KUCAKTAKİ BOMBA!

Kasım ayının son günlerinde, hadi tam tarihini de vereyim, 30 Kasım 2024’de yazdığım “Küçük Ortak” başlıklı makaleye şöyle başlamışım: “İktidarın küçük ortağı öyle bir söz etti ki yenilir yutulur değil. Hem kendi partisinden hem de öteki bazı partilerden tepkiler geldi.”

Kasım ayının son günlerinde, hadi tam tarihini de vereyim, 30 Kasım 2024’de yazdığım “Küçük Ortak” başlıklı makaleye şöyle başlamışım: “İktidarın küçük ortağı öyle bir söz etti ki yenilir yutulur değil. Hem kendi partisinden hem de öteki bazı partilerden tepkiler geldi.” 

O günlerde bir kehanet gibi görünen bu öngörü, yazıldığından beri iç siyasetimizin belli başlı konularından biri halini aldı ve hâlâ tartışılıyor. Nasıl tartışılmasın ki, Bahçeli’nin yaptığı “örgütü” feshetsin ve “gelsin TBMM”inde konuşsun teklifi büyük bir tepkiyle karşılandı. 

Aynı şekilde, 4 ay önceki tokalaşmayla başlayan açılımda soru çok, yanıt ise yok. Apo’nun Lice’nin Fis köyü’nde kurduğu bölücü örgüte 47 yıl sonra “Kendini feshet” çağrısı yapması için “güvence” aldığı konuşuluyor. Cumhur İttifakı’nın kucağına adeta bir bomba gibi düşen, bu olayla ilgili iddialar ve sorular şöyle: 

“Abdullah Öcalan ve yanındakiler dahil PKK yöneticeri “Umut Hakkı” denilerek ev hapsine çıkarılacak mı?” 

“Devlete karşı işlenen suçlara” ilişkin düzenleme değiştirilerek 4 bin 500 terörist tahliye edilecek mi?” 

“Anayasa’daki “Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür” tanımı değiştirilecek mi?” 

“DEM Parti, Erdoğan’a “Ömür boyu adaylık” yolunu açacak anayasa değişikliğine destek verecek mi?” 

“KALDİL ve Irak’taki kamplarda 3 bin 500 terörist var. Bunların 2 bini Türk vatandaşı. Affedilecekler mi?”  

“Bu bölgedeki diğer bin terörist Suriye uyruklu. Bunlar PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’ye katılacak mı?” 

“Kalan 500 terörist İran ve Irak uyruklu Bunlar Kuzey Irak’ta kalıp Barzani’nin peşmergesi olacak mı?” 

“Örgütün sözde lider kadrosuna Irak, Norveç ve İsveç gibi Avrupa ülkelerine yerleşme sözü verildi mi?” 

“ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde kurduğu yapılanma tanınacak, terör baronu Mazlum Abdi, Barzani gibi muhatap alınacak mı?” 

Bu soruların yanıtlarını önümüzdeki günlerde öğreneceğiz. 

Ancak, Amerika ve YPG ve Barzani’nin terörist başının çağrısına sevindiği anlaşılıyor.  

Bu arada, Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba “çağrı tesadüf değil koltuk için yapılıyor” diyerek olayın başka bir yönünü işaret etti. Akbaba, Apo’nun çağrısını “koltuğu sağlama alma pazarlığı” olarak nitelendirdi. “Yapılan planları görüyoruz. O adam askerlerin, bebeklerin katili. Şehit anaları her gün ağlıyor. Analar asla affetmez.” diye tepkisini dile getirdi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Cumhurbaşkanı riski ortağına yükleyip ‘avantaj çıkarsa nemalanırım’ diye düşünmesin. Samimi olsun” dedi. 

Öte yandan, BBP lideri Mustafa Destici “İmralı açıklaması ülkemizin hangi kötülüklere götürüleceğinin ipuçlarını vermiştir.” diyerek Cumhur İttifak’ındaki ilk çatlağa işaret etti. 

  

Siz ne dersiniz? 

 


Erdoğan VAROL

8.03.2025 12:48:00

YAZARLAR


BİLGİÇ: ÇUKUROVA EMEĞİN VE ÜRETİMİN SEMBOLÜDÜR

“NİSAN AYINDA MARKETTE 39 ÜRÜNÜN 28’SİNDE FİYAT ARTIŞI, 11’İNDE İSE FİYAT AZALIŞI GÖRÜLDÜ

ADANALI SANAYİCİLERE ŞİKAGO TİCARET MERKEZİ TANITILDI

ESTETİK YAPTIRMAK İSTEYENLERİN EN SIK DÜŞTÜĞÜ 5 HATA!

TUİK İŞSİZLİK ORANINI AÇIKLADI

ÜRETEN KADINLARA “GİRİŞİMCİ YETKİNLİK KAZANDIRMA PROGRAMI”

TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ YARARINA FOTOĞRAF SERGİSİ

ADANA’DAN AVUSTRALYA’YA UZANAN HAYATIN HİKÂYESİ

VALİLİK AÇIKLADI

“NÖBET, İCAP VE FAZLA MESAİ ÖDEMELERİNDE AKSAMA YOK”

CEYHAN’A İSMET İNÖNÜ KENT MEYDANI

TÜRK LEZZETLERİNİ USTALARINDAN ÖĞRENİYORLAR

FAZIL SAY’IN 50. SANAT YILI

“EMEĞİMİZE, HAKLARIMIZA, GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ!”

TGC 48. GENEL KURULU’NDA MUNYAR YENİDEN ADAY

DEMİRÇALI 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

YÜREĞİR’DE ORTAK HAYALLER’ PROJESİ