HALEF-SELEF DEĞİL, SANKİ AĞABEY-KARDEŞ

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Yener'in kesin olmayan seçim sonuçlarını açıklamasının ardından, ülke genelinde olduğu gibi Adana özelinde de belediyelerde görev teslim törenleri yapıldı.

 

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Yener'in kesin olmayan seçim sonuçlarını açıklamasının ardından, ülke genelinde olduğu gibi Adana özelinde de belediyelerde görev teslim törenleri yapıldı.

Ülke bazında bugüne kadar pek de alışık olmadığımız görev teslim töreni, Adana'nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi'nde gerçekleşti.

***

Yüreğir Belediyesi'ndeki törende hesapta olmayan ve kimsenin önceden tahmin etmediği bir jest yaşandı. "Cumhur İttifakı'nın Adana Anakent Belediye Başkan adayı ve Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir görevini halefi CHP'li Ali Demirçalı'yı kucaklayarak devretti.

***

Değerli meslektaşım İsmail Başkan'ın haberini okurken, içimden, "İşte Adana, işte Yüreğir, işte Yüreğir farkı" demek geçti. Çünkü ayrıştırma, kutuplaştırma ve ötekileştirmenin siyasiler tarafından körüklenerek tehlikeli boyutlara ulaştığı bir süreçte, Yüregir'de böylesi güzelliklerin yaşanması bir nebze de olsa toplumu rahatlatıyor. Nefes almasını sağlıyor.

***

İtiraf etmeliyim ki, günümüzde toplumun bu tür jestlere çok ama çok ihtiyacı var. Birlik, beraberlik, dayanışma ve birlikte yaşama kültürü bu güzel davranışlarla ancak derin anlam kazanır.

***

Düşünebiliyor musunuz, seçimi kaybeden bir insan ancak bu kadar tevazu sahibi olabilir. Bu kadar hoşgörülü davranır. Bu kadar halefini samimi ve güler yüzle karşılar. Kucaklayarak görevini teslim eder. Hem de Ağabey- kardeş edasıyla. Bu olaya tanık olanlar bile Halef-Selef demeyi aklından birkez olsun geçirdiklerine ihtimal veremiyorum açıkçası.

***

Ama Adana'nın öteki yüzü de var! O yüzü de görmek lazım. Seçimi kaybettiği gerekçesiyle görev teslim törenine gelmeyene ne denilmeli.

***

2 Dönem Çukurova Belediye Başkanlığı yapan Av. Soner Çetin, seçimi kaybettikten sonra sosyal medya X hesabından yaptığı paylaşımda, yeni seçilen belediye başkanlarına başarılar diledi. Ayrıca

seçim süresince emek harcayan yol arkadaşlarına, dostlarına ve emeği geçen herkese çok teşekkür etti. "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.” tümcesini kullandı.

Oysa Adana halkı 2 dönem Çukurova'yı yöneten Soner Çetin'in halefi meslektaşı

Emrah Kozay' a üstün başarı dileyerek görevini devretmesini bekliyordu. Ama olmadı. Uzaktan "el" salladı. Elbette Soner Çetin açısından bunun sebepleri yok değil fakat meslektaşı Kozay'ı belediyede karşılayarak hem hem deneyimi hem de mesleki kıdem farkını gözeterek bir iki cümle laf edebilirdi. Yapmadı.

Yeniden Kocaispir'e dönecek olursak,

görevini CHP’den Yüreğir Belediye Başkanı seçilen Ali Demirçalı’ya kucaklayarak devretmesi kendisine itibar kazandırdı. Ayrıca kendisi gibi seçimi kaybeden bir çok belediye başkanına ders vermiş oldu. Demirçalı'ya başarı dileklerini

sosyal medya X hesabından, da paylasmayi ihmal etmedi.

***

Seçimi kaybedenlerin neden Fatih Mehmet Kocaispir kadar duyarlı yurttaş olma erdemligini göstermediği ayrı bir tartışma konusu olsa gerek.

***

Öyle zannediyorum ki Kocaispir'in bu jesti uzun süre gündemdeki yerini koruyacak gibi görünüyor.


Düzgün COŞKUN

7.04.2024 21:50:00

YAZARLAR


DEMİRÇALI: MASA TENİSİ İHTİSAS KULÜBÜ DESTEĞİ HAK EDİYOR”

TZOB NİSAN AYI ÜRETİCİ MARKET FİYAT DEĞİŞİMİNİ AÇIKLADI

"HİBE EDİLEN KAMYONLARI GERİ ÇEKİYORLAR"

YUSUF KANLI: SİNEKLE VE HAŞERATLA MÜCADELEDE ZAFİYET VAR

İŞ VE NETWORK GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI

ADANA'DAN BELARUS’A İHRACAT ARTIYOR

ADASO’DA ŞİRKETLERİN YENİ FİNANSMAN YÖNTEMLERİNİ ELE ALINDI

ZERDEÇALIN 11 FAYDASI

“AİLE DİŞ HEKİMLİĞİ SİSTEMİ BİRAN ÖNCE YAŞAMA GEÇMELİ”

ZEYDAN KARALAR’DAN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLAMASI

“EMEĞİN EN YÜCE DEĞER OLDUĞUNU UNUTMAMALIYIZ”

“EMEKÇİLER, EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALMALI”

ADSOD’DAN EVLENECEK ÇİFTLERE BÜYÜK DESTEK

AOSB “SANAYİ TEMALI” RESİM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Ç.Ü’DE TANITIM, KARİYER VE MEZUNLAR GÜNÜ

EMRAH KOZAY’DAN 1 MAYIS MESAJI

“SİZİN HİÇ OTİZMLİ BİR ÇALIŞMA ARKADAŞINIZ OLDU MU?”