ÇUKUROVA'NIN VERİMLİ TOPRAKLARI SUYA KAVUŞTU

Kurak bir kış geçiren Çukurova'nın verimli arazileri nihayet suyla buluştu. Küresel iklim değişikliği suyun en bol olduğu Çukurova'yı da olumsuz etkiliyor.

Kurak bir kış geçiren Çukurova'nın verimli arazileri nihayet suyla buluştu. Küresel iklim değişikliği suyun en bol olduğu Çukurova'yı da olumsuz etkiliyor.

Kış ayları boyunca kentten geçen Seyhan Nehri de susuzluk çekti. Nehir yatağında biten sazllık ve otlar çevreye de pis kokuların yayılmasını beraberinde getirdi. Geçtiğimiz Şubat ayında 3-4 gün hava sıcaklığının eksi 4 dereceye kadar düşmesi narenciye bahçelerini olumsuz etkiledi. Limon portakal ve mandarina dondan zarar gördü.

Öte yandan DSİ kanallara gecikmeli olarak su verdiği için ekili tarlalarda buğday boy atmadan başak verdi. Bu durumun da buğday rekoltesini olumsuz etkileyeceği belirtildi.

Adana'yı boydan boya saran Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü'ne ait kanallara gecikmeli de olsa şu verildi. Üreticinin ve bahçe yetiştiricilerinin yüzü de bir nebze olsa gülmeye başladı.

Kanallarda harıl harıl akan sular kente ayrı bir görsellik kazandırdı. Bu görsellik serinliği de beraberinde getirmiş oldu.

Yeni sulama sezonunun 30 Kasım 2025'te sona ereceği öğrenildi.


Düzgün COŞKUN

18.03.2025 19:52:00

YAZARLAR


Düzgün COŞKUN Yazdı/ SEVİNDİRİCİ ANCAK GECİKEN BİR KARAR

HEKİMLERDEN 14 MART’TA BEYAZ YÜRÜYÜŞ

TEKİRDAĞ'DA 3 ŞAİR GRUBU KURULDU

CHP’DEN ADANA’DA MEDYA BULUŞMASI

YURTÇU KABRİ BAŞINDA ANILDI

YASAK 1 MART’TA BAŞLADI

ADANA’DA KADINLARA FİLM

ADANA ŞALGAMINA AB TESCİLİ

BÖBREK TAŞINDA DOĞRU SANILAN 10 TEHLİKELİ BİLGİ!

SIFIR ATIK BİLİNCİ GÜÇLENDİRİLECEK

Oktay EROL Yadı/ ADANA İLKYAZDA DAHA GÜZEL…

ADANA PORTAKAL ÇİÇEĞİ KARNAVALINA HAZIRLANIYOR

“HEKİMLİK BİR VİCDAN MESLEĞİDİR”

CHP’DEN ADANA'DA DOĞU AKDENİZ YEREL MEDYA BULUŞMASI

TGC, 2025 GAZETECİLİK BAŞARI ÖDÜLLERİNİ AÇIKLADI

Turgay DEVELİ Yazdı/ BAŞUCUNDAN BLOKE EDİLEN PARTİ

İfral TURGUT Yazdı / İMAMOĞLU İÇİN 2430 YIL İSTENİYOR