BENİM ATAM BELLİ

BENİM ATAM BELLİ

 

Ne diyeceğimi bilemiyorum. Daha doğrusu biliyorum ama sayfa kirlenmesin diye söyleyemiyorum. Eminim ki, Turgut Özakman da bu satırları “Şu Çılgın Türkler” kitabına yazarken en az benim kadar acı çekmiştir.

Tarih 12 Temmuz 1920. Damat Ferit kabinesinin Adliye Nazırı Ali Rüştü,işgal İstanbul’unun besleme basınına bir demeç verdi:“General Paraskevopulos’un ordusu şimdi sürat ve şiddetle harekata devam eyleyecek olursa, birkaç haftada Ankara surları önünde bulunacaktır. Yunan ordusunun başarısı için dua ediniz! Bu ordu bizim ordumuzdur! Yunan ordusu Mustafa Kemal’e ceza verme işini yapıyor!”

Bu demeçten on gün sonra, sadece Osmanlı topraklarının tapusunu değil, Osmanlının iradesinin de emperyalistlere teslim belgesi olan Sevr Anlaşması imzalanarak elimize tutuşturuldu.

Bu arada demeçten üç hafta önce de Yunan Ordusu Trakya ve Anadolu’da KuvayiMilliye’yekarşı  şiddetli bir saldırı başlatmıştı.Yunan ordusu kısa sürede Alaşehir, Balıkesir, Edremit ile Osmanlı’nın tarihi başkenti Bursa’yı işgal etmişti.

 

Ankara kan ağlıyordu. Bursa’nın işgali üzerine TBMM kürsüsü üzerine matem işareti olarak siyah bir örtü örtüldü. Vahdettin’in Adalet bakanı Ali Rüştü’ye göre ise Bursa da Yunan ordusu eliyle ‘kurtarılmış illere dahil olmuştu…

 

Ali Rüştü denilen hain, geçmişini inkar ederek, geleceğini kurtaracağı gafletiyle, Yunan ordusuna, “Bursa yetmez. Birkaç hafta daha bastırın, Ankara’ya varıp hepsini tepeleyin,” çığlıkları atıyordu.

 

İstanbul’da Vahdettin, Damat Ferit ve Saray çevresi ellerini ovuşturup, Yunan ordusu için dua ediyordu. Yunan ordusu Ankara’yı zaptedip, Mustafa Kemal ve arkadaşlarını tepeleyecek, Saltanat kurtulacak,  memleket biraz küçülse bile hilafet ve şeriat devam edecekti. Böyleydi vatani millet, onur, özgürlük anlayışları.

Ama işler umdukları gibi olmadı. Mustafa Kemal ve askerleri Yunan ordusunuSakarya’da perişan etti. İki yıl sonra Dumlupınar’da kalıntılarını imha edip,artıklarını da 9 Eylül 1922’de İzmir’den denize döktü.

O artıklarla birlikte Yunan’a dua ederek, memleketi satmak pahasına kendi canlarını kurtaracağını zanneden destekçileri Vahdettin, Damat Ferit ve Ali Rüştü de bu ülkeden kendi çöplüklerine süpürülüp atıldılar.

DEMEM ŞU Kİ….

  • BU ÜLKEDEN DAMAT FERİTLER, ALİ RÜŞTÜLER HİÇ EKSİK OLMADI.

  • GEREKİRSE HAYSİYETLERİYLE BİRLİKTE, ATALARINI BİLE İNKAR EDERLER.


BENİM ATAM BELLİ,

  • İSTEYEN KENDİNE İSTEDİĞİ ATAYI SEÇSİN.


İfral TURGUT

11.01.2021 18:17:32

YAZARLAR


KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

DEMİRPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR

KENDİSİNİN VE EŞİNİN MALVARLIĞINI BELEDİYE BİNASINA ASTI

ARICILARDAN NARENCİYE BALI HASADI

KARATAŞ BELEDİYE HİZMET BİNASINA SALDIRI

CELAL BAŞLANGIÇ VEFAT ETTİ.

HÜSEYİN SÖZLÜ’NÜN MHP İLE İLİŞKİSİ KESİLDİ

CHP’DE DANIŞMA KURULLARI TOPLANIYOR

“EKONOMİDE BAŞARI, DAHA İYİ BİR YARGI İLE MÜMKÜNDÜR”

“ÜLKEMİZİN YERALTI VE YERÜSTÜ KAYNAKLARI HALKIMIZINDIR!”