DOSTLAR VE KİTAPLAR...

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nin kafeteryasındayım. Okuduğum kitaba dalmışım. Bir ara başımı kaldırıp etrafa bakındığımda Trakyalı yazar arkadaşım Güven Serin'i gördüm. Her birimiz kafeteryanın başka bir ucundaki masalardaydık. Uzaktan selamlaştık. Sonra ben yerimden kalkıp onun oturduğu masaya gittim.

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nin kafeteryasındayım. Okuduğum kitaba dalmışım. Bir ara başımı kaldırıp etrafa bakındığımda Trakyalı yazar arkadaşım Güven Serin'i gördüm. Her birimiz kafeteryanın başka bir ucundaki masalardaydık. Uzaktan selamlaştık. Sonra ben yerimden kalkıp onun oturduğu masaya gittim. 

Köşe yazılarıyla Tekirdağ'ın her türlü sorununa dikkat çekip çözüm önerileri getiren Güven Serin'le hemen hemen aynı yaştayız. Tekirdağ'da yerleştiğimiz günlerde tanışmış değişik toplantı ve kültürel etkinliklerde bir araya gelerek samimiyetimizi ilerletmiştik.

Güven Serin de benim gibi kültür merkezi içindeki Tekirdağ İl Halk Kütüphanesi'ne kitap almaya gelmiş. 

Ben de hem okuduğum kitapları iade etmek hem de yenilerini almak için oradaydım.

Birlikte uzun bir sohbette bulunduk. Bir saati geçen söyleşimizde değişik konulardan söz ettik. Dünya görüşümüz, hayata ve insanlara bakış açımız hemen hemen aynı olduğundan birimiz konuşup birimiz dinledik. Zaman su gibi geçti. 

Güven Serin müsaade isteyip ayrıldıktan sonra kütüphaneye geçip ödünç aldığım kitapları iade ettim. 

Bu arada okumak için yeni kitaplar ararken tesadüf eseri Çukurovalı yazar arkadaşlarım Özcan Karabulut'un 'Aşkın Halleri' adlı öykü kitabı ile Zeki Karaaslan'ın 'Çürük Hayat' adlı romanını aynı rafta yanyana gördüm. Sanki kendilerini görmüş gibi mutlu oldum. 

Öykü yazarlığının ustalarından Özcan Karabulut halen Ankara'da yaşıyor, şair-yazar Zeki Karasaslan ise Adana'da..

Özcan Karabulut'la birkaç kez Sarıyer Edebiyat Günleri'nde görüştük ancak Zeki Karaaslan'la görüşmeyeli çok uzun yıllar oldu. 

Kendimiz bir araya gelemesek de dostların kitapları bu şekilde karşımıza çıkıp bize onları hatırlatıyor. 

Hepimiz bugün varız yarın yokuz. Önemli olan bu dünyada bir hoş seda bırakmaktır. İnşallah öyle oluruz. 

Gerçek dostlara selam olsun.


Tuncay DAĞLI

25.09.2025 02:34:00

YAZARLAR


VE ADANA KAR İLE TANIŞTI

YILBAŞI SOFRALARINDA BESİN ALERJİSİNE DİKKAT!

ADANA, KAN BAĞIŞINDA İLK ÜÇTE

YÜREĞİR’DE YILBAŞI DENETİMİ

ADANA İHD’DE VEFA KÖŞESİ VE KÜTÜPHANE AÇILIŞI

GÜNÜN FOTOĞRAFI/ TBMM GENEL KURULU

SAĞLIK HARCAMASI YÜZDE 89,6 ARTTI

Ç.Ü’DE HAYIRSEVER YATIRIMLARI KAMU İLE YARIŞIYOR

“ÇOCUKLARIMIZ DİŞ ÇÜRÜĞÜ İLE TANIŞMASIN”

DSİ’DEN ADANA’DA KURAKLIĞA KARŞI ÖNLEM

KALBİNİZİ SOĞUKTAN KORUYACAK 10 ALTIN ÖNERİ

HALK EKMEK’TEN ÇÖLYAK HASTALARINA YENİ YIL HEDİYESİ

ANTALYA’DA “BESLENME VE RADYOTERAPİ” HASTA OKULU

SEYHAN NEHRİ TAŞLÖPRÜ VE MARTILAR

ADANA’DA GASTRONOMİ ÜRETİM VE İŞLETME OFİSİ

“ADANA ANA KONTEYNER LİMANI PROJESİ OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİNE PLAKET