DÜNYA’ya REZİL OLUYORUZ!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TÜSİAD yöneticilerinin konuşmalarına “hukuki karşılık verileceği”ni belirterek, “Sivil Toplum Kuruluşları”nın düşüncelerini “Özgürce” açıklayabileceği söyledi. TÜSİAD’ın eleştirilerini ise “yargı ve siyaseti yönlendirene çabası” olarak niteledi.

Tabii ki bu çabası hemen karşılık görüyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TÜSİAD yöneticilerinin konuşmalarına “hukuki karşılık verileceği”ni belirterek, “Sivil Toplum Kuruluşları”nın düşüncelerini “Özgürce” açıklayabileceği söyledi. TÜSİAD’ın eleştirilerini ise “yargı ve siyaseti yönlendirene çabası” olarak niteledi.

Ve jet hızıyla soruşturma açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı iktidarı eleştiren TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Aras hakkında soruşturma başlattı. Kartalkaya yangınından kayyum politikasına, yaygın tutuklamalara ve ekonomiye yönelik bir dizi eleştirileri sıralayan Aras, “yargıyı etkileme ve gerçeğe aykırı beyanatta bulunmak ”la suçlandı.

Soruşturmaya tepki gösteren ana mualefet partisi CHP’nin Genel Başkanı Özgür Özel, TÜSİAD’ın benzer sorunları daha önce de dile getirdiğini belirterek, “Açılan soruşturma söylenenleri doğrulamıştır” dedi. Hukuk devleti isteminin iş dünyasından gelmesinin doğal olduğunu söyleyen Özel, “Adalet isteyene soruşturmalar açamazsınız” ifadelerini kullandı.

*****

Bu arada, Silivri’de hapiste bulunan üç kişi de fikirlerini açıklamayı sürdürüyorlar. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Önce karar veriliyor sonra delil toplanıyor.” diyor ve ekliyor “Bize düşman hukuku uygulanıyor. Anayasaya aykırı bir süreç işletiliyor. Suçladıkları benim düşüncelerim. Hukuk herkese lazım.”

Sanatçıların menajeri Ayşa Barım: “Suçumu, hangi eylemi yaptığımı bilmiyorum” diye karşı çıkıyor ve “şu yaşadığım şeylere inanamıyorum. Sanki kötü bir rüyadayım. Mücadele edeceğim ve masumiyetimi tüm ülkeye göstereceğim” diyor.

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Suat Toktaş ise, “Biz sadece gazetecilik yaptık. Böyle bir kişinin (Bilirkişi) yayına çıkarılması, ödüllendirilmesi gereken gazetecilik başarısıdır.” diye fikrini açıklıyor.

*****

Öte yandan pahalık yine gündemde. TÜİK enflasyona %42 diyor, ama personelin yemeğine %180 zam yapıyor, bu nasıl iş diye soruluyor? Bunu da geçen yıl ile bu yılki Ramazan kolileri üzerinden yapıyorlar. Vatandaşın geçen Ramazandaki gıda fiyatlarını arar hâle geldiğini söylüyorlar. Yani “Ramazan kolisi”ndeki enflasyon %65…

Bu konudaki yorumu size bırakıyorum. Rakamları karşılaştırarak ve elinizi vicdanınıza koyarak durumu özetleyiniz!
Anımsatmakta yarar var:

Gerçeğe aykırı beyanlarda bulunmanın tehlikesi büyük!

 


Erdoğan VAROL

19.02.2025 00:06:00

YAZARLAR


AKSARAY-MERSİN-İSKENDERUN RAYLARINI KİM DÖŞEYECEK?

ADANA TAKIMLARI VE BAHİSÇİ FUTBOLCULARI!

2024 YILI ATIK MİKTARI 120 MİLYON TON

ADANA’DA ÜRETİCİLERE 717 MİLYON TL DON ZARARI ÖDEMESİ

ZATÜRRENİN ERKEN BELİRTİLERİNE DİKKAT!

ADANA’DAN GAZZE’YE İNSANİ YARDIM

NİHAT KÖSE İÇİN ADANA’DA TÖREN

ADANA BÜYÜKŞEHİR BİNASINA İLK KEZ ASILDI

“MİLLETİNE GÜÇ VE IŞIK, MAZLUM MİLLETLERE İLHAM KAYNAĞI OLMUŞTUR”

“ÜRETMEZSEN İTHALATA MAHKÛM OLURSUN”

VALİ KÖŞGER'İN 10 KASIM MESAJI

3. VARDA ULTRA TRAİL KOŞUSU

ÇUKUROVA BELGESELİ ANKARA’DA

'TÜRKİYE'NİN ROLÜ KENDİSİNE BİÇİLDİĞİ KADAR!'

ERCAN KONT

İfral TURGUT Yazdı / MUSTAFA NASIL ATATÜRK OLDU

GASTRONOMİNİN NABZI, ANTALYA’DA ATTI!