adanaulus

Tarih: 13.10.2013 03:17

Bayram Herkesin Olsun!

Facebook Twitter Linked-in

Yeni bir bayramda yine sizlerin huzurunda olmak büyük keyif veriyor. Bayramlar dostluğun, kardeşliğin, güzelliğin pekişmesi adına önemli günler. Bir de Kurban Bayramı olunca insan et yemeyen çocuk kalmasın istiyor. Son yılların popüler ismi Atalay Demirci’nin dediği gibi: “Ya bayramlar olmasın ya da bayramda et yemeyen çocuk kalmasın.” Parçalı bulutlu ilerleyen, fiyatları alt üst olan etin çocuklarımızın en önemli besin kaynağı olduğunu unutmadan, konu komşuya, garibana, ihtiyaç sahibine dağıtılması en büyük temennimiz. Bizi merak ediyorsanız aynen söylediklerimizi yapacağız...

Şüpheniz olmasın...

***

Bayram denince sadece ev ziyareti, kurban kesimi gelmiyor akla elbette. Çevre temizliği ve mahallelerin düzenini de unutmamak gerekiyor. Geçtiğimiz bayram arefesinde bir habere dikkat kesilmiştik. Yapımı yılan hikayesine dönen Sinanpaşa Mahallesi’ndeki harabe evler Yüreğir’in çirkin yüzünü yansıtıyordu. Yansıtıyordu dediğime bakmayın, görüntü aynen devam ediyor.  Sinanpaşa Mahallesi sakinleri, belediyelere, TOKİ'ye ve konuyla ilgili tüm yetkililere adeta ateş püskürüyor haberiniz olsun.
“Şu belediyenin işi, bu belediyenin işi” demeyi artık bir kenara bıraktık. Suçlu arama derdinde de değiliz. Yıllar önce kentsel dönüşüm gerekçesiyle bazı evleri istimlak edilen, bazıları yıkılan, evlerin bir kısmının da harabeye dönüştüğü Sinanpaşa'da yıkık-dökük evler aynı zamanda çöp deposu olarak da kullanılıyor. Önceki haberden sonra sağolsun belediye yetkilileri temizlik yapmış ama gelin görün ki aradan geçen zaman hiçbir şeyi değiştirmemiş.

Adana Hiltonsa, Optimum, Merkez Cami, Seyhan Nehri ve yapımı devam eden Sheraton oteli gibi çağdaş alanların civarındaki çağdışı görüntüler vatandaşı çileden çıkarırken, esnaflar ve mahalle sakinleri harabe evlerin başlarına dert olacağını belirtiyor.

Çocukların harabe yapılarda oynadığını gözlemliyoruz. Allah korusun o beton bloklar ya da duvarların bir çocuğun üzerine düştüğünü tasvir bile edemiyoruz. Zira gelişigüzel yıkılan binalar tam anlamıyla tehlike saçıyor. Harabelere atılan çöpler insan sağlığını tehdit ederken oyun oynayan ya da oradan geçen vatandaşların da hayatı tehdit altında...

TOKİ ile Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Yüreğir Belediyesi’nin de dahil olduğu bir üçlü konsensüs ne zaman harekete geçecek bilemiyoruz.

Ama bu işin çok can sıktığını biliyoruz.
Sinanpaşa Mahallesi’ndeki çirkin görüntüler bitse de mahalleli bayram etse olmaz mı?

BAYRAMINIZ KUTLU, KURBANINIZ BEREKETLİ OLSUN...

SATIR ARASI

M.ÖMER ÜNEY

o.uney@yeniadana.net
Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —