FİTNEBAZ İNSANLAR

Ortalığı karıştırmaktan zevk alan, ara bozan, her yerinden fesatlık akan fitnebaz kişiler tehlikelidir.

Ortalığı karıştırmaktan zevk alan, ara bozan, her yerinden fesatlık akan fitnebaz kişiler tehlikelidir.

Böylelerinde kıskançlık bir yandan, çekememezlik bir yandan 'ben buradayım haberiniz olsun" diye bağırır.

Bakışları hayata ve insanlara karşı kin ve nefret dolu, sanki babasını öldürmüşler de intikam peşinde dolaşır gibidirler. Kime saldıracağını bilmez bir halde elinde çıra yakacak yer ararlar. Sanki herkes düşmanı, herkesten alacağı varmış gibi bir tavırla dolaşırlar. Onlara dokunan çarpılır.

Fitnebaz insanlar aynen böyledir.

Ortalığı karıştırır sonra bir kenara çekilip keyifle seyrederler.

Bunlara her ortamda rastlamak mümkündür. Fitnecilik ise sonradan kazanılan bir davranış değildir. Kişinin özünde vardır. Yaş ilerledikçe de birçok kötücül davranışla birlikte artarak dikkat çekici bir hale gelir.

Nasıl ki içinde iyilik olan bir kişi yaşam boyu başkalarına iyilik yapmak için çabalar hep verici davranırsa, fitnelik ve fesatlık peşinde koşanlar da başkalarına zarar vermek, insanların arasını açmak için her fırsatı değerlendirir.

Bunlar gibi dedikodu yapan, insanları çekiştiren, hep başkalarının kötü yanlarını anlatan kişilere dikkat etmek gerekir.

Çünkü dost görünerek elde ettikleri her türlü özel bilgiyi ilk fırsatta başkalarına aktarırlar. Kötülükten beslenir, insanların arasını açarak mutlu olurlar. (t.d.)


Tuncay DAĞLI

17.08.2025 22:36:00

YAZARLAR


ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ ANITKABİR’DE

ÇUKUROVA BELEDİYESİNDE REKOR PROMOSYON

“ATATÜRK” ADI YAZILDI

AFETLERE VE KRİZLERE KARŞI DAYANIKLI KENTLER

SİBER SUÇ OPERASYONUNDA 567 KİŞİYE GÖZALTI, 209 TUTUKLAMA

GÜLER: DİŞ HEKİMLİĞİ KONTENJANI 3.500’E DÜŞMELİ

TÜRK DİZİLERİ AİLE ALGISINI NASIL ETKİLİYOR?

“BEYAZ ALTIN PAMUK ADANA’DA BİTİRİLDİ”

ADANA’DA ÜRETİLDİ, BRÜKSEL’DE TANITILDI

İfral TURGUT Yazdı/ HAİN BAŞBAKAN

HAYVAN BAKIMEVİ EK TESİSLERİ TAMAMLANDI

AKKAN: YAŞANABİLİR SEYHAN İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ ŞART

TÜRKİYE’NİN OLTA BALIKÇILARI YUMURTALIK’TA YARIŞTI

Aydın SİHAY Yazdı/ DÖŞEME'DE BÌR SOKAK...

Düzgün COŞKUN Yazdı/ ATO, ADASO VE ATB YÖNETİMİ DÜNE KADAR TATILDE MİYDİ!?

İETT’DEN MEME KANSERİ FARKINDALIK OTOBÜSÜ

SANATÇI VE AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MEMLEKETİ ADANA’DA