İfral TURGUT

Tarih: 11.11.2019 14:15

LAND MARK VE ADLİ OKUŞ

Facebook Twitter Linked-in

“Sınır işareti, sınır taşı, yol bulma işareti, konuda geçen önemli nokta, dönüm noktası,” gibi anlamlara geliyor. Bir insanın hayatında, hatta bir ülkenin tarihinde önemli bir olayın dönüm noktası anlamlarında da kullanılıyor.
Benim land marklarımın en önemlilerinden biri Adli Okuş’tur. Okumuş, entelektüel, bilge, insani birikimleri müthiş, mesleğinin duayeni, olağanüstü bir kişilik. Bir eski İstanbul beyefendisi.
Son yıllarda tanıdım. Ne yazık ki çok geç.. Henüz 10-12 yıllık birdostluk. Baş başa yaptığımız doyumsuz sohbetlerden inanılmaz şeyler öğrendim. İşte o yüzden benim önemli bir landmarkımdır Adli Okuş.
Türk halk müziği sanatçısı SehaOkuş ve Müjdat Gezen’in amcası. Diyeceksiniz ki, ”AmaMüjdat’la soyisimleri tutmuyor,” Tutmuyor ama onun da çok hoş bir hikayesi var. Belki sonra…
Sözü getireceğim nokta şurası…MATEMATİK KÖYÜ başlıklı bir yazı yazmıştım. Onu okumuş Adli Ağabey. Telefon etti ve konuya ek bir bilgi verdi. Meğer, Aziz Nesin’in, oğlu Ali’ye vasiyetinden sonra, onun Amerika’dan dönmesine ve Matematik Köyünün kurulmasına önemli katkıları olmuş Müjdat’ın. “Halen de düzenli olarak yardım ettiğini biliyorum ama miktarı konusunda bilgim yok,” dedi.
Ne müthiş bir ADAMSIN, Ne büyük bir İNSANSIN sen, Müjdat. Her yaptığın ailenin asaletine uygun. Her yaptığın ülken için, bu ülkenin insanları için…Hiçbir eyleminde bir davranışının odak noktasının kendin olduğunu görmedim. Bir insan bu kadar mı fedakar, bu kadar mı gönlü bol, bu kadar mı verici olur?
Galiba Müjdat başlı başına bir yazının konusu olmalı. Ama bilmem ki, bir veya birkaç yazıyla anlatılabilir mi o.
• HER YAPTIĞINI ÖĞRENDİKÇE, BİRAZ DAHA SAYGI DUYUYORUM.
VE HAYIFLANIYORUM;
• NEDEN MÜJDATLARIN SAYISI AZ DİYE.

Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —