BENİ BİR GÜLME TUTTU

BENİ BİR GÜLME TUTTU






Politikayı bilmem. Hele içinde ayak oyunları varsa, nefret ederim. Ama bu ülkenin insanıyım; istesem de, olan bitenden uzak kalamıyorum. Kalmamam lazım; kalmamamız lazım.





Sabah facebook’a girdim, bir paylaşım. “İLK SEÇİMDE İKTİDAR OLACAĞIZ DEDİ, BENİ BİR GÜLME TUTTU.”





Bir grup insan var bu ortamda. Hiçbir yaratma kaygısı olmadan, başkasından aldığını aynen satmaya çalışan ve bir şey gördüğü zaman ya KENDİNİ BİR GÜLME TUTAN, ya da GÜLMEKTEN ÇAYI ÜSTÜNE DÖKEN.





Girdim arkadaşın sayfasına muhalif de değil. Olsa ,”Hadi,dalga geçiyor,” diyeceğim. Duyarlı ve sorumlu bir vatandaşsan, gülesin değil ağlayasın gelmeli.Öyleyse, gel konuşalım, kardeşim.





  • Neden güldün arkadaş, gülecek ne buldun?Kılçdaroğlu beş önemli problemi, bunların neden problem olduğunu ve çözüm önerilerini açıkladı. Bunları gerçekten anlayarak dinledin mi, eksik mi buldun, eleştirilerin, söyleyecek sözün mü var? Sonuna kadar eleştir, yaz, ilgili yerlere ulaştır. Gülmek neden?




  • Bu sayfada tanımaktan mutlu olduğum, çok değerli dostlar var. Ülke sorunlarıyla ilgili kaygılarını bildiriyor, eleştirilerini de yapıyorlar. Hem de kıyasıya. Ama eleştiri kurallarını ve nezaket sınırlarını aşmadan, sözlerinin nereye varacağını bilerek, eylem ve söylemlerinin sorumluluğunu taşıyarak. Hiç birinin gülesi gelmiyor, hepsi ciddi. Üzülüyorlar.




  • Kılıçdaroğlu yerel seçimlerden önce, “İstanbul’u da, Ankara’yı da, İzmir’i de, Adana’yı da, Mersin’i de vs. alacağız,” dediği zaman keyifle, dalga geçer gibi gülen ve sonra madara olan Buket Aydın’dan kaç kalibre farkın kalıyor, senin?




  • Sen, kendi partinle böyle dalga geçerken, kararsız seçmene nasıl bir mesaj gönderdiğinin farkında mısın? Karanlıktan şikayet edeceğine, bir mum da sen yaksan daha basiretli davranmış olmaz mısın?




  • Birileri yanlışı savunarak iktidar oldu, yalanı savunarak iktidarda kalmaya çalışıyor. Her gün yüzlerce gülünç demeçleri var. Ama partisine hiç gülen yok. Sen de bu espri gücünü bu yönde kullansana. Ülke yanıyor, sen hala ateşle itfaiye arasında yerini belirleyememişsin ve yangına gülüyorsun.




  • Bana sorarsan, ben de yapılan muhalefeti yetersiz buluyorum. Ama sadece bilebildiğim, görebildiğim kadarıyla. Ya bilemediklerim ve göremediklerim? Kim bilir bize hiç intikal etmemiş neler yaşanıyor oralarda. Ne olur ve lütfen,her şeyi bilmeyelim. Hele bilmeden, sormadan, araştırmadan, teyit ettirmeden, her şeyi biliyormuş gibi davranarak yaraya bir de biz tuz basmayalım.




  • Kılıçdaroğlu’na, “Dokuz seçim kaybettin, git artık,” diyenlere, “Ama yerel seçimlerde çok önemli on birbüyük şehri aldı,” deyince, “Aldı da ne oldu,” diyorlar. Pes. Ne olsun istiyordun? Ne olmalıydı? Sen olsan ne yapardın? Önerin ne? Cevap, “Onu ben bilemem,” sence bu sağlıklı ve akılcı bir davranış mı?




  • Var, ya da yok olma savaşı verdiğimiz günleri yaşıyoruz. Hala bunun farkında değil miyiz? Kaybedecek hiçbir şeyi kalmamış insanların yapamayacağı hiçbir hainlik, hiçbir kötülük yoktur. Kan dökmek dahil. Zaman birlik olma zamanı. Hoşlanmadığımız bir şeyi cımbızla




seçerek, şirin görünmek uğruna ortalığa yaymak yerine, yapıcı eleştirilerimizi gerçek muhataplarına ulaştırma sorumluluğunu taşısak, daha gerçekçi bir vatandaş olmaz mıyız?





Merak etmeyin: Önce vatan kurtulsun, nasıl olsa birbirimizi yiyecek çok zamanımız olacak.





AMA LÜTFEN, NE OLUR…





  • HİÇ OLMAZSA BUGÜN, KUSURLARIMIZI GÖRMEDEN EL ELE TUTUŞALIM DA;




  • BİZİ BİR GÜLME TUTMASIN VE GÜLMEKTEN ÇAYI ÜSTÜMÜZE DÖKMEYELİM.


İfral TURGUT

28.07.2020 02:07:31

YAZARLAR


TANBUROĞLU: KAZANAN ADANA OLDU

KOCAİSPİR’DEN DEMİRÇALI’NIN İDDİALARINA YANIT VAR

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

DEMİRPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR

KENDİSİNİN VE EŞİNİN MALVARLIĞINI BELEDİYE BİNASINA ASTI

ARICILARDAN NARENCİYE BALI HASADI

KARATAŞ BELEDİYE HİZMET BİNASINA SALDIRI

CELAL BAŞLANGIÇ VEFAT ETTİ.

HÜSEYİN SÖZLÜ’NÜN MHP İLE İLİŞKİSİ KESİLDİ

CHP’DE DANIŞMA KURULLARI TOPLANIYOR