EMEKLİLERİN OYUNU MERAK EDİYORUM…

Olağandışı bir seçim süreci yaşadık! Alışık olunmayan biçimde, “eşit koşulları” olmayan adayların yarışına tanık olduk! Sonuçlar önümüzde… Bir yaşananları, bir önünüzde duran sonucu, bir de bundan sonra yaşanacakları düşündüğünüzde, dün sandık başında aldığınız kararınızdan dolayı hoşnut musunuz? Üzerinize düşeni, en çok da bundan sonra çocukların etkileneceği gelecek konusunda içiniz rahat mı? Size düşeni yaptığınıza inanıyor musunuz?

Olağandışı bir seçim süreci yaşadık! Alışık olunmayan biçimde, “eşit koşulları” olmayan adayların yarışına tanık olduk! Sonuçlar önümüzde… Bir yaşananları, bir önünüzde duran sonucu, bir de bundan sonra yaşanacakları düşündüğünüzde, dün sandık başında aldığınız kararınızdan dolayı hoşnut musunuz? Üzerinize düşeni, en çok da bundan sonra çocukların etkileneceği gelecek konusunda içiniz rahat mı? Size düşeni yaptığınıza inanıyor musunuz?

Şunun için soruyorum: politikacıların seçim süreçlerinde verdikleri sözleri geçiyorum. Çünkü geçen yıllarda dediklerinden ayrı değil, ancak yaşadıkların/ konumun/ durumun ortada! Söz dinlemeye, söz söyleyene kulak vermeye gerek var mı? Açıkça dilenci yerine koydular, sadaka verir gibi direttiler! Victor Hugo’nun bir sözünü anımsadım, “siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, biz ortadan kaldırılmış yoksulluk, o nedenle anlaşamıyoruz” demiş! Emeklinin yoksulluğunu isteyen kim, insanların “zorda” olmasının nedeni/ zorluğu insanların önüne koyanlar, sürmesini isteyenler kim?

Emeklilerden söz ettiğimi anladınız… Emeklilerin, tarihin en büyük “yoksulluğunu” yaşadığını bir “iktidar” bilmedi/ görmedi/ inanmadı/ umursamadı! Pazarı, marketi, piyasayı bilen herkes emeklilerin yaşamlarını “nasıl sürdürdüğüne” şaşırıyor! Aldığı aylık belli, ev kirası belli, bir kişinin günlük masrafı belli; dünyanın en ünlü ekonomistlerinin bile içinden çıkamadığı bir olgu…

İşte bunca yaşananların ardından “emeklinin”, sandıkta ne yaptığını merak ediyorum! Burada kaç kez yazdım bilmiyorum, “içlerinden birini seçmen de, hiç birini seçmemen de hak” dedim! Bir yanda “bunca” yaşadığın sıkıntıların sorumlusu/ umursamazı “iktidarın” adayıyla diğerleri, diğer yanda hiçbirine “güvenmeme” hakkın! “Eşit koşullarda” yapılmayan seçim sonuçlar önümüzde, peki “emekliler” bu sonucun neresindeler, başta “kendi kendilerine” sormalılar! 

Bayram dinlencesi Adana gastronomisine yarar mı?

Ülkemizin önemli bir gelir kaynağı da ‘turizm’… Gerek içeriden gerekse dışarıdan gelen turistlerin yöneliminde zaman zaman değişiklikler yaşanabiliyor. Bunu en çabuk kavrayan, ona göre yapılanan kentler kazanımlarını kolayca artırabiliyor. 

Yakın zaman içerisinde, bir gezi sitesinin yaptığı incelemede, oruç bitiminin ardından gelen şeker bayramı dinlencesinde “iç turizm” meraklılarının “deniz” yerine gastronomide adını duyurabilen kentleri yeğlediği belirtiliyor. Dinlencenin dokuz gün olması da ayrı bir özelliği…

Gerçi, yurttaşların büyük çoğunluğunun geçim sıkıntısı nedeniyle evlerinden dışarı çıkacak güçleri olmadığını söylemek olası! Buna karşın, gecelik bir emekli aylığı ya da bir asgari ücretin üzerinde harcama gücü olanların da olduğunu unutmamak gerek! Nereden, nasıl buldukları/ kazandıklarını, bilinmeyen kazançlarını harcayacak yer arayanlar için medyaların özel sayfaları, özel izlenceleri bile var! Daha önce gastronomisini tanıtan dokuz günlük bayram dinlencesinde kazanacak!

Gezi sitesinin ulaştığı veriler arasında en çok aranan kentler Adana, Diyarbakır, Gaziantap, Van, Trabzon olduğu belirtiliyor. Otellerde yer ayırtılan kentlerin başında İstanbul gelirken, Adana, İzmir, Diyarbakır arkasına sıralanıyor!

Ne diyelim; Adana başta olmak üzere diğer kentler gastronomide ne yapabildiklerini göstersin! Dokuz günlük bayram dinlencesinde, biraz yüzünü güldürsün gastronomi severler insanların; haydi… 

 


Oktay EROL

1.04.2024 09:42:00

YAZARLAR


450 PERSONEL VE 100 ARAÇ İLE HAŞEREYLE MÜCADELE

DÜZGÜN COŞKUN-GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ/ PES EDEN HESAP ÖDER, AST, ÜST YOK GAZETECİYİZ

VOLKAN BÖKE BARO BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

GENİTAL ESTETİK SANILANIN AKSİNE BİR İHTİYAÇ OLABİLİR!

YEDİGÖZE İÇME SUYU ARITMA TESİSİNİN YAPIMI

EMRAH KOZAY’DAN İLK NİKAH

MEVSİMSEL DEPRESYONUN GÜNEŞ IŞIĞIYLA İLGİSİ VAR!

GÜRER: “İTHAL HAYVAN VE ET İLE KİMLER KAZANIYOR?”

TMMOB ADANA İKK: GEZİ DAVASI TUTUKLULARI SERBEST BIRAKILSIN

DAİMFED’TEN YÜREĞİR’E YATIRIM ATAĞI

YUMURTALIK’TA CHP İLÇE BAŞKANINA SALDIRIYA KINAMA

ZEYDAN KARALAR YÖRÜK OTAĞINDA

HİSARCIKLIOĞLU: BİZE İŞ YAPMAYI ADANA ÖĞRETTİ

YUMURTALIK SERBEST BÖLGESİ, YATIRIMCILARLA BULUŞACAK

AKŞENET GİTTİ, DERVİŞOĞLU SEÇİLDİ

SEYHAN İMAR A.Ş’DE YENİ YÖNETİM

“2024 YILI 1 KİLOGRAM BUĞDAY ÜRETİM MALİYETİ 10 LİRA 87 KURUŞ”