FAKİR NEDEN FAKİRDİR?

FAKİR NEDEN FAKİRDİR?

Sorunun cevabı çok nettir aslında.

Bakın bunun cevabını sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 8 Ağustos 2015 Tarihinde bir söyleşisinde veriyor. Recep Tayyip Erdoğan: “fakir çalmasını iyi beceremediği için fakirdir, zengin de çalmasını iyi becerdiği için zengindir, fakir garip, işçi garip, memur garip, bordro mahkûmu nasıl çalsın” …!?

Üstte Fotoğrafta kırık dökük bir ev görüyorsunuz, cuma günü Kuzey Irak’ta şehit olan askerimizin Baba evi. Bazen bu tür halk hareketlerini gördüğümüz zaman insanın avazı çıktığı kadar lanet olsun bu hayata diyesi geliyor. Hep mi fakirlerin çocukları bu kutsal görevde şehit olur?

Diğerleri ne yapıyor? Babalarının dolgun cüzdanları sayesinde Askerlikten sahte çürük raporları ile kaytarıyorlar. Sonrada bize vatan, millet edebiyatı yapıyorlar. Bu ülkede en çok alıcısı bulunan, Din ve Milliyetçilik hamasetleri ile kendi çıkarları uğruna bu olguyu itibarsızlaştırıp duruyorlar. Hani bir söz vardır, Hırsızın hiç mi suçu yok? Var elbette ki fakat bu hamasetleri o kadar güzel yapıyorlar ki, bazen yalan olduğunu bile, bile benim bile inanasım geliyor. Yukarıdaki fotoğraf sözleşmeli er Yasin Karaca’nın Baba evi, Şehit sayısını bile bu ülkede halka doğru dürüst bilgi alamıyor! Bazı haber organları 3 şehit diyor bazıları 8 şehit diyor. Neyi kimden saklıyorsunuz? Bu sayıyı saklarsanız halkın hiddetinden mi korkuyorsunuz. Korkmayın bu halk size hiddetlenmez! Pandemide hasta sayısını sakladınız, Depremde enkaz altında 3 gün gelemediğiniz için ölen insanımızın sayısını sakladınız ne oldu?

Kocaman bir sıfır ve hemen akabinde yine seçimi kazandınız!…

İbrahim Dizlek türküsünde ne güzel demiş,

“Bir yalana inanmışım göz, göre göre, Bir yılana bağlanmışım el süre, süre meğer ben ne aptalmışım uzun süre, bileydim seni sever miydim vefasız”. Be nedir şimdi diyenlere uzun süre ülke arabeske bağlamış gidiyor. Ne garip değil mi, tüm haber sitelerine bakıyorum, sadece birkaçında küçük haberler var, ülkenin adsız kahramanları can vermiş bir gece evimizde rahat yatalım diye. En acısı nedir? Bu haberlerin hemen yanında eşini aldatıp börekçiye kaçan insan haberleri var. Çürüme sosyal olarak son hızla devem ediyor. Yukarıda bahsettiğim çalmasını bilende parasına para katıyor. Hani şehitlik şerefli yüce makamdır diyen sahtekarlarda kendi evlatlarından uzak olsun bu mertebe diye askerden kaçırıyorlar evlatlarını. Yahu hep mi fakire düşüyor bu şerefli mertebe? birazda size düşse azıcık şeref ve mertebesi!…

Süleyman YALÇIN

23.12.2023 21:59:14

YAZARLAR


“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”

CHP ADANA ÖRGÜTÜ GENEL SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR

DEMİRÇALI’YI ZİYARET ETTİ

VALİ KÖŞGER’DEN GÜVENLİ VE DÜZENLİ TRAFİK VURGUSU

NAZIM ALPMAN YAZDI/ DEVLET 1 MAYIS’A SAYGI GÖSTERSİN!

KUŞ GRİBİ YUMURTA FİYATLARINI ARTIRDI

KARNAVAL KOMİTESİNDEN MEKTUP VAR

ZEYDAN KARALAR’DAN MHP İL BAŞKANINA “SİNEK” CEVABI

YERLİ SUSAM İÇİN  YERLİ ÜRETİM HAMLESİ

ÇUKUROVA BELEDİYESİ TENİS TURNUVASI BAŞLADI

FATİH GÜLER GÜVEN TAZELEDİ

18 İLDEN 400 SATRANÇ SPORCUSU ADANA’DA YARIŞTI

CHP’Lİ BULUT: TASARRUFU SARAYDAN BAŞLATIN

SEYHAN NEHRİNDE GONDOLLA GEZDİLER

"YALANA VE ŞANTAJA ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

CHP GERÇEĞİ YAYINLADI

ADANA’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMASI