Boş işler

Boş işler

Şu siyasete bir türlü aklım ermedi. Genel ve yerel seçimler öncesi siyasi hava tarumar ediyor ortalığı. 2014 yılında yerel seçimler yapılacak. Adana'da kavgalar aday adaylığı sürecinde başladı bile.... Bu yazıda bahsedeceğim kavga biraz farklı olacak. Öyle ya, bazıları, işi gücü bırakmış kendi partililerini hedef alıyor.

Aynı partide siyaset yapacaksın, sonra dönüp kendi partiline belden aşağı saldıracaksın. Bu durum sadece Adana'da mı böyle bilmiyorum. (Benimki de deveye 'boynun neden eğri' demeye benzedi ya neyse...) Anlam da veremiyorum. Seviyeli siyaseti ne zaman öğrenecek bu siyasiler! Çamur atmayı, hedef saptırmayı, dedikoduyu, ayak oyunlarını ne zaman bırakacaklar?

Bütün iyi niyetiyle vatandaşın huzuruna çıkan, elini sıkan, çayını içen, evine misafir olan, siyasette 'ben de varım' diyen gençlere, kadınlara, yeni yüzlere, siyasete yıllarını vermiş ama temiz kalmış, dik durmuş isimlere neden tahammül edilmez ki! Neden her aday adayı çalışma, toplumun tüm kesimlerine ulaşma azmi yerine partidaşı aday adayını yaralama yöntemini seçer ki! Türkiye'de siyaset böyle mi yapılır?

Aynı partiden aday adayı olan kişilerin birbirlerine saldırısı ne demektir! Bu nasıl bir siyasi anlayıştır. Adını sanını duymadığınız, işi gücü olan, helal para kazanan yeni isimler, doğduğu, büyüdüğü ya da doyduğu yere hizmet etme yolunu seçmişse neden hemen karşı çıkılır? Neden önyargılı davranılır, neden kabul edilmez ki! Ya da neden hemen bir kuyruk takılmaya çalışılır?

***

Kaliteli insanlar, kaliteli işler, her yerde karşılık bulur. Er ya da geç olur ama dönüşü olur. Kişi kendinden eminse, toplumu söylediği sözlerle, hal ve hareketleriyle olumlu yönde etkileyebiliyorsa kıvırmasına gerek yoktur. Yerel atmosferde de, kendi seçimi olan partisinin genel merkezinde de karşılık bulacağına inanmalıdır. Yoksa 'şu adayın boyu küçük, öbür adayın saçı yok' gibi safsatalarla düzgün yolda yürümesi imkansızdır.

Son günlerde kulağıma gelen yığınla dedikoduyu genel anlamda değerlendirmek üzere böyle bir yazı yazmak istedim. Yoksa bizim gazetede dedikodu malzemesi yapılacak siyasi de öyle bir sütun da yoktur...

Aday adaylarına diyeceğim o ki; bırakın artık boş işleri...

Niyetinizi, derdinizi, projenizi, programınızı, fikrinizi vatandaşa anlatın.

Gezin, tozun, hemşehrilerinizle buluşun.

Toplum sizi isterse bu gerçeğin önünde hiçbir güç duramaz.

Benim bildiğim budur...

Tüm annelerin ellerinden öperim.

İyi haftalar..

 

 

SATIR ARASI

M.ÖMER ÜNEY

o.uney@yeniadana.net

adanaulus

11.05.2013 15:12:16

YAZARLAR


KOCAİSPİR’DEN DEMİRÇALI’NIN İDDİALARINA YANIT VAR

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

DEMİRPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR

KENDİSİNİN VE EŞİNİN MALVARLIĞINI BELEDİYE BİNASINA ASTI

ARICILARDAN NARENCİYE BALI HASADI

KARATAŞ BELEDİYE HİZMET BİNASINA SALDIRI

CELAL BAŞLANGIÇ VEFAT ETTİ.

HÜSEYİN SÖZLÜ’NÜN MHP İLE İLİŞKİSİ KESİLDİ

CHP’DE DANIŞMA KURULLARI TOPLANIYOR

“EKONOMİDE BAŞARI, DAHA İYİ BİR YARGI İLE MÜMKÜNDÜR”