BİR BAŞKANIN GÖZYAŞLARI VE BAŞARININ MİMARLARI

Seversiniz, sevmezsiniz. Yaptıkları spor hoşunuza gider veya gitmez.. Öyle ya da böyle ülkemizi başarıyla temsil ettiler, temsil etmeye de devam ediyorlar.

 

Kimden mi bahsediyorum?

Elbette ki kadın Voleybol Milli Takımı, Atatürk’ün kızları Filenin Sultanlarından bahsediyorum.

Filenin Sultanları dün çeyrek final maçında Çin Halk Cumhuriyeti voleybol takımı ile kıyasıya mücadele etti. Setler öylesine çekişmeli geçti ki maçı izlerken heyecandan yerimizde duramadık.

Paris’te oynanan maçlarda Türk vatandaşların yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da maçı başından sonuna kadar izleyerek filenin sultanlarına hem destek oldular, hem de yarı final sevincini birlikte paylaştılar. Maçtan sonra Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ bir yandan yarı final sevinci yaşarken diğer yandan gözyaşı döküyordu.

TRT muhabiri Başkan Üstündağ’a duygularını sorarken mikrofonu uzattı ve şu sözleri sarfetti:

“Şimdi değil. Yarı final, final maçını geçelim ondan sonra konuşulacak çok şey var. Ama bir şey söylemek istiyorum. Ben ve ekibim bu kızlara, teknik heyete hep inandık, hep güvendik. Lütfen her şeyi bilenler yarı finali beklesin. Biz bu küfürleri hak etmedik. Ben oyuncularımla, taraftarımla gurur duyuyorum. Hak edilmiş bir maç. Ben susayım, çocuklarım, evlatlarım konuşsun. İyi ki varsınız, sonuna kadar arkanızdayım. Sizinle gurur duyuyorum.

Bizlere küfür edenlere diyorum ki bizlere küfür etmeyin. Ben ekibim teknik heyet ve kızlarımız küfürleri hak etmiyoruz. Bu kızlar buralara kadar gelmişse demek ki başarılı olmuş. Şimdiye kadar olduğu gibi bizleri destekleyen herkesten yarı final maçında da destek bekliyoruz”

İşte başkan içini böyle döktü. Eminim ki Akif Üstündağ başkanın daha çok söyleyecek sözü var. 

Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ konuşmasını bitirir bitirmez Voleybol Kadın Milli Takımının birkaç oyuncusu başkanın yanına gelerek ona sarıldılar, yarı finale çıkmanın sevincini doyasıya yaşamaları gerçekten görülmeğe değerdi.

Başkan Üstündağ’ın konuşmasını pür dikkat izledim. Neredeyse sesi titriyordu, ağlamamaya çalışıyordu ama yine de gözyaşlarını döktü.

Tabi bu gözyaşları yarı finale yükselmenin sevinci mi, yoksa hak etmedikleri küfürlere maruz kaldıkları için mi akıyordu.

Yazımın başında belirttiğim gibi seversiniz, sevmezsiniz. Yaptıkları spor hoşunuza gider veya gitmez ama olimpiyat oyunlarında ülkemizi başarıyla temsil ettiler.

Bu nedenle Filenin Sultanlarının başarılarıyla gurur duymuyorsanız SAYGI DUYMALISINIZ, SAYGI GÖSTERMELİSİNİZ. Çünkü saygı duyulmayı hak ediyorlar.

Onlar canlarını dişlerine takarak mücadele ediyorlar. Onlar başarılarının karşılığında “Prim pazarlığı” yapmıyorlar.

Filenin Sultanları ülkemizi başarıyla temsil ederken Türk voleybolunun varlığını tüm dünyaya tanıtıyorlar.

Filenin Sultanları Paris’te Olimpiyat Oyunlarında mücadele ederken, bizler televizyon ekranları karşısında kalbimiz bir attı. Onlarla sevindik, onlarla üzüldük.

Yarı final maçında da ülkemizi başarıyla temsil edeceklerine yürekten inanıyorum.

Yolun sonu olimpiyat şampiyonluğu olsun. Atatürk’ün kızları Filenin Sultanları olimpiyat şampiyonu olsa da olmasa da onlar gönüllerin şampiyonudur.

Filenin Sultanlarına hep destek, tam destek..

 

 

 


Hüseyin SUNGUR

6.08.2024 18:27:00

YAZARLAR


TGC MEDYADA ETİK İZLEME BÜLTENİ’Nİ YAYINLADI

TGC: DEPREMDE KAYBETTİĞİMİZ MESLEKTAŞLARIMIZ İLE YURTTAŞLARIMIZI SEVGİ VE SAYGIYLA ANIYORUZ

Ergül HALİSÇELİK Yazdı / KARTTAN KONUTA BORÇ KISKACI: TÜRKİYE'DE GEÇİM ARTIK KREDİLİ

VALİ YAVUZ’DAN DEPREM PAYLAŞIMI

LÜTFİ SAVAŞ’TAN ZEYDAN KARALAR PAYLAŞIMI

GÜRSEL TEKİN’DEN ZEYDAN KARALAR PAYLAŞIMI

AK PARTİLİ TAYYAR: TAHLİYE DOĞRU VE YERİNDE BİR KARAR

SİLİVRİ’DEN ÇIKTI, ADANA’YA GELDİ, DEPREM ANMA ETKİNLİĞİNE KATILDI

“TÜRKİYE, KANSERİN ERKEN TANI VE TEDAVİSİNDE GÜÇLÜ BİR NOKTAYA ULAŞTI”

Düzgün COŞKUN Yazdı/ TARİHSEL DEĞERİNE SAHİP ÇIK ADANA!

ZEYDAN KARALAR CEZAEVİNDEN ÇIKTI

Nazım ALPMAN Yazdı/ HAPİSHANELER LİGİNDE AVRUPA ŞAMPİYONU!

ADANA’DA YAŞAR KEMAL GÜNLERİ

"KASIM GÜLEK’ KÖPRÜSÜNDE YIKIM BAŞLIYOR

FATIH ERAY:  “DERTLIYIM”

ULUSLARARASI GASTRONOMİ FİLM FESTİVALİ HEYECANI

ÇOCUKLARDA GRİP TEDAVİSİNDE 8 ÖNEMLİ BESLENME KURALI!