Batı Bizi Kıskanıyor…

Batı Bizi Kıskanıyor…

Son günler de şaka mı, ciddi mi olduğunu pek anlayamadığım “batı bizi kıskanıyor” sözü, beni bir an düşündürttü, acaba dedim ?

Ülkem kalkınmış da ben mi fark edemedim acaba ? Milli gelir 40bin$ olmuş, uzay teknolojisin de dünya ya fark atmışız, bilimde keşfettiğimiz formüller den geçilmez mi olmuş du diye afalladım hani.

Yok, biz hala geri kalmış bir ülkeyiz, değişen bir şey yok da ama bu laf neyin nesi? Kime nispet edilmiş di acaba veya kimlerin gönül teli okşanmak istenmişti?

Kıskanmak ile imrenmek sözü birbirine çok benzer anlam taşısa da, imrenmek çok naif bir duygudur, ve için de yüceltme, değer verme anlamı da taşır, kıskanmak ise bir o kadar kaba ve küçültücü duygular barındırır karşısındakine.

Soru şu, batı bizi neden kıskansın?

Araba üreten onlar, cep telefonu üreten onlar, teknolojiyi üreten onlar, bilim yapan onlar, toplumsal huzuru içlerin de barındıran onlar, kardeşliği sevgiyi değer olarak var eden yücelten onlar.

İnsan hakları, hayvan hakları gibi birçok toplumsal değeri manifesto haline getiren onlar.

Bakalım peki kendimize, batı da olmayan bizde olan ne var diye “……………..” hiç . Batıdan daha iyi olduğumuz ne var ?

Aklıma gelen bir şey olmadı bilen varsa bana da söylesin.

Biz de ne var diye zorlayalım bakalım beynimizi?

Ihhh yok bir şey.

Köprü havalaanı derseniz, ben gülerim size. Google amcaya sorun bakalım dünyanın en uzun köprüleri nerede diye.

Ben yardımcı olayım size, ABD, Rusya,Çin, Kanada …

Türkiye diye bir ülkenin ne adı geçiyor, ne koprülerinden bahsediliyor.

Batı bizi kıskanıyor değil de batı bizimle dalga geçiyor desek daha doğru.

Diktiğin 2 ayak üzerine çelik halat gererek yatığın köprünün teknolojisini de batıdan almışsın üstelik. Kim neyini kıskanacak?

Batı köprü yapımını da teknolojik bir başarı olarak görmüyor artık. Şu an da ki gündemleri, insansız otomobiller, yapay organlar, bionik yarı teknolojik insan bedenleri, uzayda yaşam, ölümsüzlük !

Anladıysanız, batının bizi kıskanmasına ne gerek var ne de böyle bir durum var. Ortadoğu ve Müslüman coğrafyası, batının dünyadaki stresi boşalttığı, iktidar oyunlarının, çekişmelerinin platosu, hepsi bu.

adanaulus

17.06.2016 23:37:30

YAZARLAR


ÖZEL: 250 BİN KİŞİ KARALAR'A SAHİP ÇIKIYOR

ÖZEL: ADANA, ADANA OLALI BÖYLE DAYANIŞMA GÖRMEDİ!

NURAY KARALAR: O ADANA’NIN GÜNEŞİ…

ADANA MİTİNGİNDE 4 BAŞKANDAN MESAJ

CHP, ADANALILARI MİTİNGE DAVET ETTİ

MHP İL BAŞKANI KANLI'DAN CHP'Lİ BELEDİYELER AÇIKLAMASI

KARATAŞ’A SAHİL DÜZENLEME PROJESİ

YAZIN AŞIRI SICAKLAR KALBİ YORUYOR!

AYDA 2700 TL TAKSİTLE MUTFAKTA DOĞAL GAZ

BÜYÜKŞEHİR BAŞKAN VEKİLİ KİM OLACAK?

ADANA’DAN 5 VEKİL TBMM’DE KOMİAYONLARDA GÖREV ALMADI

BULUT SİLİVRİ CEZAEVİNDE

SEYHAN’A “BESLENME DOSTU İŞ YERİ SERTİFİKASI”

AK PARTİ’NİN 3’LÜSÜ

SİLİVRİ’DEN 2 PAYLAŞIM

ZEYDAN KARALAR GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

SİLİVRİ CEZAEVİNDEKİ KARALAR’A ZİYARET