BUGÜN BAYRAM…

Bugün bayram… Bayramlar, toplumu oluşturan bireyleri bir arada tutan etmenlerdendir! Bayramın içeriğine uygun biçimde davranmak herkesin özlemidir! Bayram; sevinç demektir, gülebilmektir, yaşamı sevebilmektir, paylaşabilmektir, “yaşıyorum” diyebilmektir!

 

 

Bugün bayram… Bayramlar, toplumu oluşturan bireyleri bir arada tutan etmenlerdendir! Bayramın içeriğine uygun biçimde davranmak herkesin özlemidir! Bayram; sevinç demektir, gülebilmektir, yaşamı sevebilmektir, paylaşabilmektir, “yaşıyorum” diyebilmektir! 

Bayram sevincini doymayandan, gereksinmelerini alamayandan, çocuklarını sevindiremeyenden, “şeker bile” yiyemeyenden sormalı önce! Bir yerde okumuştum, çocuğa “bayram nedir” diye sormuşlar, çocuk “babamın şeker aldığı gün” demiş! Toplumun büyük bir katmanı “eti” bayramdan bayrama yerken, gece kuyruklarında sabahlarken, “sabredin/ şükredin” direktifleri alırken “bugün bayram” deyin haydi! Dün yaşananlar, bugün, yarın; sevinçsiz, yorucu, acı verici günler…

Emeklinin “kışı” nasıl geçirdiğini hiç düşündünüz mü? Onbeş milyonu aşkın bir nüfustan söz ediyorum! Nasıl doydu, nasıl barındı, nasıl ısındı? Bir ay boyunca, aldığı onbin lirayı günlere nasıl bölerek yetirdi, nasıl dinlenebildi, nasıl uyuyabildi? İçi “acı” dolu günler…

“İktidar” durmaksızın, son seçimde “neden beklediğimiz oyu alamadık” sorusunun yanıtını arıyor! “Oy kullanan/ sandığa gitmeyen yurttaşa biz ne yaptık” diye sormuyor! Sanki insanların sevinecek, bayram yapacak, tanıdıklarıyla kaynaşacak durumu kalmış gibi! Komşu ilde oturan büyüklerini görmeleri/ bayramlarını kutlamaları bile zor bugün için! Sorduğunuzda; yolda harcayacaklarını sıralıyor, sonra da telefonla arayacağını, “belki bir sonraki bayramda gidebilirim” sözlerini duyuyorsunuz!

Bugün bayram… “Şeker tadında” yaşanmasını, “hiç olmazsa” çocukların en arı/ pak duygularla kucaklaşmasını isteyenlerdenim! “Ben” istersem değil de, ancak “iktidar” isterse olur! Viktor Hugo’nun bir sözünü anımsadım, “siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, bizse ortadan kaldırılmış yoksulluk; o nedenle anlaşamıyoruz” diyor! Evet, asıl üzerinde çalışılması gereken konu insanları “yardım bekler” duruma getirmek değil, “yoksulluğu” bitirebilmektir! İşte “o zaman” asıl bayram! En içten duygularımla söylüyorum; “deliye her gün bayram” denilerek aldatılmayın, hak ediyorsunuz, iyi yaşayın…

 

Adana Havalimanı’nı unutmayın!

Adana Havalimanı’nın “iniş/ kalkışlara” kapatılması sıkça gündeme geliyor! Özellikle Adana’nın “iktidar” kanadı partilerinin milletvekilleri/ seçmenleri unutmasın, eğer bu gerçekleşmiş olursa Adana’nın içinde beş/ onda dakika yol alarak değil, kırk kilometre yolculuk yaptıktan sonra havalimanına ulaşacaksınız!

Bir süre önce şunları yazmıştım: Geçtiğimiz yıl yaşanan yüzyılın yıkımı depremde, nasıl bir önem taşıdığını görmeyen kalmadı! Cumhurbaşkanı Erdoğan “kapatılmayacak”, eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun, bir konuşmasında, “Türkiye Cumhuriyeti Adanalılar ne istiyorsa onu yapar. Adanalılar ne diyorsa Adana Havalimanı da o şekilde olacaktır” sözlerinin ardından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun “Adana Havalimanı eğitim uçuşları için kullanılacak” demesi hiç mi önemli değil?

Önemli… Çünkü havalimanı Adana için de, Hatay için de, Maraş için de, Osmaniye için de, üstelik aynı yazgıya ortak olan Mersin için de önem! Salt yeni açılacak havalimanı yüklenicisini doyurmak pahasına, Adana Havalimanı’nın eğitim uçlarına ayrılması bölge için de stratejik bakımdan olumlu sonuçlar doğurmayacaktır! Adana Havalimanı “iniş/ kalkışlara” kapatılmamalı; bugünden çaba harcanmalı; yarın, gelecek için geç olabilir! 


Oktay EROL

9.04.2024 20:35:00

YAZARLAR


450 PERSONEL VE 100 ARAÇ İLE HAŞEREYLE MÜCADELE

DÜZGÜN COŞKUN-GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ/ PES EDEN HESAP ÖDER, AST, ÜST YOK GAZETECİYİZ

VOLKAN BÖKE BARO BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

GENİTAL ESTETİK SANILANIN AKSİNE BİR İHTİYAÇ OLABİLİR!

YEDİGÖZE İÇME SUYU ARITMA TESİSİNİN YAPIMI

EMRAH KOZAY’DAN İLK NİKAH

MEVSİMSEL DEPRESYONUN GÜNEŞ IŞIĞIYLA İLGİSİ VAR!

GÜRER: “İTHAL HAYVAN VE ET İLE KİMLER KAZANIYOR?”

TMMOB ADANA İKK: GEZİ DAVASI TUTUKLULARI SERBEST BIRAKILSIN

DAİMFED’TEN YÜREĞİR’E YATIRIM ATAĞI

YUMURTALIK’TA CHP İLÇE BAŞKANINA SALDIRIYA KINAMA

ZEYDAN KARALAR YÖRÜK OTAĞINDA

HİSARCIKLIOĞLU: BİZE İŞ YAPMAYI ADANA ÖĞRETTİ

YUMURTALIK SERBEST BÖLGESİ, YATIRIMCILARLA BULUŞACAK

AKŞENET GİTTİ, DERVİŞOĞLU SEÇİLDİ

SEYHAN İMAR A.Ş’DE YENİ YÖNETİM

“2024 YILI 1 KİLOGRAM BUĞDAY ÜRETİM MALİYETİ 10 LİRA 87 KURUŞ”