MADENLERDE ÖLMEK KOLAY

Bartın Adliye Sarayında dün olağanüstü önlemler alınmıştı. Girişler çıkışlar değiştirilmiş, kimlik kontrolleri had safhadaydı. Kısacası devlet “varlığını” gösteriyordu!

Bartın Adliye Sarayında dün olağanüstü önlemler alınmıştı. Girişler çıkışlar değiştirilmiş, kimlik kontrolleri had safhadaydı. Kısacası devlet “varlığını” gösteriyordu!

Ama aynı devlet iki yıl önce (14 Ekim 2022) bir başka biriminde bu titizliğinin onda birini gösterseydi TTK Amasra Ocağında 43 işçi ölmeyecek 11 işçi ağır yaralanmayacaktı.

10.duruşmada Savcı esas hakkında mütalaasını okudu. İşçilerin avukatları detaylı taleplerini yapılması gerekip de yerine getirilmeyen “eksiklikleri” tane tane anlattılar.

Metan gazı yükselmiş, üretim durması gerekiyor, durmamış. Havalandırma için ana aspiratör kapasite arttırımı ile yenilenmesi gerekiyormuş, değiştirilmemiş. Kalın damarın ana havalandırması kesilmiş. Gaz kontrol elemanı ikiden bire indirilmiş.

Avukatlar Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) üst düzey yöneticilerinin de bu davada sanık olmaları gerektiğini söylüyorlar. Ve çok önemli bir “eksiklik” (!) var davada… Olay yerinde keşif yapılmamış iki yıldır.

Neden?

TTK izin vermiyor!

Bir cinayet davasında katile tatbikat yaptırılır, olay mahallinde… Amasra’da 43 cinayet işlenmiş, ama fail cinayeti aydınlatacak hukuk kurum ve uzmanlarını içeri sokmuyor!

Anlayacağınız madenlerde ölmek kolay hâlâ…

(Davaya 20 Ocak 2025 günü devam edilecek.)

 


Nazım ALPMAN

15.12.2024 21:18:00

YAZARLAR


VE ADANA KAR İLE TANIŞTI

YILBAŞI SOFRALARINDA BESİN ALERJİSİNE DİKKAT!

ADANA, KAN BAĞIŞINDA İLK ÜÇTE

YÜREĞİR’DE YILBAŞI DENETİMİ

ADANA İHD’DE VEFA KÖŞESİ VE KÜTÜPHANE AÇILIŞI

GÜNÜN FOTOĞRAFI/ TBMM GENEL KURULU

SAĞLIK HARCAMASI YÜZDE 89,6 ARTTI

Ç.Ü’DE HAYIRSEVER YATIRIMLARI KAMU İLE YARIŞIYOR

“ÇOCUKLARIMIZ DİŞ ÇÜRÜĞÜ İLE TANIŞMASIN”

DSİ’DEN ADANA’DA KURAKLIĞA KARŞI ÖNLEM

KALBİNİZİ SOĞUKTAN KORUYACAK 10 ALTIN ÖNERİ

HALK EKMEK’TEN ÇÖLYAK HASTALARINA YENİ YIL HEDİYESİ

ANTALYA’DA “BESLENME VE RADYOTERAPİ” HASTA OKULU

SEYHAN NEHRİ TAŞLÖPRÜ VE MARTILAR

ADANA’DA GASTRONOMİ ÜRETİM VE İŞLETME OFİSİ

“ADANA ANA KONTEYNER LİMANI PROJESİ OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİNE PLAKET