HER ŞEY ZAMANINDA YAŞANMALI

Bir insan devamlı surette kullandığı arabanın gazına basar sağına soluna bakmadan son sürat ilerlerse nerelerden geçtiğinin nelerle karşılaştığının farkına varması zor olur.

 

Bir insan devamlı surette kullandığı arabanın gazına basar sağına soluna bakmadan son sürat ilerlerse nerelerden geçtiğinin nelerle karşılaştığının farkına varması zor olur.

 

Frene basıp yavaşlamayı ve etrafına göz gezdirmeyi unutursa bazen bazı şeyleri görmede ve fark etmede geç kalmış olur.

 

Bir zaman sonra geri dönse aynı yollardan geçse bile bakış açısı değişir, manzara farklılaşır ve zaten zaman da geçmiştir artık.

 

Hayat da böyledir. Her şeyi zamanında yaşamak gerekir. Çocukluk, çocukluk çağında gençlik gençlikte yaşanmalıdır. Yaşlılıktan zaten kaçmak mümkün değil.

Ömür yeterse bir gün mutlaka kapıyı çalacak ve yaşanılacaklar yaşanacaktır.

 

Bu nedenle gençlikte gaza sonuna kadar basıp etrafta ne var ne yok, kimler gelip geçiyor diye bakıp, göremeden ilerlemek genellikle birçok konuda trenin kaçmasına neden olur.

 

Aile ihmal edilir, sağlık sorunları çözülmeden ileriki günlere ötelenir, dost arkadaş bacı kardeş görmezden gelinir.

 

Çünkü insanın içindeki hırs kendisi nereye varmayı hedeflemişse onu son sürat oraya götürür.

Bu dönem hızla geçerken küçük sorunlar büyür, başkalarıyla kurulacak olan sevgi saygı ve güvene dayalı ilişkiler ihmal edilir.

 

Ve gün gelir o insan hedefine ulaşır ulaşmasına da bedeli biraz ağır olur.

Arkasında öyle şeyler bırakır ki onları görmesi duyması anlaması ve arada bir bağ kurması artık mümkün olmaz.

 

Bu olay en çok para peşinde, mal mülk unvan peşinde koşanlarda görülür.

Sonuç ise yalnızlıktır.

Pişmanlıktır

Keşkelerin peşpeşe sıralanmasıdır.

Hayat yolunda ilerlerken arada bir yavaşlayıp etrafa bakmak hatta durarak soluklanmak gerekir.

Yoksa gün gelir insan bir bulunduğu yere bakar bir aynaya bakar ve “ben neredeyim bana ne oldu?” der. Ama iş işten geçmiş olur…


Tuncay DAĞLI

11.02.2025 21:53:00

YAZARLAR


GÜNÜN FOTOĞRAFI

SPOR OKULLARI VE ENGELSİZ SPOR OKULLARI AÇILDI

YÜREĞİR’DE ESNAF BORÇLARI ÖDENİYOR

"İNDİRİMLE EVLİLİK SÜRECİ KOLAYLAŞACAK"

KARALAR’DAN ANKARADA’ AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI KUTLAMASI

TÜRKİYE'NİN İLK 1000 İHRACATÇISI LİSTESİNDE ADANA’DAN 19 FİRMA

“ÇİÇEKLERİN ŞARKISI” TEMALI SANAT YAZ OKULU BAŞLIYOR

ÖLÜM SAYISI 2024 YILINDA 489 BİN 361 OLDU

2025 ÇUKUROVA ÖYKÜ ÖDÜLÜ YARIŞMASI’NA BAŞVURULAR BAŞLADI

“ZEYTİN DE SANAYİ DE BİZİM DEĞERİMİZ, ÇÖZÜM ORTAK AKILDA”

“KONKORDATO SAYILARI VE BORÇLULUK ARTIYOR”

SEYHAN’DA 7. KREŞ VE ÇOK AMAÇLI TESİSİN TEMELİ ATILDI”

SUYUN OLDUĞU HER YERDE BULUNABİLİYOR!

GÜNÜN FOTOĞRAFI: ADANA

“KURAKLIKTAN ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERİMİZ YARDIM KAPSAMINA ALINMALIDIR”

İMAMOĞLU, ZEYDAN KARALAR’DAN MEKTUPLA NE İSTEDİ?

SASA’NIN SAHİBİ ERDEMOĞLU 20. SIRADA