlü akademik kadrosu bilimsel araştırma projeleri ve öğrenci sayısı ile "Aranan Üniversite" olmayı çoktan hak ediyor.


Düzgün COŞKUN

24.03.2024 21:36:00

YAZARLAR


DÜZGÜN COŞKUN-GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ/ PES EDEN HESAP ÖDER, AST, ÜST YOK GAZETECİYİZ

VOLKAN BÖKE BARO BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

GENİTAL ESTETİK SANILANIN AKSİNE BİR İHTİYAÇ OLABİLİR!

YEDİGÖZE İÇME SUYU ARITMA TESİSİNİN YAPIMI

EMRAH KOZAY’DAN İLK NİKAH

MEVSİMSEL DEPRESYONUN GÜNEŞ IŞIĞIYLA İLGİSİ VAR!

GÜRER: “İTHAL HAYVAN VE ET İLE KİMLER KAZANIYOR?”

TMMOB ADANA İKK: GEZİ DAVASI TUTUKLULARI SERBEST BIRAKILSIN

DAİMFED’TEN YÜREĞİR’E YATIRIM ATAĞI

YUMURTALIK’TA CHP İLÇE BAŞKANINA SALDIRIYA KINAMA

ZEYDAN KARALAR YÖRÜK OTAĞINDA

HİSARCIKLIOĞLU: BİZE İŞ YAPMAYI ADANA ÖĞRETTİ

YUMURTALIK SERBEST BÖLGESİ, YATIRIMCILARLA BULUŞACAK

AKŞENET GİTTİ, DERVİŞOĞLU SEÇİLDİ

SEYHAN İMAR A.Ş’DE YENİ YÖNETİM

“2024 YILI 1 KİLOGRAM BUĞDAY ÜRETİM MALİYETİ 10 LİRA 87 KURUŞ”

“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”