CHP’Yİ SEÇİME ADAYSIZ GİRDİRMEK Mİ, AMAÇ?

CHP’Yİ SEÇİME ADAYSIZ GİRDİRMEK Mİ, AMAÇ?

Geçen gün Büyükşehir üzerinden yapılan operasyonun zamanı çok manidar bulunmuştu. Aslında bunun ilk ayağı 6 ay önce yapılmıştı, şimdi tutuklanan kişiler gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı. O gün neden serbest bırakıldılar?

Şunu anlarım teknik takip için daha geniş bir bilgi toplamak için yapmış olabilir emniyet tarafından. Fakat seçime 3 ay kala Büyükşehir üzerinden bunun yapılması ve 5 kişinin tutuklanması acaba denmeden geçemiyor insan.

Cumhur ittifakı Adana adayının AK Partiye verilmesi Kesinlikle bir Ömer Çelik operasyonudur. Hemen akabinde Halil Nacar’ın Cumhur ittifakının adayı olacak iddiası çok güçlü şekilde dillenmeye başladı. Siz Ömer Çelik’in bu adayı belirlemede etkisi yok diyebilir misiniz? Hatta bu yazı yazılırken Halil Nacar’ın İstanbul’da seçim için video çekimleri yaptığı haberleri geldi. Zeydan Karalar Halil Nacar için iki gömlek daha fazla bir aday, hal böyle olunca Zeydan Karaların sahadan çekilmesi bu olaylar sonrası olabilir mi düşüncesi bende çok belirgin.

Şunu diyebilirsiniz, ya iddialar doğruysa! O zaman suç varsa, ceza olmalı derim, fakat bu operasyonlar sadece CHP Belediyeleri üzerinde yoğunlaşınca insanın aklına soru işareti gelmiyor değil. Diyelim Zeydan Karaları saf dışı bıraktınız! bu algı operasyonları ile, Yerine kim olabilir? sorusu hemen akla gelir.

En belirgin isim Soner Çetin, Fakat onun başında olduğu Belediyeye de en son bir operasyon yapıldı! en bilinen isim Ali Arslanlıoğlu tutuklandı, gerçi sadece o değil, birçok Belediye yetkilisi tutuklandı. O dosyada diğer bütün dosyalarda olduğu gibi gizlilik kararı var ve o dava devam ediyor. Yani demem o ki, orada da konuyu seçim arifesinde Soner Çetine olayı getirebilirler. Şimdi çok güçlü iki aday için Tehlike devam ediyor, aslında bu taktik Hükümet tarafından birçok kere kullanıldı. Mesela İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu kendine hakaret eden biri için söylediği sözü YSK’ya uyarlayıp yargılamaları örneği.

CHP’nin iki adayını saf dışı bıraktınız mı? Yani saha temizliği yapılıyor gibi Halil Nacar kazansın diye. Sorun çok belli, Ömer Çelik bir kumar oynuyor! Adana’da AK Parti adayı çıksın diye Cumhurbaşkanı ona güvendi ve Adana’yı kendi adayları ile gitmeye Devlet Bahçeliyi ikna ettiler. Peki kaybederlerse ne olur? Ömer Çelik için tehlike çanları çalar. Peki CHP Bu iki adaydan mı ibaret? Elbette ki hayır, Ayhan Barut, bu iki adaydan sonra ismi en çok dillendirilen Milletvekili, Fakat Ayhan Barut’un Adana’yı kazanma ihtimaline bakmak gerek. Aslında seçeneklerden Dördüncüsü hangisi derseniz CHP Adana Büyükşehir için İbrahim Özdişi Aday gösterebilir. Özdiş kazanabilir mi? Halil Nacara göre bu olasımlar eğer gerçekleşirse Özdiş seçimi çok kolay kazanır. Dediğim gibi dosyaların devam eden bir soruşturmaya dönüşmesi ne zaman karar verirler tehlikesi CHP için var.

Düşünün, 28 Şubat Aday belirlemede son gün, CHP adayını belirledi ve o tarihten sonra mahkeme suç var deyip bu adayları görevden el çektirirse ne olur? Burnuma kötü kokular geliyor, bence zamanı manidar olan bu operasyonlar benim aklıma soru işaretinin gelmesine neden oluyor. Unutmayın birçok seçim öncesi neler gördük, neler ben bu ülkede ne olursa şaşırmam artık, Çünkü Hiç kimsenin aklına gelmeyen eski il sağlık müdürü Halil Nacar birden nereden çıktı? Saha temizliği dedimde, bir gazeteci meslektaşım yazmış, Numune hastanesindeki arşivin nasıl yangın çıkarak imha olduğunu kimse henüz açıklayamadı!… Yangın çıkar, fakat bir yangın atıl durumdaki hastanenin dört yerinde mi çıkar? Ben saha temizliği dedim, siz adına başka şey deyin, fakat bu ihtimaller var, yoksa halkın tanımadığı birini Aday gösterirler mi?

Süleyman YALÇIN

25.12.2023 23:08:37

YAZARLAR


“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”

CHP ADANA ÖRGÜTÜ GENEL SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR

DEMİRÇALI’YI ZİYARET ETTİ

VALİ KÖŞGER’DEN GÜVENLİ VE DÜZENLİ TRAFİK VURGUSU

NAZIM ALPMAN YAZDI/ DEVLET 1 MAYIS’A SAYGI GÖSTERSİN!

KUŞ GRİBİ YUMURTA FİYATLARINI ARTIRDI

KARNAVAL KOMİTESİNDEN MEKTUP VAR

ZEYDAN KARALAR’DAN MHP İL BAŞKANINA “SİNEK” CEVABI

YERLİ SUSAM İÇİN  YERLİ ÜRETİM HAMLESİ

ÇUKUROVA BELEDİYESİ TENİS TURNUVASI BAŞLADI

FATİH GÜLER GÜVEN TAZELEDİ

18 İLDEN 400 SATRANÇ SPORCUSU ADANA’DA YARIŞTI

CHP’Lİ BULUT: TASARRUFU SARAYDAN BAŞLATIN

SEYHAN NEHRİNDE GONDOLLA GEZDİLER

"YALANA VE ŞANTAJA ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

CHP GERÇEĞİ YAYINLADI

ADANA’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMASI