İfral TURGUT

Tarih: 11.09.2020 13:32

BELARUS EÇİMLERİ BANA DERT –TRUMP VE SHAKESPEARE

Facebook Twitter Linked-in

Belarus’ta Ağustos başında seçimler yapılmış, ben de ardından bir yazı yazmış, biraz Belarus’tan, biraz da  Lukaşenko’dan bahsetmiş ve yazının sonunu şöyle bağlamıştım.

Aradan bir aydan fazla zaman geçti ama ülke hala yangın yeri. Svetlana yurt dışına kaçarak canını kurtarmış gibi görünüyor. Şimdilik ama….ŞİMDİLİK.

Lukaşenko’ya karşı kurulan Koordinasyon Konseyi üyelerinden Maria Kolesnikova, maskeli kişiler tarafından kaçırıldı. Akıbeti belli değil.

Belarus Sınır Koruma Polisi, Kolesnikova ve iki arkadaşı Ukrayna'ya kaçmak isterken yakalandı; pasaportları yırtıldı, göz altına alındılar. Ne olacak, bakalım.

Koordinasyon Konseyi’nin ülkede kalan son aktif üyesi,MaximZnak, ofisinde maskeli kişiler tarafından bir süre alıkonuldu, sonra da buharlaştı. Kendisinden hiçbir haber alınamıyor.

Bu Belarus’ta muhalefetin kafası hiç çalışmıyor. ADAM KAZANDI, Kardeşim. Hala ne diye debelenip duruyorsunuz?

VE BİR MUTLU HABER

Trump,Norveçli sağcı siyasetçi ChristianTybring-Gjedde tarafından, geçen yıllarda iki Kore arasındaki NORMALLEŞME SÜRECİNE, bu yıl da BAE ve İsrail anlaşmasına katkısından dolayı, Nobel Barış Ödülüne aday gösterildi.

Ankara ise çok sert (!) tepki göstermiş. Neyse, konuyu biraz müzakere edelim, belki sonra biz de destekleriz.

Şimdi diyeceksiniz ki,Shakespeare bu işin neresinde. Tam da şurasında: “Nasıl Hoşunuza Giderse” adlı oyununun, 3.Bölümünde, İnsanın Yedi Çağıbaşlıklı şiirinde şöyle diyor;

Bütün dünya bir sahnedir.
Ve bütün erkekler ve kadınlar,
Sadece birer oyuncu.
Girerler ve çıkarlar.
Bir kişi bir çok rolü birden oynar.
Bu oyun insanın yedi çağıdır...

HughWalpole da demişti ki: “Dünya düşünenler için bir komedi, hissedenler için bir trajedidir.”

HAYDİ SEVGİLİ SEYİRCİLER, İYİ SEYİRLER.

 

 
Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —