'MAKYAJ DEĞİL, İMAR VE KENTLEŞME PROJELER İSTİYORUZ'

'MAKYAJ DEĞİL, İMAR VE KENTLEŞME PROJELER İSTİYORUZ'

Yukardaki başlık bana ait değil. Kıymetli bir dosttan bana gönderilen iletiden alıntıladım. Kısa süre önce sayfamda 'Seyhan’da sokaklar köpüklü suyla yıkanıyor' başlıklı bir paylaşımda bulundum. Çeşitli kesimlerden tepkiler aldım. Belediyenin bu tür hizmetlerini takdirle karşılayanların yanı sıra, tepkilerini dile getirenler de oldu. Ama bir değerli insanın iletisi oldukça dikkat çekiciydi.

***

Geçmişte yine bu sayfada Çukobirlik hakkında yaptığım paylaşımlara da aynı zatın çok kıymetli katkılarda bulunmuştu. İsim vermemde bir sakınca görmüyorum. 35 yıl İller Bankasında bürokrat olarak üstün hizmetlerde bulunan Sayın Nihat Loğoğlu paylaşımımla ilgili oldukça çarpıcı ve ilginç tespitlere yer vermiş.

***

Elbette yerel yönetimler rutin hizmetlere ilaveten kentin imar ve kentsel dokusu ile ilgili ciddi projelere imza atması da beklenir. Nitekim kentimiz, bölgemizdeki ve ülkemiz deprem kuşağında bulunuyor. Neredeyse her gün Çeşitli bölge ve illerde sarsıntılar yaşanıyor. Halkın yüreği ağzına geliyor.

***

İsterseniz lafı fazla uzatmadan bu değerli insanın paylaşımına yer verelim:

'Ben 35 yıllık bir iller bankası yetkilisi olarak son 30 yıldır sokak yıkama kaldırım ve asfalt gibi bizim makyaj tabir ettiğimiz kısır döngünün yerine imar ve kentleşme üzerine projeleri görmek isterdim.

- Depremde yıkılan evler yerinde duruyor-

En az bin adet yıkılan evden çoğu hala yerinde iki tanesi bizim evin önünde. Bunlari şehircilik bakanlığı ile belediyeler elele verip çözmeli. Bu evler sahipsiz hırsızlar pimapen ve kapıları çalıyor. Belediyeler neden kontrol etmiyor.

- Belediyeler dikey mimariye ruhsat vermemeli-

Avrupa’da sorunlu yerler işaret ve zincirler koyuyorlar bizde niye yok.Bir sürü insaat yarım bekliyor oldukça yüksek önceden alınmış ruhsatları ne olacak.

***

Dikey mimari konusunda örneğin sincar apartmanı ceylan sürücü eski yeri kadeoglu cami karsisinda 31 katlı binalar. Kentimizde fay geçen yerler açıkça söylenmeli gerekiyorsa buralar güçlendirilmeli. Çoğu apartmanlar deprem konusunda gerekeni yapamadı.

-Düpedüz sahtekarlık yapılıyor

Cunku mühendislik gerektiren bir konu.Bu konuda özellikle cukurova belediyesi eğitim vermeliydi.lakin olmadı sercan restoran karşısındaki agir hasarlı bir apartman orta hasarliya çevrilip dış boya yapıldıktan sonra satış dahi yapmaya başladılar. Bu düpedüz sahtekarlıktir.

-Para mı can mı, kimi parayı önceledi-

Bu Depremde cukurovada oturan nispeten maddi durumu iyi olanlar deprem karşısında zaman içinde paramı can mı önemli savina para diyerek bana göre sınıfta kaldı. Bu nedenle bu yerel seçimin teması yıkama değil Deprem ve insan olmalı. Bu düşüncelerle selamlarimi iletirim'.

***

İtiraf etmeliyim ki ilave edecek fazla söz bulamıyorum. Bu konudaki takdiri kamuoyunun vicdanına havale etmekten başka ne yazılabilir ki.

adanaulus

27.11.2023 20:05:57

YAZARLAR


“ SEYHAN BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”

CHP ADANA ÖRGÜTÜ GENEL SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR

DEMİRÇALI’YI ZİYARET ETTİ

VALİ KÖŞGER’DEN GÜVENLİ VE DÜZENLİ TRAFİK VURGUSU

NAZIM ALPMAN YAZDI/ DEVLET 1 MAYIS’A SAYGI GÖSTERSİN!

KUŞ GRİBİ YUMURTA FİYATLARINI ARTIRDI

KARNAVAL KOMİTESİNDEN MEKTUP VAR

ZEYDAN KARALAR’DAN MHP İL BAŞKANINA “SİNEK” CEVABI

YERLİ SUSAM İÇİN  YERLİ ÜRETİM HAMLESİ

ÇUKUROVA BELEDİYESİ TENİS TURNUVASI BAŞLADI

FATİH GÜLER GÜVEN TAZELEDİ

18 İLDEN 400 SATRANÇ SPORCUSU ADANA’DA YARIŞTI

CHP’Lİ BULUT: TASARRUFU SARAYDAN BAŞLATIN

SEYHAN NEHRİNDE GONDOLLA GEZDİLER

"YALANA VE ŞANTAJA ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

CHP GERÇEĞİ YAYINLADI

ADANA’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMASI