DIŞ GÜÇLER

DIŞ GÜÇLER


ABD'nin tamamında izlenen PBS televizyonundaki ‘McLaughlin Show’s' programının sunucusu gazeteci John McLaughlin, Atatürk'ü “milenyumun en önemli kişisi” ilan etti. Gerekçesi, Atatürk’ün “Tarihte bir Müslüman ülkeyi, Batılı, demokratik, laik bir ülkeye çevirmeyi başaran tek lider” olması idi. PBS televizyonuprogramlarında, Atatürk'ün saltanatı kaldırdığını, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdiğini, Batılı tarzı giyimi ve Latin alfabesini getirdiği konularını işledi. .

McLaughlin'in bu gerekçelerle, Atatürk'ü, ‘Milenyumun En Önemli İnsanı’ ilan etmesi , ABD'deki Rum çevrelerini ayağa kaldırdı.Hemen PBS Televizyonu ve McLaughlin aleyhine kampanya başlattılar. Daha önce, aktör AntonioBanderas'ın, Atatürk'ün hayatını anlatan bir filmde oynamasını engelleyen New York'taki AmericanHellenic Media Project ve American Hellenic Educational Progressive Association adlı kuruluşlar, McLaughlin'e dört sayfalık bir mektup yazarak, Atatürk döneminde Ermeniler, Yunanlılar ve Hıristiyan azınlığa etnik temizlik uygulandığını iddia ettiler.

Rum dernekleri, Kurtuluş Savaşında Atatürk’ün işgalci Yunanlıları İzmir'de denize dökmesini ise, herhangi bir neden göstermeden, hatta saçmalayarak, ‘savaş suçu’ olarak nitelediler.

Mektupta Türkiye için, “Ne Batılı, Ne De Demokrasi” nitelemesi yapan Rum dernekleri, Türkiye'deki Ermenilerin de soykırıma uğradıklarını iddia ettiler.

Sadece McLaughlin'egönderdikleri mektupla da yetinmeyen bu dernekler, PBS televizyonundaki programın sponsoru olan General Electric’i de tahrik ederek. ‘bu nitelemenin düzeltilmesini’ istediler.

Türkiye’de ise, aydınlardan, sanatçılardan,sivil toplum kuruluşlarından, siyasilerden çıt yoktu. Ama…

Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi bir karşı kampanya başlatarak, ABD'de yaşayan Türkleri McLaughlin'e ve General Electric firmasına teşekkür etmeye çağırdı.Çağırmakla yetinmediler. arkasını da bırakmadılar.

AMERİKA KABULLENMİŞ, DIŞ GÜÇLER AYAĞA KALKMIŞTI AMA

• ÖZGÜR MEDYA TAKMAMIŞTI.

• “DARISI BİZE,” DESEM YARARI OLUR MU, ACABA?


İfral TURGUT

4.07.2021 16:28:08

YAZARLAR


203 MİLYAR BATIK KREDİ VAR

KOZAY: DENİZLER’İN MÜCADELESİ BİTMEDİ

“KARATAŞ SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

TANBUROĞLU: KAZANAN ADANA OLDU

KOCAİSPİR’DEN DEMİRÇALI’NIN İDDİALARINA YANIT VAR

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

DEMİRPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR

KENDİSİNİN VE EŞİNİN MALVARLIĞINI BELEDİYE BİNASINA ASTI

ARICILARDAN NARENCİYE BALI HASADI

KARATAŞ BELEDİYE HİZMET BİNASINA SALDIRI