İFTAR SOFRALARINDAKİ KALABALIK ADAYLAR İÇİN UMUT OLUR MU?

Yerel seçimlere 14 gün kaldı. Adana'da belediye başkan adayları gündüz işyerlerini ziyaret ederek esnafla dertleşiyor. Akşamları iftarda halkla buluşmayı sürdürüyor.

Yerel seçimlere 14 gün kaldı. Adana'da belediye başkan adayları gündüz işyerlerini ziyaret ederek esnafla dertleşiyor. Akşamları iftarda halkla buluşmayı sürdürüyor. 

***

Adana Anakent Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Akif Kemal Akay kısa süre aralıklarla Şakirpaşa Mahallesinde iftarda halkla buluştu. 

***

Sosyal medya açıklamalarına bakıldığında, Başkanların Ramazan ayının önemine vurgu yaptığı, birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verdiği dikkat çekiyor.

***

Belediye Başkanlarının yaptığı konuşmada Ramazan Ayının düşmanlığın, husumetin bir kenara bırakıldığı mübarek ay olduğunu belirtmişler. Ramazan ayının insanların birbirine sarıldığı, küskünlüklerin sona erdirildiği bir ay olduğuna vurgu yapmışlar. 

***

Şakirpaşa Mahallesi'nde uzun yıllardır ikamet eden bir yakınım ziyaretime geldi. Belediye Başkanlarının iftarda halkla buluştuğunu anlattı. Akif Kemal Akay'ın verdiği iftarda izdiham yaşandığını aktardı. Zeydan Karalar’ın programında beklenen kalabalığın gözlenmedigini ifade etti.

***

Ardından da dedi ki, "İftarda yaşanan kalabalığa bakılırsa, Şakirpaşa seçmeni şimdiden kararını vermiş, 31 Mart pazar günü sandığa gittiğinde Akif Kemal Akay'a oy verecek. Zeydan Karalar'a az oy çıkacak. Benim tahminim budur".

***

Kıymetli yakınıma, Akif Kemal Akay'ın Seyhan Belediye Başkan adayı, Zeydan Karalar'ın Anakent Belediye Başkan adayı oldugunu unutmuş gibi konuşuyordu.

***

Sosyal medyadan paylaşılan ve gazetelerde yer alan fotoğraflara bakıldığında iftarda 18 yaşın altında çocukların olduğu görülüyor. Bu tablo tahmininizle çelişmiyor mu"? diye sordum. 

***

Hiç düşünmeden şu karşılığı verdi: Şakirpaşa yoksul insanların yaşadığı, işsizliğin en yoğun olduğu bir mahalle. Bu insanlar Seyhan Belediyesi'nden her ay sosyal yardım alıyor. Dolayısıyla Akif Kemal Akay'ın yeniden seçilmesini istiyor".

***

Bu kez dedim ki: "İftara gelen insanların başka siyasi partiye oy vermeyeceğini nereden bileceğiz"?

***

Gülerek şöyle konuştu: "CHP ve IYI Parti'li belediye başkanlarının verdiği iftar yemeğine AKP, DEM ve MHP'ye oy veren seçmenin katılacağını sanmıyorum. Seçime katılacak diğer küçük partileri saymama gerek yok".

***

Çapraz bir soru daha; "Sen CHP delegesi degilmisin, böyle düşünmen normal. Ben aynı düşüncede değilim, iftara sadece CHP ve İYİ Partilerin katıldığını sanmıyorum. Her siyasi görüşten insanlar katılabilir".

***

Başını öne eğdi, biraz düşündü sonra doğrularak şöyle dedi: "Başka siyasi partilerin iftar yemeğine katılmadığıma göre, onlar da katılmazlar diye düşünmemin nesi yanlış".

***

Oysa yoksul insan iftar sofrasına oturup yemek yerken aklından şu partiye oy vereceğim diye bir şey geçirebileceğini düşünemiyorum.Demek ki düşünenler çıkabilir. 

***

İftar sofralardaki kalabalığın belediye başkan adaylarına oy olarak dönebileceğine de ihtimal veremiyorum. Bu tahmin ve ihtimaller göz yanılmasından öteye gitmez.

***

Ayrıca Şakirpaşa Mahallesi'ndeki iftar yoğunluğu başka mahalle için bir ölçü de olamaz. Zengin mahallelerde iftar yemeği neden verilmiyor? Çünkü katılım ya olmayacak veya çok az olacaktır.

***

Şakirpaşa Mahallesi'nde verilen yemeğe bakıp oy hesabı yapan aday her kim veya hangi siyasi parti mensubu olursa olsun yanılır.

***

Bu kalabalık adaylar açısından umut olmaz ana hüsran olabilir.


Düzgün COŞKUN

17.03.2024 23:07:00

YAZARLAR


DÜZGÜN COŞKUN-GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ/ PES EDEN HESAP ÖDER, AST, ÜST YOK GAZETECİYİZ

VOLKAN BÖKE BARO BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

GENİTAL ESTETİK SANILANIN AKSİNE BİR İHTİYAÇ OLABİLİR!

YEDİGÖZE İÇME SUYU ARITMA TESİSİNİN YAPIMI

EMRAH KOZAY’DAN İLK NİKAH

MEVSİMSEL DEPRESYONUN GÜNEŞ IŞIĞIYLA İLGİSİ VAR!

GÜRER: “İTHAL HAYVAN VE ET İLE KİMLER KAZANIYOR?”

TMMOB ADANA İKK: GEZİ DAVASI TUTUKLULARI SERBEST BIRAKILSIN

DAİMFED’TEN YÜREĞİR’E YATIRIM ATAĞI

YUMURTALIK’TA CHP İLÇE BAŞKANINA SALDIRIYA KINAMA

ZEYDAN KARALAR YÖRÜK OTAĞINDA

HİSARCIKLIOĞLU: BİZE İŞ YAPMAYI ADANA ÖĞRETTİ

YUMURTALIK SERBEST BÖLGESİ, YATIRIMCILARLA BULUŞACAK

AKŞENET GİTTİ, DERVİŞOĞLU SEÇİLDİ

SEYHAN İMAR A.Ş’DE YENİ YÖNETİM

“2024 YILI 1 KİLOGRAM BUĞDAY ÜRETİM MALİYETİ 10 LİRA 87 KURUŞ”

“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”