İNANMAK İSTEMİYORUM AMA… TOPUKLU EFE…

Sabahın köründe ilk haber. Hem de ülkenin en güvenilir iki gazetesi, Cumhuriyet ve Sözcü’de. “ÖZLEM ÇERÇİOĞLU AKP’YE GEÇİYOR.” Böyle durumlarda ODATV’ye bakarım. Hem istihbaratı güçlü, hem yorumları isabetlidir.

Sabahın köründe ilk haber. Hem de ülkenin en güvenilir iki gazetesi, Cumhuriyet ve Sözcü’de. “ÖZLEM ÇERÇİOĞLU AKP’YE GEÇİYOR.” Böyle durumlarda ODATV’ye bakarım. Hem istihbaratı güçlü, hem yorumları isabetlidir.

Haber doğruymuş. ODATV de üç gündür Özlem Çerçioğlu’na ulaşmaya çalışıyormuş ama hiçbir şekilde mümkün olmamış.

Nasıl bilirdik, Çerçioğlu’nu? Aydın’ın, Türk Sanayiinin, Türk siyasetinin ve Türk kadının yüz akı. Başardıklarıyla, tavırlarıyla, duruşuyla, “Topuklu Efe” unvanını hak etmiş bir kadın. 18 senedir milletvekili ve belediye başkanı olarak siyasetin içinde. Aydın’ın seçilmiş ilk kadın belediye başkanı. İstese daha uzun yıllar da seçilir.

Makine mühendisi. Diploması gerçek. Sanayide yöneticilik, New Yokta, bir özel firmada Müşteri İlişkileri Müdürlüğü yaptı. Çeşitli Türk derneklerinde görev aldı. Eğitime Destek, Uyuşturucuyla Mücadele,  Sokak Çocuklarını Kazanma,  Atatürkçü Düşüncelere Sahip Çıkma, Nüfus Planlaması gibi sosyal projelerde çalıştı, önderlik etti.

Yaptığı çalışmalarla, Türkiye'de 2013 ve 2014 yıllarında en başarılı belediye başkanı seçildi. 

Yarın (14 Ağustos), rozet taktıracakmış. Özlem Hanım, ne oldu da AKP’nin nefes almakta zorlandığı günlerde AKP’ye nefes borusu oluyorsun? Üstelik kendi geçtiğin yetmiyormuş gibi, Sultanhisar, Söke, Yenipazar belediye başkanlarını da koluna takıp gidiyorsun. Tahribatın büyük olsun diye mi?

Telefonlara çıkmıyorsun, ortalıkta görünmüyorsan. Haber yalan olsaydı, çıkıp göğsünü gere gere, “Haber yalan,” derdin. Demek ki değil. Mehmet Sevigen zaten istifa ettiğini söylüyor. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül de haberi doğruluyor. Habere yalan diyen tek kişi var. AKP il başkanı Cumali Uçar. O da her halde yeni dava arkadaşını koruma görevini yapıyor.

Her partinin içinde fikir ayrılıkları, anlaşmazlıklar olabilir. Her şey herkesin gönlüne göre düzenlenemez. Kaba olacak ama söylemekten çekinmeyeceğim. Kocasına kızan kadının, çocuklarını alıp, kocasının can düşmanının evinde yaşamaya gitmekten başka yapacağı bir şey yok mudur?

Reis artık, “Bitaraf Olan, Bertaraf Olur,” sınırını çoktan geçti. Yeni motto, “Ya Benden Olursun, Ya Hiç Olmazsın.” Sen hangi kategoriye giriyorsun, bilmiyorum. Geçmişini tamamen inkar ederek, Aydınlıların yüzüne bakamamayı göze alarak, iki çocuğuna kapkara bir geçmiş bırakarak, aldığın bu karara hiçbir makul gerekçe bulamıyorum. Sana da, “Yolun açık olsun,” demiyorum. Çünkü bu yol açık değil, yürümeye alıştığın, ulaşmak için ant içtiğin hedefe gitmiyor.

AKP’nin yeni stratejisi, Türkiye’deki belediye başkanlarını ikiye ayırıp, kendisine gelenleri ailesiyle rahat ettirmek, gelmeyenleri de içeri atıp çürütmek. Senin tercihinin gerekçesinin hangisi olduğunu şimdilik bilmiyoruz ama Türk Milleti olarak hangi tercihin daha onurlu olduğunu biliyoruz, Müteveffa Efem.

Çok iyiydin, başarılıydın ama gidişinin CHP’ye hiçbir zararı dokunacağını zannetme. Bu ihanetin kaybedeni sen olacaksın.

UNUTMA, YEL KAYADAN ANCAK TOZ KOPARIR.

  • BARİ GİTTİĞİN YERDE TOZ OLMA.

İfral TURGUT

13.08.2025 14:08:00

YAZARLAR


İSRAL’İN GAZETECİLERE SALDIRISI KINANACAK

MEMUR SEN’DEN ATATÜRK PARKINDA EYLEM

ÜRETİCİYİ BU KEZ KURAKLIK VURDU

ADANA’YA 830 MİLYON 50 BİN LİRALIK DEV SPOR YATIRIMI

" EVRENSEL GAZETESİ’NE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ"

KARATAŞ BALIKÇISINA MALZEME DESTEĞİ

ACİL SERVİSTE SAĞLIKÇILARA DARP İDDİASI

YÜREĞİR’DE ÇOCUK ŞENLİKLERİ

CHP'Lİ BULUT: BU YAZ SICAĞINDA ADANALI ‘YA ZULMETMEYİN!

BELEMEDİK’TEN VARDA’YA TARİHİ ROTASI YENİDEN CANLANACAK

SABRİ ARPAÇ YAZDI/ EMLAK VERGİSİNDEN BETERİ VAR! DEĞERLİ KONUT VERGİSİ...

TGC: FATİH ALTAYLI’NIN YOUTUBE YAYINLARINA ERİŞİM ENGELLEME KARARI KALDIRILMALIDIR

“ALT YAPI ÇALIŞMALARI ACİLEN TAMAMLANMALI”

SEYHAN’DA TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

YÜREĞİR’DE 2 KENT LOKANTASI

KARALAR BAŞKANLIĞI BU KEZ ŞİRİN’E DEVREDİYOR

İL TARIM MÜDÜRÜ GÖREVE BAŞLADI