KARALAR’IN SACAYAKLARI…

Adana’da, Anakent Belediyesini yeniden almakla kalmadı Zeydan Karalar, kendini daha da güçlendirecek, sözünü yükselttirecek sacayaklarının oluşmasını da sağladı. Bunlardan ilki ilçe belediyeleri, belediye meclis üyeleri, belediyede ustalık dönemi…

Adana’da, Anakent Belediyesini yeniden almakla kalmadı Zeydan Karalar, kendini daha da güçlendirecek, sözünü yükselttirecek sacayaklarının oluşmasını da sağladı. Bunlardan ilki ilçe belediyeleri, belediye meclis üyeleri, belediyede ustalık dönemi…

Diğeri, merkezde CHP anakent dışında üç ilçe belediyesini kazandı! Seyhan’da Oya Tekin, Çukurova’da Emrah Kozay, Yüreğir’de Ali Demirçalı Karalar’ın önümüzdeki süreçte elini rahatlatacak sacayakları! Geçtiğimiz bel yılda karşılaştığı birçok sıkışıklık olmayacak! Gerek Tekin’le, gerek Kozay’la, gerekse Demirçalı ile çok iyi anlaşacak! Bundan da başta Adanalı kazanacak!

Karalar’ın, ilk beş yılı için “sürekli” gittiği her yerde vurguladığı “borçluyduk/ alacaklıyız” saptamasına da bundan sonra gerek olmayacak! Önce Seyhan Belediye Başkanlığı, ardından Anakent Belediye başkanlığı, şimdi yeniden anakent; ustalık dönemi… Bundan sonra yakınmanın, sızlanmanın, geçmişte yaşananları anımsatmanın bir önemi de yok! Artık Adana için, Adanalı için, “iktidarı” yirmiiki yıl sonra “sarsan” emekli için neler yapılmalı, nasıl bir çizgi izlenmeli kentin “sacayakları” ile birlikte uzun uzun düşünülerek bir yol haritası oluşturulması başta kendini olduğunca “oy verenleri” rahatlatacak!

Adana seçmeni, Karalar’ın “topal ördek” dönemine son verdiği gibi, “iktidar” partisine “hiç” belediye vermemeyi de sağladı! Bundan böyle, halkın verdiği desteğin karşılığı beklenecek! Adana’da yurttaşın yaşanılır/ insanca varlığını sürdürebilir düzeyde kararlar alınması için verilecek çabalar uğraşlar beklenecek! Karalar’ın, Adanalı seçmenin verdiği sacayaklarını nasıl değerlendireceğini göreceğiz…

Kozan’da Gizem Aksoylu…

Gizem Aksoylu… Eğitimini gördüğü İstanbul’da yaşamını sürdürürken, bir yandan da Chp’nin yönetiminde yer almış, birçok siyasal uğraşılarda kendini kanıtlamış, yerel seçimde doğduğu kent Kozan’dan Belediye Başkan Adayı olmuş bir avukat, hukukçu…

Kozan’da başka aday adayları da vardı! Genel merkez, geç kalarak da olsa Aksoylu’nun adını aday açıkladığında, Chp emekçisi olmayan/ Chp’nin yükünü taşımayan bazı isimlerle birlikte, Chp’nin “değişimcilik” ilkesini özümsemeyen partililer Aksoylu’yu yalnız bırakmayı yeğledikleri gibi, karşısında olmayı bile içlerine sindirebildiler!

Kozan’da, geçtiğimiz yıl yapılan genel seçimde Akp ile Mhp toplam kırkbeşbine yakın oy alırken, yerel seçimde yirmibirbine düşüyor! İyip onikibinden ondörtbine yaklaşıyor. Chp ondörtbinden onyedibini zorluyor. Bbp beşbinden yirmibini görmek için çabalıyor! 

Yerel seçimin “kazananı” olarak görülmüş olsa da “oy yitireni” Akp ile Mhp! Genel seçimde aldıkları oyun yarısının bile altına düşülmüş, yurt genelinde oyu “bindelerle” listede yer alan Bbp yerel seçimin ikinci partisi olmuş! 

Asıl burada Chp’nin Adayı Gizem Aksoylu’yu, onu yalnız bırakmayan Tarık Temur’un Kozan’daki birleştirici uğraşlarını yabana atmamak gerek! Aksoylu bir mini söyleşimizde “ilçe örgütüm, partilim yanımda durabilseydi, bir hafta/ on gün gibi bir zamanımız daha olsaydı kendimizi daha iyi anlatabilir, seçimi de alabilirdik. Şu bilinsin; bu iş burada bitmedi, şimdi başlıyoruz” dedi. 

Bu arada, 2019 seçimlerinde olduğu gibi, Mhp’nin Kozan’da “yine” tartışmalı bir süreç yaşaması hoş olmuyor! İlkinde “olabilir” denebilir de, ikincisinde “bu ne tutarsızlık” denilmesi gerekiyor kanımca! 


Oktay EROL

4.04.2024 20:20:00

YAZARLAR


450 PERSONEL VE 100 ARAÇ İLE HAŞEREYLE MÜCADELE

DÜZGÜN COŞKUN-GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ/ PES EDEN HESAP ÖDER, AST, ÜST YOK GAZETECİYİZ

VOLKAN BÖKE BARO BAŞKANLIĞINA ADAY OLDU

GENİTAL ESTETİK SANILANIN AKSİNE BİR İHTİYAÇ OLABİLİR!

YEDİGÖZE İÇME SUYU ARITMA TESİSİNİN YAPIMI

EMRAH KOZAY’DAN İLK NİKAH

MEVSİMSEL DEPRESYONUN GÜNEŞ IŞIĞIYLA İLGİSİ VAR!

GÜRER: “İTHAL HAYVAN VE ET İLE KİMLER KAZANIYOR?”

TMMOB ADANA İKK: GEZİ DAVASI TUTUKLULARI SERBEST BIRAKILSIN

DAİMFED’TEN YÜREĞİR’E YATIRIM ATAĞI

YUMURTALIK’TA CHP İLÇE BAŞKANINA SALDIRIYA KINAMA

ZEYDAN KARALAR YÖRÜK OTAĞINDA

HİSARCIKLIOĞLU: BİZE İŞ YAPMAYI ADANA ÖĞRETTİ

YUMURTALIK SERBEST BÖLGESİ, YATIRIMCILARLA BULUŞACAK

AKŞENET GİTTİ, DERVİŞOĞLU SEÇİLDİ

SEYHAN İMAR A.Ş’DE YENİ YÖNETİM

“2024 YILI 1 KİLOGRAM BUĞDAY ÜRETİM MALİYETİ 10 LİRA 87 KURUŞ”