CHP DANIŞMA KURULLARI AMACINA ULAŞTI MI?

47 yıl sonra gelen önemli bir başarı. Yıl 1977, CHP Yüzde 42 almıştı genel seçimlerde. Fakat bu başarı bile CHP’yi tek başına iktidara getirememişti!…

Bunca yıllık özlem yerel yönetimler seçimlerinde ilk defa CHP Birinci parti olarak seçimlerden zaferle çıktı. Önümüzde 2028 genel seçimleri için hemen kolları sıvayan genel merkez Danışma kurulları düzenleyerek örgüt ve parti üyelerinin fikrini alarak hata yapmamak için bu danışma kurulların önemine dem vurmuştu. İl Başkanlıklarına gönderilen genelgelere göre 3 maddenin üstünde durup bunları tartışın demişti.

Neydi onlar?

  1. Nasıl başardık?
  2. Bu 10 puanlık borç verilen oyları nasıl 2028 seçimine yansıtırız?
  3. Örgütle adaylar arasındaki uyumun ve söylem değişiklerin tartışılması.

Danışma kurulların hepsinde vardım, genelde bu maddelerin dışına çıkılıp hemen, hemen herkes kendi kavgasının peşine düşmüş gibi gördüm!

Kendine yapılan haksızlığı dile getirip konular kişisele dönen bir Danışma kuruluna döndü. Yetkililer bile Belediye Başkanların kendi telefonlarına bakmadığından dem vurup konuyu iyice basitleştirdiler.

Oysa ki,

Genel Merkez, önceden belirttiğim 3 konu üzerinde durulmasını istiyordu.

Gerçi orada bir grup daha vardı, bunlarda aslında partinin en “asalak fertleri” fakat onlar her daim ön safta olmasını biliyorlar. Kim mi onlar?

Belki kazanır diye Karşı partiye geçen adaylara destek verenler ilk bu kurul toplantılarında en başta onlar vardı. Dahası Belediye Başkanların işe alınanlar arasında veya son 6 ayda işe girenlerin işten çıkarılmasına itiraz eden ve sülalesi CHP Belediyesinde çalışanların herkesten daha çok sesi çıkıyordu.

Anlayacağımız şudur ki,

Danışma kurulları bazıların kendi kavgalarının vukuu bulduğu meydana döndermiş durumdalar.

Kime faydası oldu? derseniz bu toplantıların! “şahsi çıkarlarını herkesten önce görenlerin çıkarına olmuş gibi”. Burada önemli olacak olan 2028 seçimine gidilirken Seçilen Belediye Başkanların yapacağı hizmetlerin olumlu olmasıdır. Bu ülkede bir rejim değiştirme emelleri olanlara tek karşı çıkacak parti CHP’dir. Bu yönüyle bakılırsa kimsenin şahsi çıkarları bakımından kavga edeceği meydanlar olmamalı CHP Danışma kurulları. Bir durum daha gördüm o kurullar toplantılarında bazıları kendini örgüt üstünde görenler seçimleri kendileri kazandırdığı söylemleri vardı. Biz değil ben diyen bu zihniyet! belki şimdi değil ama, uzun zamanda CHP’ye zarar verecek gibi. Ben olacam zihniyeti ve tek adam zihniyeti sadece AKP’de var. CHP buna Dikkat etmezse sonu aynı AKP’nin başına gelen hezimet gibi bir şey olabilir.

Demem o ki,

Bu danışma kurul toplantıları kişiler için değil, Partinin 2028 yılında Genel iktidara gelmek için yapılan ve katkı koyacak bilgiler için yapılmış toplantıları olmalıdır.


Süleyman YALÇIN

22.05.2024 20:17:00

YAZARLAR


OYA TEKİN BAŞLATTI: SEYHANLIDAN SEYHANLIYA SEYHAN PROJELERİ

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SERA'SI ADANA'DA YAPILIYOR

ASKİ’DEN VATANDAŞLARA SU DEPOLARI UYARISI

KISACIK: İKTİDAR SÖZÜNDE DURSUN

KARALAR, SPOR OKULLARINDAN KAÇ KİŞİNİN EĞİTİM ALDIĞINI AÇIKLADI

ÇUKUROVA ULUSLARARASI HAVALİMANI 10 AĞUSTOS’TA AÇILACAK…

20 HAFTADIR “VERGİDE ADALET İSTİYORUZ” EYLEMİ

TGC: 63 GAZETECİYE YÖNELİK HER TÜRLÜ SALDIRININ SORUMLULARI BELLİDİR

TGC ADANA TEMSİLCİSİ İSMAİL BAŞKAN’A BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLÜ

ABB VE ASKİ ÇALIŞANLARINDAN KARALAR’A MEKTUP!

HAZİRAN AYINDA 198 BİN 581 ADET TAŞIT TRAFİĞE ÇIKTI

İZMİR’DE ÜRETTİĞİ TRAKTÖRÜNÜ DÜNYA ÇİFTÇİLERİNİN HİZMETİNE SUNACAK

REKOR BÜYÜME BEKLENİYOR

TÜRKİYE’DE DİJİTAL BANKACILIK KULLANICI SAYISI 114 MİLYONA ULAŞTI

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BELEDİYE MARKETİ

“AKILLI SİSTEMLER TEK BAŞINA ÇÖZÜM OLMAZ”

AKAY VE SÖZLÜ