İmdat polis!

İmdat polis!

Tarih 29 Ekim 2012, Yer; Adana

Sabah saatlerinde Adana Merkez Cami, Şırnak’ta şehit olan Polisimiz İbrahim Engin’in cenaze törenine ve acıyla dolu yakınlarına ev sahipliği yaptı.Adana Valisi,Belediye Başkanları,Emniyet Müdürü,Siyasi Parti temsilcileri gibi bir çok üst düzey yönetici de katıldı cenaze törenine.Acıyla uğurladılar son yolculuğuna ..

Saat 13:30 saatlerinde Çakmak Caddesi Mevkiinde 40-50 civarında kendini bilmez,herhangi bir insan nitelemesine koyamadığım varlıklar böyle bir günde sokak ortasında terör örgütü pkk lehine sloganlar atarak yürüdü.Bir anda içlerinde kaldım ne yapacağımı bilemedim ve çatlarcasına sinirle telefonumdan ihbar etmek üzere İmdat Polis hattını 155’i aradım.Tam 4 kez aramama rağmen sonuç aynıydı ulaşılamıyordu.Şaka gibiydi resmen,29 Ekim Cumhuriyet Bayramında pkk sempatizanları yürüyüş yapıyor,caddedeki insanlar çekinerek tepkisiz kalıyor daha da ötesi can ve mal güvenliğimizi emanet ettiğimiz,aradığımız an ulaşabilmemiz gereken 155 İmdat Polis hattına ulaşılamıyordu.Sorunun kendi telefonumda olduğunu düşünerek annemin telefonundan aradım ancak oradan da ulaşılamıyordu.
Sinirli ve çaresiz haldeydim,acaba bulunduğum yerde şebeke sorunu mu var ? diye soruyordum kendi kendime.Polise ulaşamıyor olmayı hala aklım almıyordu.Bu durumda  aklıma gelen ilk şey sosyal medya oldu,her gün onlarca saçma şeyin TT listesine girdiği,zaman zaman hepimizin havadan sudan sohbetler için,’’nadiren’’ faydalı durumlar için kullandığımız twitter’a yazdım olayı.Duyarlı bir insan evladı dedim,duyarlı bir vatandaş dedim polisi arasın !
İnanır mısınız hiç kimse oralı bile olmadı,sağolsunlar.
Amacım olayı dramatikleştirmek değildi,en büyük korkum pkklı gurubun saat 15:30 da Cumhuriyet Yürüyüşünün başlayacağı Eski Kız Lisesi istikametine doğru yürüyor olmasıydı.Amaçları yürüyüşü sabote etmek olabilir diye düşünüyordum bunun için telaşlanmıştım,155’e ulaşamadım ..

Bıçaklanmış olsaydım,gaspa,tecavüze,saldırıya uğramış olsaydım,canlı bomba ihbarı yapacak olsaydım yine ulaşamayacaktım.

Tarih 29 Ekim 2012 Yer; Ankara/Ulus

Ankara da illegal olarak kutlandı Cumhuriyet.Miting için şehir dışından gelen 110 otobüs kimlik kontrolü sonunda geri çevrildi.Anıtkabire yürüyemezsiniz dediler,Birinci Meclisin önünde toplanamazsınız dediler barikatlar kurdular !
Halk coşkuyla sokaktaydı ellerinde Türk Bayrakları,Atatürk Resimleriyle.
Benim,pkk yürüyüşünü ihbar edebilmek için arayıp ulaşamadığım polis, Ulusta Cumhuriyet Bayramını kutlamak isteyenlere,elinde Türk bayrağı olan nineme,elinde Atatürk resimleri olan küçük kardeşime,dilinde özgürlük,barış,demokrasi,cumhuriyet olan anneme,babama,ablama,abime benim her köşesi cennet olan memleketimin asil yürekli insanına su sıktı,biber gazı sıktı.
Su sıktı,biber gazı sıktı ..

Takdir Yüce Türk Milletinindir.

 

Saygılarımla
Cumhuriyet Çocuğu Enis ARARAT ..

 

enisararat@gmail.com
https://twitter.com/EnisArarat

adanaulus

30.10.2012 02:09:53

YAZARLAR


203 MİLYAR BATIK KREDİ VAR

KOZAY: DENİZLER’İN MÜCADELESİ BİTMEDİ

“KARATAŞ SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

TANBUROĞLU: KAZANAN ADANA OLDU

KOCAİSPİR’DEN DEMİRÇALI’NIN İDDİALARINA YANIT VAR

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

DEMİRPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR

KENDİSİNİN VE EŞİNİN MALVARLIĞINI BELEDİYE BİNASINA ASTI

ARICILARDAN NARENCİYE BALI HASADI

KARATAŞ BELEDİYE HİZMET BİNASINA SALDIRI