NİLDEN FIRAT’A

Yıl 1904 : Siyonizmin babası Theodorl Herzl: “ Yahudi devleti Nil’den Fırat’a genişleyecektir.”

Yıl 1904 : Siyonizmin babası Theodorl Herzl: “ Yahudi devleti Nil’den Fırat’a genişleyecektir.”

Yıl 1947: Rabbi Fischmann, “ Vaadedilmiş topraklar Nil’den Fırat’a, Suriye ve Lübnan’ın bir kısmını içine alarak büyüyecektir.” 

Yıl 1982: İsrail strateji uzmanı Oded Yinon: “İsrail çevresindeki Arap devletlerini küçük parçalara bölerek İsrail’in bölgesel gücünü tesis etmelidir.” Irak’ın Kürt, Şii ve Sünni devletlere bölünmesi Yinon Planı’nda öngörülmüştür.

Yıl 2006: Pentagon albayı Ralph Peters: Yeni Ortadoğu Haritasını ABD Silahlı Kuvvetler Dergisinde yayınladı. Ünlü sözü: “Sürekli çatışmalar çağına girdik! Dünyanın hiçbir yerinde barış olmayacaktır. Ama ekonomi ve kültürel kazanımlarımız daha sistemli olacaktır. Buna karşı duranları yok edeceğiz.”

Yıl 2007: ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi azası Joe Biden: “Irak üçe bölünecektir.”

Yıl 2013: Joe Biden: “ Eğer bir İsrail olmasaydı, çıkarlarımız için bir tane yaratmak zorunda kalacaktık.”

Yıl 2014: Netanyahu, Tel Aviv Üniversitesi’nde, “ Irak ve diğer Ortadoğu bölgeleri çöküyor, Kürtlerin bağımsızlık rüyasını sonuna kadar destekleyeceğiz”.

Ve gelinen noktada CIA ve MOSSAD ile işbirliği içinde ‘büyüyen’ Irak Kürt bölgesi, küresel terör taşeronu IŞİD sayesinde dünyanın en büyük petrol rezervlerinden Kerkük’e de el atıyor. Türkmenler katlediliyor, ya da Türkmen şehirlerine el koymuş Barzanistan topraklarına sığınıyor. . İsrail’in ‘Nil’den Fırat’a hayalinin olmazsa olmazı “Kuzey Irak- Hayfa petrol boru hattı” bir sonraki küresel hareket planı. Türkiye önüne atılan cicozlarla oynuyor.

Keşke Türk Milleti, ve değerli aydınları ‘seçim – sandık- oy sarmalı kadar, tüm bölge ve Türkiye için üretilen ve hayata geçirilen ölümcül projeler konusunda önlem komiteleri oluşturabilse….….

“Ne şimdi bu yazı,” diyeceksiniz. Banu Avar’ın 5 Ağustos 2014 tarihli köşe yazısı. Yorum mu?

“Dış güçler,,,, Bize diz çöktüremezler… Bunlar var ya bunlar…. Biz o tehditlerin nereden geldiğini çok iyi biliyoruz…Bizi kıskanıyorlar … Bize dolar molar sökmez…. Biz hoşaf ekmek yiyerek savaşmış bir milletiz; biz açlığa alışkınız… Onların doları varsa, bizim de Allah’ımız var, vs.”

Onların ön görüsü, uzun vadeli planları ve dış politikaları Banu Avar’ın yazdığı gibi. Bizimki de yukarıdaki saçmalıklar gibi.

  • FAZLA SÖZE GEREK VAR MI?

(Detay isteyenlere kitap önerisi:NİL2DEN FIRAT’A DEVLET OYUNLARI. Erdal Sarızeybek)


İfral TURGUT

25.08.2025 20:45:00

YAZARLAR


“İSRAİL’İN 244’E ULAŞAN GAZETECİ CİNAYETLERİNİ KINIYORUZ”

TUZ GÖLÜ MARATONUNDA 3 MADALYA

Nurettin ÇELMEOĞLU / BAĞLARIMIZ İLE ARAMIZDA SIMSIKI GÖNÜL BAĞI VARDI

BAYRAKTAR: 81 İLİN 75’ÎNDE GÖRÜLEN SU KİRLİLİĞİ YAŞAMI VE TARIM SEKTÖRÜNÜ TEHDİT EDİYOR

REKTÖR ERİŞ EVLENDİ

KARALAR, BİRGÜN’E KONUŞTU: AKTAŞ, TUTUKLATMA İŞİNİ ÜSTLENMİŞ

KARALAR’IN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMASININ İPTALİ İÇİN DAVA

SEYHAN ASFALT ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

AK PARTİ ADANA’DA VATANDAŞLARIN TALEPLERİNİ ALIYOR

İL TARIM MÜDÜRÜNÜN ZİYARETİ!

TÜMGENERAL ÖZEREN 2. KOLORDU KOMUTANI OLDU

ÇOCUKLARA ÖZEL YAZ ETKİNLİĞİ

MANDA SAYISINDA 10 KAT AZALMA OLDU

"ŞAP SALGININDA YENİ TİP, KRİZİ BÜYÜTÜYOR"

ZEYDAN KARALAR AÇILIŞ TARİHİNİ AÇIKLADI

ADANA’DA CEMİL NARDALI VAKFI KURULDU

ADANATESBİH VE DOĞAL TAŞLARNA FUARI HAZIRLANIYOR