Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği satış büfelerinde yumurta yeniden raflarda.
Ziraat Fakültesi tavukçuluk birimi yeniden faaliyete geçmesiyle üretilen yumurtalar kampüs alanı içindeki satış büfelerindeki raflarda yerini zamlı almaya başladı.
6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde tavukçuluk birimi üretimine ara verilmişti. Yumurta satışı uygulamasına son verilmesi kaliteli ürün satın almak isteyen tüketicilerin tepkisine yol açmıştı.
-Gezen tavuk yumurtası yeniden raflarda-
Çukurova Üniversitesi kampüsü kapsamında yer alan 5 satış noktasında yumurta satışına ilginin yoğun olduğu bildirildi. Tüketicinin gezen tavuk yumurtasını tercih ettigi vurgulandı.
- Zamlı satışlara 2 Ocak'ta başlandı-
Edinilen bilgiye göre, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde, bahçe, gıda, hayvancılık, tarla, tavukçuluk ve arıcılık şubeleri tarafından üretilen ürünlerin perakende satış fiyatları ise 2 Ocak 2024 gününden itibaren yeniden güncellendi.
Yeni düzenlemeyle paket sütün litre fiyatı 22 TL 1,5 kg. yoğurt 52 TL, 1 kg. beyaz peynir 160, inek tulumu 280, kaşar 250, keçi tulumu 350, keçi sütü 30 liradan satılıyor.
Üniversite kampüsü içindeki satış noktalarında 500 gr tereyağı 260 TL, 1 kg. sadeyağ 350 TL, bıldırcın yumurtası 12'lik 25 TL, yumurta 15'lik 60, 30'luk 95, çiçek balı 850 gr. 325 TL petek balı kg, 500 TL, popülist 20 gr,150 TL, zeytinyağı 2 kg, 670 liradan tüketiciye sunuluyor.
- Çiftlik değil sanki darphane -
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Kurulunun kararıyla 6 mart 1980 tarih faaliyete geçen Araştırma ve Uygulama Çiftliği 44 yıldır darphane gibi para basıyor.

Buradan üretilen günlük ürünler hem hastane ihtiyacını karşılıyor hem de tüketiciye sunuluyor.
Ayrıca üniversite bünyesindeki 19 fakülte, 2 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 4 enstitü, 38 Araştırma Uygulama Merkezindeki akademisyenler, idari personeller, sağlık çalışanları temel ihtiyaçlarını söz konusu satış büfelerinden karşılıyor.
Tarımsal üretim yapmak, elde edilen ürünleri değerlendirmek ve pazarlamak, icin kurulan çiftlikte Ziraat Fakültesi bölümlerinde egitim gören lisans ve lisansüstü öğrenciler araştırma projelerini bu alanda sürdürüyor
Uygulamalı eğitim yapan Ziraat Fakültesi için Araştırma ve Uygulama Çiftliği bu bağlamda da vazgeçilmez önem arz ediyor. Fakülteye ciddi oranda maddi destek sağlayan Araştırma ve Uygulama Çiftliği, kampüs alanının bütünlüğü, doğal hayat alanlarının korunması gibi konularda büyük önem taşıyor.
Yaklaşık 7000 dekar arazi varlığına sahip olan Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde ağırlıklı olarak tarla tarımı faaliyetleri yürütülüyor. Bahçe tarımının da önemli yer tuttuğu işletmede, hayvansal üretime ve araştırma amaçlı bölümlere ayrılan alanlar da önemli yer tutuyor.