FIRSATÇILIK, AYMAZLIK, SAHTEKÂRLIK…

FIRSATÇILIK, AYMAZLIK, SAHTEKÂRLIK…

Toplum yapımız son yıllarda iktisadi facia yaşıyor.

Bunun ne denli önemli olduğunu sosyal ahlak erozyonunda da görmeye başladık. Devlet büyükleri her dindar nesil yetiştireceğiz dediğinde Toplumun ahlak yapısı biraz daha kötüleşiyor. Bunun adına sanırım biraz Bencillik desek yanlış olmaz. Her yıl Asgari ücret komisyonu toplanıyor adım ona çalışanın şartlarını iyileştirecek maaş belirlemek için kafa patlatıyorlar. Bu yıl 17 bin 2 lira oldu. Sanal alemlere mizah konusu olan 2 Lirayı kimse ne anladı nede benimsedi. Sonrası daha felaket bir durum aldı, asgari ücretin açıklanması sonrası yeni dalga fiyat etiketi değiştirme ekipleri mesai yapmaya başladı.

Hatta asgari ücret zammı yapılmadan fiyatlar tavan yapmaya başladı. Almadan vermek diye buna denir. Eğer bir ülkede asgari ücreti ne yaparsanız yapın, eğer üretimi arttırıp insanların yaşam düzeyini yükseltmezseniz durumu düzeltmezsiniz. Üç harfli marketler hayatımıza girdikten sonra malum ülkenin ekonomi yapısı orada şekilleniyor. Bu durum çok fazla insanların sinirlerini bozmaya yetiyor. Gerçi en büyük sorumluluk Hükümette olduğunu görmek lazım.

Fakat Hükmet bu algı konusunda o kadar başarılı ki, Teflon tava gibi hiçbir şey yapışmıyor. Kendi yarattığı sorunun sanki parçası başkasıymış gibi hep muhalefete geliyor sorun. Bunun aynısını Şehit cenazelerinde görebiliriz, hiçbir şekilde ihmal var mı diye sorgulanmasın diye Şehit cenazelerinde bir veya iki kişi sanki CHP Çelenklerini parçalama görevi almışlar gibi durumdan vazife çıkarıyorlar.

Bunun adına o yüzden dedik,

Fırsatçılık, Aymazlık, Sahtekarlık…

Sorumlu mu arıyoruz?

22 yıldır bu ülkeyi yöneten Hükümet her şeyden sorumlu, bunu oraya buraya çekmenin yolu yok. Eğer Muhalefet sorgulanacaksa, İktidarı neden sıkıştırmadın? diye suçlayabiliriz.

Bir ülkede şehirlerarası konaklama yerlerinde bir lira olması gereken mamul on lira olmuş, bir yerde Tuvalet girişi 5 lira iken, bir yerde 7,5 lira insanın poku bu kadar değerli olduğunu da bu ülkede gördük. Pokumuz belki kıymetli! Fakat insanın değeri var mı onu bilemem. İnsanda biraz vicdan olur ellerinde fiyat değiştirme aleti ile gezen insanların yaşamı cehenneme dön derdiğini artık anlamalı Hükümet. Bu sorun her sene Asgari ücret belirlendiğinde yaşamaya devam mı edeceğiz? Bu ülkede bu ekonomi sorunu ne zaman düzelecek? Zor diyorum kendimce, “yıllarca yediğin hurmalar, kışın seni tırmalar”

 

Süleyman YALÇIN

1.01.2024 02:01:20

YAZARLAR


“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”

CHP ADANA ÖRGÜTÜ GENEL SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR

DEMİRÇALI’YI ZİYARET ETTİ

VALİ KÖŞGER’DEN GÜVENLİ VE DÜZENLİ TRAFİK VURGUSU

NAZIM ALPMAN YAZDI/ DEVLET 1 MAYIS’A SAYGI GÖSTERSİN!

KUŞ GRİBİ YUMURTA FİYATLARINI ARTIRDI

KARNAVAL KOMİTESİNDEN MEKTUP VAR

ZEYDAN KARALAR’DAN MHP İL BAŞKANINA “SİNEK” CEVABI

YERLİ SUSAM İÇİN  YERLİ ÜRETİM HAMLESİ

ÇUKUROVA BELEDİYESİ TENİS TURNUVASI BAŞLADI

FATİH GÜLER GÜVEN TAZELEDİ

18 İLDEN 400 SATRANÇ SPORCUSU ADANA’DA YARIŞTI

CHP’Lİ BULUT: TASARRUFU SARAYDAN BAŞLATIN

SEYHAN NEHRİNDE GONDOLLA GEZDİLER

"YALANA VE ŞANTAJA ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

CHP GERÇEĞİ YAYINLADI

ADANA’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMASI