Süleyman YALÇIN

Tarih: 20.12.2022 00:39

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA DARBE Mİ YAPILDI?

Facebook Twitter Linked-in


Kamuoyu bu sorunun cevabını arıyor. Neden böyle bir soru gündeme geldi?





Herkes Ekrem İmamoğlu’na verilen bu cezanın aslında Kendisine pozitif anlamda faydalar sağlayacağını düşünüyorlar. Gelelim o gün verilen cezaya. “Kargaların bile güleceği” bu ceza verileceği günler önce tartışılmaya başlanmıştı aslında.





Hatta, Hâkimin günü gelmeden önce başka memlekete atanması ve etrafına kendisine ceza vermesi konusunda söylemler yapıldığını buna uymayıp kanun neyse ona bakarım dedikten sonra olan olmuştu. Peki, bunlar orta yerde dururken neden Kılıçdaroğlu Almanya ziyaretini gündeme aldı? Aslında son günlerde Kılıçdaroğlu’nun bu tür hareketleri çok sık olmaya başladı!... Ceza verildiği gün kim vardı İmamoğlu’nun yanında? Meral Akşener…





Son günlerde her yerde kendi evladı gibi davranıyor İmamoğlu’na!





Yani,





Bir şekilde Kılıçdaroğlu yerine Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş’ın aday olmasını isteyen bir parti ve lideri. Şöyle hafızanızı bir yoklayın, İYİ Partililer durup dururken neden hep Kılıçdaroğlu’nu eleştiren sözler söyledi?





Nedenleri sıralaya cam, 6’lı masa dediğimiz partilerin 5 tanesi sağ tandanslı partiler. Ve ülke kurulduğundan beri bu zihniyet ülkeyi yönetiyor.





Daha öncesi var,“hayatım boyunca CHP zihniyeti ile mücadele ile geçti” diyende var. Sonrası malum bu ülke kurulduğundan beri Sünni toplumun içinden çıktı ülkeyi yönetenler. Hatta, Suriye meselesinde Bir haftada Emevî caminde namazımızı kılacağız diyenlerde olmuştu!...Bu fotoğrafa bakınca, Kılıçdaroğlu’nun “Alevi” olması “aman ne oluyor”! hareketine gitti bence.





Bakmayın siz biz öyle şeylere izin vermeyiz diyenlere! hafızalarının bir tarafında bu yatıyor. Kılıçdaroğlu’nu nasıl vazgeçirip İmamoğlu’nu aday yaparız düşüncesi aylarca yazıldı çizildi. İmamoğlu’nun son günlerde ceza almadan önce çıkışlarını hafızanızı bir yoklayın kendini Genel Başkan yerine koyar bir konuşması vardı. Sonrası İl Başkanı Kaftancıoğlu ile kavgaya varan sürtüşmelerini unutmayalım.





Saraçhanede ne demişti İmamoğlu? Benim gençliğim var. Bunu derken sadece Tayyip Erdoğan’a mı dedi bu lafı? Hayır, bunu Kılıçdaroğlu’nda dedi bence.





Gerçi CHP’nin yaptığı en büyük hata, Belediye Başkanlarını İl Başkanların önüne koyması. Çok büyük bir oyun oynanıyor ülkede ve güçler savaşıyor. Bakın bir önemli detay daha söyleyeyim size, Kılıçdaroğlu çok kararlı şekilde 5’li çeteyle ilgili ne gerekirse onu yapacağını söyledi hatta bu müteahhitler Kılıçdaroğlu ile görüşmek için randevu talep etmişti, Fakat Kılıçdaroğlu bunu kabul etmedi. Şimdi bunda bir kenara yazın, bu kadar olaylarda bunlar yokmu sizce? Yani demem o ki,





Kılıçdaroğlu’nu o kadar istemeyen bir o kadar topluluk var ki, buradan sabaha kadar yazabilirim. Neden basit, ülke kesinlikle çıkara dayalı bir yapı var ve halkı söğüşlüyorlar. Fakat bu ülkede şuna kimse bakmıyor, dürüst, namuslu mu kimse buna bakmıyor. Bir düzen var ve bu düzeni götürecek insanlar bu ülkenin başına geliyor. Sanmayın siz sadece seçimlerde halkın hür iradesi sandığa yansıyor!...





Şimdi bu kadar yazıdan sonra Kılıçdaroğlu’na darbe yapılıp yapılmadığına siz karar verin.



Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —