Hüseyin SUNGUR

Tarih: 04.09.2013 01:24

Müsabakaların Olmazsa olmazları!

Facebook Twitter Linked-in

Kısa bir yaz tatilinin ardından tekrar bilgisayar başında klavyenin tuşlarına vurmaya başladık. Tatil dediysek gündemdeki konulardan uzak kalmadık. Sonuçta gazeteciyiz ve bu meslek kanımıza kadar işlemiş.

Adana’nın spor gündemine bakacak olursak Adanaspor 3 maçta “0” çekti, Adana Demirspor hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Ancak, burada başka bir konudan bahsetmek istiyorum. Özellikle Anadolu’da ekonomik açıdan “can çekişen” kulüpleri yakından ilgilendiriyor.

Futbol müsabakalarının olmazsa olmazlarından sayılan iki unsurdan bahsedeceğim.

Birincisi, ambulans...

İkincisi, özel güvenlik elemanları...

Bu iki unsur olmadığında karşılaşmanın hakemleri maçı başlatmıyor. Birisi sağlık açısından, diğeri güvenlik açısından gerekli olan şeylerdir. Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şube Sekreteri sıfatıyla İl Spor Güvenlik Kurulu toplantılarına katılırım. Toplantıda en çok ambulans ve özel güvenlik elemanlarının ödemeleri tartışılır. Çünkü, bunların ödemeleri kulüpler tarafından karşılanıyor. Kulüplerin doğru dürüst gelirleri olmadığı için yöneticiler bu tür ödemelerin kendilerini sarstığını ifade ediyorlar. Tabi kulüplerin masrafları bunlarla sınırlı değildir..

Özel güvenlik elemanlarının ödemelerinin kulüpleri sarsmayacak şekilde nasıl bir çare bulunabilir bilemiyorum, ancak ambulans ücretlerinin sorununun çözümü için bir öneride bulunmak istiyorum..

PTT 1. Lig ve daha alt liglerdeki kulüplerin başkanları bir araya gelerek bu sıkıntılarını Futbol Federasyonu Başkanı’na sunabilirler. TFF Başkanı da Sağlık Bakanlığı ile bir protokol yapabilir. Yani ambulans ücretlerinin Sağlık Bakanlığı’nca karşılanması hususunda bir çözüm yolu bulunabilir.

Kulüp başkanları bir araya geldiğinde belki özel güvenlik elemanlarının ücretlerinin ödenmesi sorununu da çözebilirler.
Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —