BÜYÜK KÖTÜLÜKLER, BÜYÜK ACILAR ve GEORGE FLOYD

BÜYÜK KÖTÜLÜKLER, BÜYÜK ACILAR ve GEORGE FLOYD






Büyük kötülükler, küçük kötülükleri unutturur. Büyük acılar, küçük acıları hissettirmez.





Bir kolunuz koptuysa, diğer kolunuzdaki bıçak yarası umurunuzda bile değildir. Eviniz yanmış, aileniz yok olmuşsa, arabanızın çalınması aklınıza dahi gelmez. Bir deprem olmuş şehrin tamamı yok olmuşsa, bir trafik kazası pek de umurunuzda değildir.





Bu örnekler çoğaltılabilir.





George Floyd… Cenazesi kalktı. Tabutu beyaz atların çektiği, beyaz cenaze arabalarıyla mezarlığa götürüldü. Özel törenler yapıldı. Devlet törenleri gibi.İlki öldürüldüğü Minneapolis’te,ikincisi doğum yeri North Carolina’da, üçüncüsü memleketi Houston'da olmak üzere, üç ayrı eyalette düzenlenen ve binlerce insanın katıldığı üç ayrı törenle annesinin yanında toprağa verildi. Siyahıyla, beyazıyla binlerce Amerikalı, tabutunu ziyaret ederek saygı duruşunda bulundu. Başkan Adayı Joe Biden, 'George Floyd için adalet gerçekleştiğinde, Amerika'da gerçekten ırksal adalete doğru yola çıkmış olacağız,'diye mesaj gönderdi.





Hiç birimiz biliyor muyuz George Floyd’un masum olup olmadığını? Hiç aklımıza geldi mi sormak? Kendi adıma söyleyeyim, ben bilmiyorum. Ama polis onu kovalamış, yakalamış, yere yatırmışsa, mutlaka bir suçu olmalı.





Hukukçu değilim ama şunu iyi biliyorum: Yapılan muamele verilecek cezadan ağır olamaz. Floyd’a o kadar insanlık dışı, o kadar caniyane ve o kadar vahşice bir muamele yapıldı ki, ”Suçu neydi acaba,” diye sormak aklımıza bile gelmedi. Zaten gelmemeliydi. Büyük günah küçük günahı, büyük kötülük küçük kötülüğü unutturmuştu.





Toplumsal hayat da böyledir. Millete yapılan kötü ve ağır muamele, bireysel kötülükleri unutturur. Yıllardır yaşadığımız travmalar, çoğu hukuki, sosyal, ekonomik kötülükleri kanıksattı. Başımızı bir beladan kurtarmadan, “Bu ne anlama geliyor,” diye sorma fırsatını bulamadan, “Yarın ne gibi tuzağa düşeceğiz,” diye endişelenmekten, düşünme çarklarımız çalışamaz oldu.





Bir de demezler mi ki, “Bunlar daha iyi günlerimiz.”  Daha kötüsünü ne olabilir ki?





DİLERİM,





  • KENDİLERİ BİLE KENDİLERİNDEN DAHA KÖTÜ OLAMAZLAR.


İfral TURGUT

10.06.2020 19:39:42

YAZARLAR


ÖYLE AĞIRIM Kİ KENMDİME

ADANA’NIN İHRACATINDA YÜZDE 25’LİK ARTIŞ

ADANA LEZZET FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

TGC 2025 SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ'NE BAŞVURULAR BAŞLADI

HPV TEK BİR CİNSEL TEMASLA BİLE BULAŞABİLİR

HER EVDE 6 KİLOLUK SÖNDÜRÜCÜ OLMALI!

CHP ADANA MİLLETVEKİLLERİ TARLADA!

TARIM MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNE BAŞARI BELGESİ

GÖZLÜĞÜNÜZ SADECE ŞIK DEĞİL KORUYUCU DA OLSUN. GÖZLERİNİZİ GÜNEŞTEN KORUYUN

YÜREĞİR’DE DONDAN ZARAR GÖREN BAHÇELERİ İNCELEDİ

Düzgün COŞKUN Yazdı/ 32 YILDIR KANAYAN YARA: MADIMAK!

ADANA’DA MADIMAK ANMASI

ERHAN ERK SON YOLCULUĞUNA BÖYLE UĞURLANDI

ABD BÜYÜKELÇİSİ ADANA’DA İŞADAMLARIYLA KEBAP YEDİ

YUMURTALIK BELEDİYESİ’NDE ÖNCELİK İNSAN SAĞLIĞI

LÖSEV VE ALTINORAN SANAT İŞ BİRLİĞİYLE “ÇİÇEKLERİN ŞARKISI” BAŞLADI

ADANA’DA GÜNDEM TAVUK ÇİFTLİKLERİ