GÖRDÜKLERİME İNANAMADIM

Önlem yok çalışma tam gaz Bir ülke düşünün, günde ortalama 4 kişi iş kazası sonucu hayatını kaybediyor.

 

Önlem yok çalışma tam gaz

Bir ülke düşünün, günde ortalama 4 kişi iş kazası sonucu hayatını kaybediyor. 

***

Yine bir ülke düşünün, böyle bir sürecin yaşanmasına karşın, sorumlular hak ettikleri cezalara çarptırılamıyor ya da adalet geç tecelli ediyor.

***

Yapılan yasal düzenlemeler ve alınan önlemlerin yetersizliği, denetimlerin süresi içinde yapılamaması iş kazalarında artışa neden oluyor. 

***

Söz konusu kazalarının ne zaman ciddi manada önlenebileceği ise merak konusu!

***

Bu genel değerlendirmeye bir nokta koyalım ve Adana özelinde durum nedir: Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi dönüşünde, nefes almak için eski baraj parkında mola verdim. 

***

Eski baraj kapaklarında işçiler çalışıyordu. Tesisteki makina çarkları yağlanıyor tazyik sonucu aşınmış kısımlar kaynakla kapatılıyordu. Bir taraftan da yayalara ayrılan bölümde insanlar Seyhan Nehri üzerinden karşıdan karşıya geçiyordu.

***

Çalışan işçilerin yanına giderek, selam verdim. "Kolay gelsin kapaklarda arıza mı var"? diye sordum. İşçiler yıllık bakım yaptıklarını söylediler. Emniyet kemersiz çalışıyorlardı. Kaynak yapılırken Arkın gücüyle çevreye püsküren küçük metal damlacıkları için de bir önlem alınmamıştı. İşçiler tam gaz çalışırken, insanlar da yanlarından endişeli bakışlarla gelip geçiyordu.

***

İnsanlar ürkek şekilde işçilerin yanından geçerken, buraya asma köprü isteyip istemediklerini sordum. Bakınız ne dediler: "Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü her yıl milyarlarca yatırım yapıyor. Neden yayaların rahat geçebileceği şekilde baraj kapaklarına paralel bir asma köprü inşa etmiyor. Halk, her bakım döneminde bu çileyi çekmek zorunda mı"? 

***

Elbette yerden göğe kadar haklıydılar. Halatla bağlı telleri dayanak yaparak güçlükle geçmek zorunda kalmaları bu insanların ağrına gidiyordu çünkü!

***

Aynı soruyu bu kez çalışanlara sordum ne dediklerini birlikte dinleyelim: 

***

"BIz firma çalışanlarıyız. Bize ne iş verirlerse onu yaparız. Biz de çalışırken zorlanıyoruz. İnsanlar güçlükle gelip geçiyor. Bazen yol vermek zorunda kalıyoruz. Özellikle ayarlı vinç yük kantarı çalıştığı zaman insanlar geçerken çok zorlanıyor. Biz de zorlanıyoruz .Ama bu işi de bitirmek lazım. Ova'ya su veriliyor. Üretici su istiyor. Neden asma köprü yapılmadığını biz de bilmiyoruz Bunu yetkililere sormak lazım".

***

İşçilerin baretsiz ve iş emniyet kemersiz çalışmaları da oldukça ilginç ve çarpıcıydı. Böyle tehlike arz eden bir alanda çalışırken neden baretsiz çalıştıklarına da bir anlam vermek olası değil. Konuyla ilgili Sorduğum soru cevapsız kaldı. İşçiler soruyu duymazdan geldi. Oysa çok tehlikeli bir yerde çalıştıklarını bilmiyor olamaz!

***

Yüksek riskli iş yerlerinde işçiler çalışırken gereken önlemin alınmadığı dikkatten kaçmıyor. Ayrıca yüklenici firmaların iş sağlığı ve güvenliği konusunda cogu zaman duyarsızlık kaldığı içindir ki; Türkiye'de her gün ortalama 4 işçi iş kazası sonucu yaşamını yitiriyor. 

***

Özetle gördüklerime inanamadım. Nasıl inanacaktım ki. Gördüğüm şu: Önlemler yetersiz çalışma tam gaz. Söz konusu kurum ve kuruluşlar ile yüklenici firmaların öncelikli görevi halkın ve çalışanlarının güvenliğini sağlamaktır, aksine hiçe saymak değildir. 

***

Ne yazik ki burada insanların ve işçilerin güvenliği adeta hiçe sayılıyor.


Düzgün COŞKUN

15.03.2024 00:46:00

YAZARLAR


DÜZGÜN COŞKUN-GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ/ PES EDEN HESAP ÖDER, AST, ÜST YOK GAZETECİYİZ

VOLKAN BÖKE BARO BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

GENİTAL ESTETİK SANILANIN AKSİNE BİR İHTİYAÇ OLABİLİR!

YEDİGÖZE İÇME SUYU ARITMA TESİSİNİN YAPIMI

EMRAH KOZAY’DAN İLK NİKAH

MEVSİMSEL DEPRESYONUN GÜNEŞ IŞIĞIYLA İLGİSİ VAR!

GÜRER: “İTHAL HAYVAN VE ET İLE KİMLER KAZANIYOR?”

TMMOB ADANA İKK: GEZİ DAVASI TUTUKLULARI SERBEST BIRAKILSIN

DAİMFED’TEN YÜREĞİR’E YATIRIM ATAĞI

YUMURTALIK’TA CHP İLÇE BAŞKANINA SALDIRIYA KINAMA

ZEYDAN KARALAR YÖRÜK OTAĞINDA

HİSARCIKLIOĞLU: BİZE İŞ YAPMAYI ADANA ÖĞRETTİ

YUMURTALIK SERBEST BÖLGESİ, YATIRIMCILARLA BULUŞACAK

AKŞENET GİTTİ, DERVİŞOĞLU SEÇİLDİ

SEYHAN İMAR A.Ş’DE YENİ YÖNETİM

“2024 YILI 1 KİLOGRAM BUĞDAY ÜRETİM MALİYETİ 10 LİRA 87 KURUŞ”

“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”