Hüseyin SUNGUR

Tarih: 15.09.2013 16:32

Korkak futbol Kötü sonuç!

Facebook Twitter Linked-in

Taraftar, bir futbol takımının olmazsa olmazları arasındadır.

Eğer bir futbol takımı sahaya taraftarından yoksun olarak çıkıyorsa, motive açısından pek bir beklenti içerisinde olmamak lazım.

Burada, dünkü maçta Adana Demirspor’u destekleyen bayan ve çocuk taraftarları asla küçümsemiyoruz. Onlar, güzel tezahüratlarla ellerinden geleni yaptılar. Ancak, 5 Ocak Stadı’nın tribünleri dolu olsaydı takımın motivasyonu, performansı daha farklı olabilirdi.

Taraftar olsaydı, tezahüratlarla konuk ekibe baskı uygulanırken, kendi takımına destek olurdu. Neyse seyircisiz oynama cezası 1 hafta sonra bitiyor. Umarım, geçen sezon Manisaspor maçında olay çıkarıp Adana Demirspor’un ceza almasına sebep olanlar ders almışlardır. Onlar, hem Adana Demirspor’un, hem de taraftarların cezalandırılmasına vesile oldular.

Adana Demirspor yönetimi, seyircisiz maçta olduğu gibi, seyircili maçta da otobüslerle bayan ve çocuk taraftarları toplar ve stada getirirler. Bayan ve çocuk taraftarlar olursa daha faydalı olur diye düşünüyorum.

Gelelim maça...

Her iki takımda ilk yarıda vasat bir oyun sergiledi. Yeni birbirinden korkan iki takımın futbolunu izledik. Ancak, sahasında oynayan Adana Demirspor’un korkma gibi bir lüks içerisinde olmaması gerekiyor. İki takımın gol arayışında gülen taraf 63. Dakikada Balıkesirspor oldu.

Adana Demirspor, dünkü maçta deyim yerindeyse korkak ve beceriksiz oyununun kurbanı oldu. Demirspor’un gol umudu Rostand dünkü kötü performansıyla en çok tepki çeken oyuncu oldu. Rostand futbol oynamak yerine kendi kendisine çalım attı, futbol topuyla kavga etti. Yücel İldiz hoca, Rostand’a nasıl tahammül etti buna da şaşırmamak elde değil..

Maçın hakem triosuna gelince; Karşılaşmanın 38. Dakikasında Mehmet Eren’in cezaalanı içerisine ortasında Rıza’nın eline topun çarpmasını penaltı olarak değerlendirmeyip “Es” geçmesi herkesi çılgına çevirdi. Hakem Bülent Birincioğlu, belkide Adana Demirspor’un 3 puan kaybetmesine neden oldu...

 
Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —