NAGİHAN’IN KATİLİ KİM ve TEĞMEN EBRU

Üç sene falan önce…Mersin/Mezitli AKP ilçe binasında görevli polis rahatsızlandı. Yerine iki saatliğine nöbet tutmak üzere arkadaşı Nagihan Ekiz geldi.

Üç sene falan önce…Mersin/Mezitli AKP ilçe binasında görevli polis rahatsızlandı. Yerine iki saatliğine nöbet tutmak üzere arkadaşı Nagihan Ekiz geldi. 

İlçe başkanının sekreteri çok havalıydı. Altı üstü bir ilçe başkanının sekreteriydi ama ülke ondan sorulurdu, oradaki her çalışanın sahibiydi. Ne kadar asık suratlı olur, etrafındakileri ne kadar azarlar, aşağılarsa, o kadar büyük olacağına inanmıştı. “Görevli polis nerede? Ben burada polis azarlamaktan bıktım,” diye bağırdı. Artık doktor dövdüğümüz devirdeydik. Polis de ne ki?

Polis kendisini uyarınca, polisi İlçe Başkanı’na şikayet etti, sicilini istedi. AKP İlçe Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü’nü aradı ve emretti, “Bu kızı hemen sürgüne göndereceksiniz.”Yanlış yazmadım; tekrar edeyim. “Aradı ve emretti.”

İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı, gencecik polis kızı zorla AKP ilçe binasına götürdü ve, sekreterin odasında, “Sokak kadını ağzıyla konuşuyorsun, çabuk sekreterden özür dile,” dedi. O da emir kuluydu; ona da müdürü emretmişti. İlçe başkanına karşı gelecek halleri(!) yoktu ya.

Onurluydu polis.Babadan polisti.Babasıyla meslektaştı. Gözünün önünden hangi resimler, aklından hangi fikirler geçti kim bilir? “Ben ay yıldızlı üniforma taşıyan şerefli bir Türk polisiyim,” diye karşılık verince, İlçe Başkan Yardımcısı “Bunların başını ezeceksin ki karşılık veremesin,” dedi ve kendisini odadan kovdu.

Gitti o hayatının baharını bile yaşamamış gencecik kız, on paralık pespayelerin hakaretlerine tahammül edemediği için intihar etti. Hayatına son verdi.

Öğretmeni öğrencilerinin önünde kendi sınıfından kovan silik kaymakam.Polisi odasından kovan kıytırık politika bezirganları.Kontrol yapan trafik polisine “şerefsiz” diyen milletvekili.Ve daha yüzlercesi.Hadi gelin bu rejimin adını söyleyin artık.

Hepsi bir yana, bu yaşanmamış hayallerin, sönen ocakların gerçek sorumluları kim? Söyler misiniz, Nagihan’ın gerçek katili kim?Söyler misiniz, pırıl pırıl aydınlık yüzlü Teğmen Ebru Eroğlu’nun kılına zarar gelirse, doğacak bilinmezlerin yaratıcısı,günahın sahibi kim olacak?

VE SÖYLER MİSİNİZ,

  • GELECEK NESLİN KATİLİ KİM OLACAK?

 


İfral TURGUT

2.10.2024 18:42:00

YAZARLAR


ADANA’DA YENİ BİR GAZETE: AOSB GAZETE

HER 6 KİŞİDEN 1'İ YALNIZLIKTAN ETKİLENİYOR

OBEZİTE UYKU APNESİNİ ARTIRDI!

“BU DÜZENE BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Düzgün COŞKUN Yazdı/ ARAŞTIRMA ÜNVANINI KORUYAN ÜNİVERSİTE

“TOM BARRACK ÜLKESİNE GÖNDERİLSİN”

İSRAFİL UÇURUM BAŞKANLIĞINA ADAY

MURAT SANCAK’IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA VAR

BURHANETTİN BULUT YERİNİ KORUDU

BAHİS ADANA’DA MI BAŞLADI?

TUTUKLULUĞUNUN 150. GÜNÜNDE ADANA’DA MİTİNG

İYİ PARTİ’DE EROĞLU DÖNEMİ

YEMEKTEN SONRA TATLI İSTEĞİ NASIL ENGELLENİR

TÜRKİYE’NİN 23 ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİNDEN BİRİ

GAZETECİ ÇELİKTEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ADANA’YA 15 YENİ AMBULANS

MURAT SANCAK, METİN KORKMAZ VE FUTBOLCU YÜCEL GÜROL'A GÖZALTI KARARI